Yaz vakitlerinde dizi izleyicilerinin karşısına genel olarak güzel dizilerle çıkan bir kanal olan USA Network, 2 yıl kadar önce yine farklı bir tarz diziye daha el attı. Bahsettiğim dizi, yani Necessary Roughness, başladığı vakitlerde Suits ile birlikte öne de çıktı ve kendisini tanıtmasını bildi. Hatta başrol oyuncusu Callie Thorne‘a o dönemde Golden Globe En İyi Aktris adaylığı da kazandırdı. Bu tanıtımın yayına girdiği sıralarda da kanalda 3. sezonu devam ediyor.
Ben de halen severek izleyen biri olarak üzerine bir şeyler yazayım dedim. Nasıl bir dizidir Necessary Roughness?
Not: Diziden daha önce Nida da şu yazısının içinde bahsetmişti.
En iyisi konu ve dizinin yapısıyla anlatıma girişeyim:
Necessary Roughness en basit haliyle kadın bir psikologun hayatı ve işi üzerine kurulu bir dizi. Ama klasik hasta-doktor psikolog ilişkileri ve dizisi gibi de değil. Daha çok temelinde spor ve meslekler yatan bir psikologluk.
Dr. Danielle “Dani” Santino, işinde ve 2 çocuk sahibi olduğu evliliğinde başarılı bir psikologtur. Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğü hayatı, aldatıldığını anladığında yerle bir olur. Boşanması ve işini toparlaması derken hayatı, tesadüfen tanıştığı Matt Donnally’den aldığı çalıştığı futbol takımında takım psikologluğu teklifiyle hepten değişir.
Terrence “T.K.” King, New York Hawks adlı Amerikan futbol takımının yıldız oyuncusudur. Ama düzensiz ötesi hayatı futboluna yansımaya başlayınca, takımın isteğiyle kendisini Dani’nin kapısında bulur ve ilk hastası olur. Aslında dizi de bu noktada başlamış oluyor. Baş belası hastasının kolay olmadığını fark eden Dani ise kendine özgü yolları kullanarak olaya el atıyor. Zorlu bir vaka üstünde kendini kanıtlayabilince de kendini takımın içinde bularak hayatını düzeltmek adına bir nevi ilk adımını atmış da olmakta.
Takımda sportif direktör Matt – Danielle (Dani) – Takımın “güvenliğinden” sorumlu Nico – Başbelası T.K.
Üstelik T.K.’deki başarısı dillenmeye başladıkça iş sadece futbol takımıyla da sınırlı kalmıyor ve başka hastalar da karşısına gelmeye başlıyor. Bu da haliyle iş ve özel hayatı arasında koruması gün geçtikçe daha da zorlaşan, hassas bir denge yaratıyor.
Yani dizideki tek hasta T.K. değil, tek tema da futbol takımı değil. Polisiyevari diziler gibi işi bölümlere yayılıyor. Bölümler ilerdikçe de tenisten kaykaya, patenden golfe kadar çok çeşitli, hatta orijinal dallardaki sporcular Dr. Santino’nun hastası olmakta. Tabii dediğim gibi bir yandan Dani’nin kendi hayatı, çocukları ve Hawks içinde olanlar da izleyiciye sunulmakta.
Ayrıca Dani’nin hastalarının sorunlarını anlamak ya da çözüm bulabilmek için onları doğal ortamlarında, yani işlerini yaparken gözlemlemek gibi büyük çoğunlukla kullandığı bir yönetimi de var.
Not 2: Dizi ülkemizde Dizimax Drama tarafından yayınlanıyor. Hatta 2 sezondur altyazıları TV-Rip olarak hazırlanmakta. Yayınlanmış ilk sezon 12, 2. sezon da 16 bölümden oluşmakta, planlanmış 3. sezonsa 10 bölüm.
Not 3: Necessary Rougness gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış bir dizi. New York Hawks dizi için uydurulmuş bir Amerikan futbol takımı ama hayatı diziye konu olan Dr. Donna Dannenfelser, New York Jets takımı için çalışmış.
Benim diziye ilk başlamam başta Suits, kanalın diğer dizilerini sevdiğimden bir denemek içindi. Ama Dr. Santino’nun hasta terapilerine alıştırması çok uzun sürmedi. Üstelik Amerikan futbol takımından daha çok, diğer dallardaki hastaları ve sorunlarını izlemesi, onların işlenişi benim açımdan daha eğlenceli ve ilgi çekici oluyor. Tabii dizinin Dani’nin kendi hayatı ve çocuklarına eğilmesi de izleyeni eğlendiren bir etken.
Dizinin Amerikan futbolu temeline sahip olsa da ben gibi alakası olmayan birini düşünürmüşçesine derine inmemesi ya da psikoloji terimlerine boğmamasıysa bir artı. Oyunculuk dersek de zaten her biri kendince deneyimli bir ana kadrosu var. İnsanoğlunun özellikle Rescue Me dizisiyle tanıdığı Callie Thorneda zaten en bariz örnek aslında. Kendisi yeterince taşımakta diziyi.
Velhasıl, yaz vakti farklı tarzda, boş zamana iyi gelebilecek, çerezvari bir dizi arayışındaysanız, dizi bir yerinden ilginizi çektiyse vs. Necessary Roughness’ı bir deneyiverin işte. Isırmaz, belki psikolojinize de iyi gelir. İyi seyirler…
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder