2 Mart 2013 Cumartesi

Profil: Bradley James


Merlin oyuncularına yönelik profil yazma girişimim ve Katie McGrath-Colin Morgan ikilisine ait profillerden sonra profilini yazmak istediğim son Merlin oyuncusu ile, yani dizinin Prens Arthur’u ile devam edeyim dedim. Yalnız, profilde Bradley James‘in yer aldığı yapımlarla ilgili ufak da olsa ispiyon olabilir, uyarmadı demeyin.
Ayrıca dilerseniz alttaki maddelere tıklayarak belirli kısımlara da göz atabilirsiniz.
Başlayalım bakalım…

1) Özgeçmiş ve Oyunculuk

Bradley James, 11 Ekim 1983′te İngiltere’nin Devon kentinde dünyaya geldi. Natalie ve Stephanie adlı iki kız kardeşe sahip olduğu bir ailesi ve kendi tanımlasına göre de annesine benzer bir tipi var. Aslen İngiliz vatandaşı olsa da 9 yaşındayken ailesiyle Amerika, Florida’ya taşındı. Hatta liseyi bitirene kadar da burada yaşamıştır. Ama üniversite hayatını İngiltere, Londra’da devam ettirdi.
Drama College of London’da oyunculuk eğitimi alarak mezun olmuştur. Üniversitedeki oyunculuk eğitiminden “zorlu ama buna değer” olarak bahsediyor. Oyunculuk kariyerine 2008 yılında başlamış biri, yani kariyerinin epey başında sayılır. Zaten Merlin’in orijinal, ana ve genç kadrosu içinde oyunculukta en yeni olan kişidir. Gerçi diğer iki başrol Colin Morgan ve Katie McGrath‘tan 1 yıl sonra başlamışlığı var.
Lewis’ten
Bradley’in oyunculuğa resmen başlaması ve dizi dünyasına girişi Lewis adlı İngiliz dizisiyle oldu. Halen devam eden dedektiflik dizisinin Music to Die For (2×02) adlı bölümünde yer aldı. Oyuncu, kısa süredir oyunculuk dünyasında yer alıyor olsa da şu zamana kadar 9 tane tiyatro oyununda da yer aldı. Bunların birçoğu muhtemelen okuduğu okulun bünyesinde yer aldığı yapımlar.

2) Dizi ve Film Kariyeri

Dis/Connected’tan
Bradley girişini Lewis dizisiyle yaptıktan sonra ve henüz asıl çıkışının zamanı gelmemişken, yine 2008′de Dis/Connected adlı bir TV filminde de oynamıştır. Kendini dışlanmış gören bir ortak arkadaşları intihar ettikten sonra hayatlarını devam ettirmeye çalışan bir grup gencin üzerine kurulu yapımda, Ben adlı bir genci (filmden) canlandırdı.
2008′i halen bitirmemişken de -yani oyunculuğa profesyonel olarak girdiği yıl- asıl çıkışını yapacak projesine dahil oldu: MerlinKral Arthur efsanesinden uyarlanan dizi için seçmelere giren Bradley, dizinin ve efsanenin en önemli parçalarından – ki dizinin ilgi çekmesinin belki de en önemli nedeni olan- Arthur Pendragon karakterine seçildi.
Arthur, Camelot’un gelecekteki varisi, babasına yeterince iyi olduğunu kanıtlamaya çalışan ve yanı başındaki uşağı Merlin’in büyücü olduğundan zerre haberi olmayan bir prens. 2008-2012 arasında 5 sezon (65 bölüm) süren dizi, ülkemizde de Cncb-e tarafından yayınlandı. Diziyle ilgili bu tanıtımıma da bakabilirsiniz.
Dizinin ilk sezondaki üstün başarısı üzerine kanal, 2009 yılında The Real Merlin & Arthur ve Merlin: Secrets & Magic adlı 2 proje hazırladı ve oyuncu bunlarda da yer aldı. Bunlardan ilki başrollerden diğeri Colin Morgan (Merlin) ile birlikte Kral Arthur efsanesini araştırmak için yola çıkmaları üzerine (yapımdan) kurulu. Diğeri ise Merlin’de yer alan bütün oyuncuların yer aldığı türden 13 bölümlük bir belgesel.
Portobello 196′dan
Bradley James, Merlin hayatına girdiğinden beri 2 projede yer aldı: Portobello 196 ve Fast Girls. Bunlardan ilki, yaklaşık 15 dakika süren bir kısa film. Oyuncu filmde, ölümle yüz yüze gelme, korku ya da aşk gibi duyguları bir arada yaşayan Jude adlı birini canlandırıyor. Kısa filmin tamamı için Youtube’dan bulunma bu videoya da bakabilirsiniz.
Bunların bir diğeri ise sinema dünyasına asıl girişini yaptığı, 2012 yapımı, geçtiğimiz yaz vizyona giren bir film. Yapım, Dünya Şampiyonası’na hazırlanan 2 kadın yarışçının bu süreçte başından geçenler üzerine kurulu ve oyuncu da Carl adlı bir karakteri (fragman) canlandırıyor.

3) Özel Hayat

Bradley James, Colin Morgan ya da Katie McGrath (Morgana) kadar özel hayatını kapalı yaşamayı tercih eden biri olmasa da göz önünde de çok olmayan birisi. Şu zamana kadar medya tarafından açıkça bilinen ilk, hatta tek ilişkisi şimdilerde The New Normal dizisindeGoldie olarak izlediğimiz Georgia King ile. İkilinin 2010-2011 civarı yaşadıkları bir ilişki oldu ve bir süre sonra sona erdi. Başlangıç ve bitiş zamanı tabii ki meçhul.
Not: Georgia King, Merlin’in The Challenging (3×06) adlı bölümüne konuk olarak, Bradley’in karakteri Prens Arthur ile evliliğin eşiğinden dönen Prenses Elena karakterini canlandırmıştır.
Merlin’den Katie McGrath ve Colin Morgan arasında çıkan dedikoduların bir benzeri de Bradley ve dizide eşini/sevgilisini canlandıran Angel Coulby (Gwen) arasında çıkmış durumda. Bradley’in Georgia ile olan ilişkisinden önce başlayan ve biten kısa süreli bir ilişki olduğu ya da 2011 yılında başlayan ve halen devam eden bir ilişkisi olduğuna kadar medya karmaşası mevcut olduğundan, ortada tam bir şey olduğu söylenemez.
Ama bunun diğer dedikoduya oranla daha gerçekçi olduğu kesinlikle söylenebilir. İkiliden gelme resmi olarak bir yalanlamanın ya da doğrulamanın olmaması ve yan yana görüldüklerine yönelik söylemler nedeniyle de durum, geçerliliğini halen koruyor.

4) Diğer Bilgiler

  • Merlin’de sevgilisini/eşini canlandıran Angel Coulby ve annesini canlandıran  Alice Patten‘dan 3 yaş küçüktür. İyi arkadaşı olan Colin Morgan’dansa 3 yaş büyük. Katie McGrath ile de aynı yaşta.
  • Futbolla arası gayet iyidir. Hatta küçüklüğünde futbolcu ya da oyuncu olmak isterken oyunculuğa kaymış. İngiliz takımlarından Arsenal, Amerikan takımlarından da Miami Dolphins‘i tutuyor.
  • 2013′e girmeden önce yılbaşına özel niyetine dizi oyuncularının yer aldığı kısa videolardan birinde, Angel Coulby’nin katkısıyla ortaya çıkana göre, çizim yapmakla da arası gayet iyi.
  • Dizideki karakteri gibi yemek yapmayı hiç beceremiyor. En sevdiği yemekse biftek. Salatalarla da arası iyi değil.
  • Sağlak ve 1,83 boyunda, ki Merlin’i canlandıran Colin Morgan ile de aynı boy. Bir de Terazi burcu.
  • Futbol dışında atletizm, kriket ve pinponla da uğraşmayı seven biri. Ayrıca Merlin sayesinde hayatına giren at binme, kılıç kullanma ve turnuva mücadelelerinden zevk alıyor.
  • Buffy The Vampire Slayer ve Heroes sevdiği Amerikan dizilerinden. The Godfatherve Marlon Brando da sevdiği film ve aktör. 2002 yapımı Bond filmi Die Another Day‘dense hoşlanmıyor.
  • Dizide Lancelot’u canlandıran Santiago Cabrera ile okul arkadaşı, birlikte Drama Centre London’a gitmişler.
  • Kitap okumakla arası iyi olan biri değil. Ama  7 Harry Potter kitabını da severek okumuş.
    Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder