2 Eylül 2012 Pazar

Profil: Sophia Bush


\
Bir süredir ara verdiğim ve daha önce katkıda bulunduğum profil ya--la--nabu sefer de özellikle One Tree Hill'de izlemekten keyif aldığım oyunculardanSophia Bush ile devam edeyim dedim. Yalnız, başlamadan önce belirtmekte fayda var: Yazı, oyuncunun yer aldığı yapımlarla ilgili hafif de olsa ispiyon içeren bir profil yazısı.

Sophia Anna Bush, 8 Temmuz 1982'de, ünlülerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçı Charles William Bush ve fotoğraf stüdyosu yöneticisi Maureen Bush'un tek çocuğu olarak Los Angeles, Kaliforniya'da dünyaya geldi. Liseyi Westridge Kız Lisesi'nde tamamlayan Bush, Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne gazeticilik eğitimi için girdi; ama üçüncü yılında, One Tree Hill dizisindeki rolü yüzünden ara vermek zorunda kaldı.
\
2000 yılında Gül Kraliçesi seçilmişliği bulunan Sophia'nın atalarından gelme İtalyanlığı da var.
Ufak not: Soyadı benzerliği olsa da Sophia'nın George Bush ile bir akrabalığı yoktur. Hatta Sophia, Obama'nın 2008 seçimlerindeki kampanyasına Teksas'ta veCSI: Miami oyuncularından Adam Rodriguez'le birlikte de Dallas'ta destek vermiştir.
Sophia ve Ryan Reynolds (Van Wilder)
Sophia ve Ryan Reynolds (Van Wilder)
Sophia Bush, oyunculuk kariyerine 2002 yılında (20) başrollerde Ryan Reynoldsve Tara Reid'in yer aldığı Van Wilder filmiyle giriş yaptı. Reynolds'un canlandırdığı karakterin arkadaşı Sally'i canlandıran Sophia, filmde karakterle öpüşürken ikili, Tara Reid'in karakteri tarafından görülmüştür.
Filmden sonra TV'ye de el atan Bush, Sabrina: The Teenage Witch (7x17-diziden) ve Nip Tuck (1x3-6-7diziden) dizilerinde konuk oyuncu olarak yer alarak dizi dünyasına giriş yaptı. Bu sırada, Terminator 3: Rise of the Machinesiçin seçmelere giren oyuncu, John Connor karakterinin eşini oynayacakken yönetmenin, kendisini rol için genç bulması nedeniyle rolü kendisinden 3 yaş büyük, şimdilerde Homeland'de izlediğimiz Claire Danes'e kaptırdı.
\
Brooke - Lucas - Nathan ve Peyton
Sophia Bush, kariyerine başlayalı çok olmamışken tanınmasına ve çıkışını yapmasına neden olan role sahip oldu: Brooke Davis. Bir süre The WB, sonrasında yeni adıyla The CW'da yayınlanan One Tree Hill, temelinde iki üvey kardeşin lise ile lise sonrası hayatta yaşadıkları ve hayatta kalma mücadeleleri üstüne kurulu bir dizi. Toplamda da 9 sezon ve 187 bölüm sürdü ve 2011-2012 sezonu sonunda finalini yaptı.
Dizinin aile bakımından en şanssız; erkeklerle arası en iyi; kardeşler arası rekabetin merkezi Peyton'ın en iyi arkadaşı ve bu rekabetin içinde çeşitli nedenlerden dolayı kendini de buluveren Brooke'u oynayan Sophia, dizinin 187 bölümünde de yer alan 2 oyuncusundan biridir. Hatta final sezonunun sondan bir önceki bölümü de dahil olmak üzere 3 OTH bölümü de yönetti.
\
Sophia Bush, 16 Nisan 2005'te, yaklaşık 2 yıldır sevgili olduğu, dizideki başrollerden Chad Michael Murray ile evlendi. Ama 5 ay süren evlilik, Murray'in Sophia'yı "evliyken" aldatması yüzünden uzun süreli olmadı. Sophia, evliliklerinin iptali için mahkemeye başvursa da Chad'in kabul etmemesi nedeniyle ikili, Aralık'ta boşanmıştır.
Ufak not 1: Chad'in dizideki karakteri Lucas, Sophia'nın karakteri Brooke ile sevgiliyken, en yakın arkadaşı Peyton ile birlikte olmaya başladı. İkili, bunu Brooke'a nasıl söyleyeceklerini düşünürken, Brooke karakteri her şeyi kendiliğinden öğrendi.
Ufak not 2: Paris Hilton'ın eski sevgilisi Nick Carter, katıldığı bir TV programında, çekimleri 2004 yılında yapılan House of Wax filmi sırasında Paris'in onu Chad ile aldattığını, bir röportajda da onun da Ashlee Simpson ile karşılık verdiğini söylemiştir. Yani, Sophia ve Chad halen nişanlıyken...
\
Chad Michael Murray ile
Sophia Bush'un boşandıktan bir süre sonra, One Tree Hill'deki bir diğer başrolJames Lafferty (Nathan) ile de kısa süren bir beraberliği oldu. Hatta, bu ilişkinin doğrulaması da Chad Michael Murray tarafından yapılmıştır"Sophia ve benim, ikimizin de profesyonel ve eskinin üstesinden gelebilecek kadar olgun olduğumuzu düşünüyorum. Hem artık daha kolay. Biz sadece arkadaşız. Onun da James'i var. James ve ben de iyi arkadaşız."
Ünlü oyuncu, 2006 yılı içerisinde başlayan, kendisi gibi oyuncu olan Austin Nichols'la 6 yıla yakın süren bir birliktelik yaşadı ve 2012'de, One Tree Hill'in bitimine az bir süre kala sona erdi. Austin, One Tree Hill'de teklif edilen rolü (Julian Baker) de Sophia sayesinde kabul etmiştir. İkili, dizide de iki sevgiliyi canlandırdılar.
\
Austin Nichols ile
Bush, kariyerindeki 2. çıkışını özellikle 2006-2007 döneminde yer aldığı sinema filmleriyle yaptı. Stay Alive'da (Ölüm Oyunu) bir video oyununun içinde sıkışıp kalmış ve hayatta kalmak için uğraşan gençlerden birini canlandıran oyuncu, aynı yıl, en son Dallas'ta izlediğimiz Jesse Metcalfe'nin başrol oynadığı John Tucker Must Die adlı romantik komedide de karşımıza çıktı.
Sophia'nın John Tucker'ın aynı anda idare ettiği 3 kızdan birini canlandırdığı bu film, oynadıkları içinde gişede en başarılı olandır. Bunun dışında, 2007 yılında, kadrosunda Sean Bean'in de yer aldığı The Hitcher (Otostopçu), 2008'de içindeCSI:NY oyuncusu Edie Cahill'in de bulunduğu The Narrows ve 2009'da içinde en son Once Upon A Time'da karşımıza çıkan Jennifer Morrison'u da bulunduran bir başka romantik komedi Table for Three'de de yer aldı.
Ufak not: Ünlü oyuncu, oynadığı filmlerle aday olduğu 3 ödülü de kazanırken, One Tree Hill ile aday olduğu 3 ödülü de kazanamamıştır.
\
Sophia, oyunculuğa olduğu kadar yardım çalışmalarına da değer veren birisi ve özellikle de içinde BP Petrol Sızıntısı'nın da olduğu birçok çevre sorunuyla ilgilenmişliği var. Ayrıca, 2011 Aralık'ında Mozilla Firefox'un açtığı bağış yarışmasına F Cancer kuruluşu adına katılan oyuncu, sosyal medyanındesteğiyle en çok bağışı toplayan sanatçı olarak yarışmanın ödülü 25.000 doları da kazandı.
Sophia Bush, sinemada en son 2011 yapımı, başrolde Gossip Girl ile bilinen Ed Westwick'in yer aldığı Chalet Girl'de yer alırken, dizi dünyasında da bu sezon yeni dizisi Partners ile karşımıza çıkacak. Biri eşcinsel, diğeri heteroseksüel iki çok yakın arkadaşın, hem arkadaşlıklarını hem de ilişkilerini korumaya çalışırken ortaya çıkan komik durumların ele alındığı dizi, 24 Eylül 2012'de CBS'te yayınlanacak.
\

Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder