30 Ağustos 2015 Pazar

Çığlık atmanın zamanı geldi!

Nihayet yoğun ve birçok açıdan karışık geçen yaz mevsimine ait görünümlü Haziran ayını arkamızda bırakıyoruz ve yeni diziler açısından biraz daha sakin bir aya giriş yapıyoruz. Ama onun öncesinde bir kez daha geçtiğimiz haftanın yabancı dizi haberlerine bir bakalım:

* Öncelikle yeni başlayan veya bugün başlayacak dizilerle girersek:

Mr. Robot: Uzun süre önce ilk bölümü nete verilen dizi TV’deki açılışını da yaptı. Konusundan şurada daha önce bahsetmiştim; denemesi tavsiyedir. IMDB şu an 9.4 mesela. İkinci sezon onayını da yayından bir gün önce aldı.
Zoo: CBS’in bugün başlayacak yaz dizisi. Ülkemizde de yarın akşam FX tarafından yayınlanacak. Başrollerinde James Wolk (The Crazy Ones, Zach) ve Billy Burke’ün (Revolution, Miles) olduğu dizi, tüm dünyada sayıları ciddi biçimde artmaya başlayan vahşi hayvan saldırılarının nedenini araştırmaya koyulan bir zooloğun (Wolk) başından geçenler üzerine.

James Patterson’ın aynı isimli romanından uyarlama. Fragmanı.

Scream: MTV’nin bugün başlayacak olan dizisi. Kısa yoldan tanıtımı, aynı isimli ünlü film serisinin dizi olarak televizyona geldiğini söylemekle olur sanıyorum. Fragmanı şurada. Dizideki tipler esasında şu şekilde ve MTV bu dizinin tanıtımını yapmak için diğer dizilerinde yer alan oyuncuların yer aldığı bir başka tanıtım filmi de hazırladı. Dilerseniz ilk sekiz dakikayı da izleyebilirsiniz.
Not: Ekranella yazarlarından sevgili Nida Fındık da Aralık zamanı, dizi duyurulduktan sonra kendisiyle ilgili bir yazı kaleme almıştı.

- Ayrıca SuitsUnder the DomeGracelandRookie BlueTeen Wolf ve Falling Skies yeni sezonlarıyla ekrana geri döndüler.
* Onay-iptal konusunda son haberler şu şekilde:

- Amazon, son Altın Küre’nin gözde dizisi Transparent’a daha ikinci sezonu başlamadan üçüncü sezon onayı verdi.
- Az önce de dediğim gibi USA Network gelen yorumlardan oldukça memnun olduğu Mr. Robot’a ikinci sezon onayı verdi.
- NBC, Aquarius’a ikinci sezon onayı verdiğini açıkladı. Dizi, tarihin ünlü seri katillerinden Charles Manson ve müritlerinin karıştığı olaylar üzerine ve David Duchovny’nin (CalifornicationThe X Files) canlandırdığı dedektif ile ortağının onların peşinde oluşunu izliyoruz.
- Channel 4, No Offence’e ikinci sezon onayı verdi. Tehlikeli bir bölgede göreve başlayan bir grup acemi polisin başından geçenler üzerine komedi-suç draması karışımı bir dizi. İlk sezon sekiz bölüm.
- Lifetime, Lizzie Borden Chronicles’ı ilk sezon sonunda iptal ediverdi.

Pretty Little Liars’ın uyarlaması Tatlı Küçük Yalancılar ile ilgili bazı güncellemeler de var.
Çıkardıkları iki yeni fragmana şuradan bakabilirsiniz. Onlardan da anlaşılıyor ki dizini başlangıcı 6 Temmuz Pazartesi olarak güncellenmiş. Yine fragmanlara bakarsak Toby’yi en son Medcezir’de yer alan Burak Deniz canlandıracak. Ashley Marin ise Gökçe Yanardağ olmuş; ayrıca kanalın sitesine bakarak bir tahminde bulunursak Jenna’nın da Janset ismiyle Merve Çağıran tarafından canlandırılacağını çıkarabiliriz.
* Bilimkurgu, korku ve fantezi türündeki dizilere verilen Satürn Ödülleri sahiplerini buldu. Kazananlara şuradan bakabilirsiniz.

* Bebek sezonu hareketliliğine aynen devam etmekte:

- Hamileliği nedeniyle Criminal Minds kadrosundan ayrılan Jennifer Love Hewitt, ismi Atticus James olan ikinci bebeğini kucağına aldı.
Grey’s Anatomy’nin Dr. Jackson Avery’si Jesse Williams ve eşi de ikinci çocuklarını bekliyorlarmış.
* Geldi sıra kadro haberlerine:

Game of Thrones’un Oberyn Martell’i Pedro Pascal, Netflix’in 28 Ağustos’ta başlayacak dizisi Narcos’ta karşımıza çıkacak. Diziden daha önce şurada bahsetmiştim. Oyuncu, Escobar’ı içeri tıkmak için peşinde olan Meksikalı bir ajanı canlandıracak.

- Ardı ardına cinayet işlenmeye başlayınca karışan bir üniversite kampüsü üzerine kurulu Ryan Murphy dizisi Scream Queens’in kadrosuna, ünlü şarkıcı Ariana Grande’nin karakterinin annesi olarak Charisma Carpenter (Angel, Cornelia), babası olarak da Roger Bart (Revenge, Mason) katıldı. Dizi 22 Eylül’de başlıyor. Fragmanı.
- İkinci sezon kadrosunu genişletmeye devam eden Outlander’a tarihin bilindik figürlerinden Louise de Rohan’ı canlandırması için genç oyuncu Claire Sermonne seçildi. Karakter farklı kişiliklere sahip olsalar da Claire ile arkadaş olacak olan biri.

The Fosters’ın ana karakterlerinden Jesus’u canlandıran Jake T. Austin’in diziden ayrılmasıyla karakteri canlandırmak için genç oyuncu Noah Centineo seçildi.
- İkinci sezonda yeni bir konuyla geri dönecek American Crime’ın kadrosunda ilk sezonda yer alan oyuncular Lili Taylor (Nancy), Elvis Nolasco (Carter) ve Richard Cabral (Hector), yeni sezonda da yer alacaklar.
- FOX’ta 10 bölümlük ilk sezonuyla gelecek yıl içinde yayına girecek Houdini & Doyle’un başrolleri bulundu. 
(Ayrıca İngiliz ve Kanada ortak yapımı da bir dizi.)

Bir araya  gelerek doğaüstü bağlantıları bulunan cinayetleri çözmek için Londra polisine yardım etmeye başlayan Harry Houdini ve Sir Arthur Conan Doyle’un maceralarının anlatılacağı dizide, Houdini’yi Michael Weston (House M.D., Lucas Douglas), Doyle’u da Stephan Mangan (Episodes, Sean) canlandıracak.
* Aynen devam:

Nip-Tuck’ın Christian Troy’u Julian McMahon, Syfy’ın ‘uzaylı’ draması Hunters’ın kadrosuna katıldı. Dizi, karısı ortadan kaybolunca yolu devletin içindeki gizli bir birimle kesişen bir adamın karısını ararken başından geçenler üzerine. Sezonu 13 bölüm sürecek.
- DC kötülerinden Tigress’i canlandırmak üzere Gotham’ın kadrosuna Jessica Lucas (Gracepoint, Renee) katıldı. Gezdiği diziler yazmakla bitmez James Frain de karakterin kardeşi Theo’yu oynamak üzere diziye gelecek.

* Son olarak yeni projelerden de biraz bahsedelim:

- Showtime, Stephen King’in The Stand (Mahşer) isimli kitabını sekiz bölümlük mini dizi olarak karşımıza getirmeye hazırlanıyor. Dizi, Amerikan popülasyonunu vuran ölümcül bir virüsün ardından iyi ile kötü arasındaki çıkan amansız mücadeleye odaklanan bir yapım olacak.
- AMC de Dexter ve Nurse Jackie’de yapımcılık yapan Clyde Philips’e yeni bir dizi sipariş etti. Danimarkalıların şimdiye kadar iki sezon yayınlanan Bankerot isimli dizisinin uyarlaması kanala dizi olacak ve sezonu 10 bölüm sürecek.

Konu: Restoran açmak için ellerindeki son şansı kullanan iki yakın arkadaşın başından geçenler üzerine olacak. Bunlardan birisi başı mafya ve kanunla belada olan yetenekli bir aşçı, diğeri de ergen oğlunu tek başına büyütmeye çalışan bir şarap ustası.

Bu haftalık da böyle oldu işte. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder