1 Eylül 2013 Pazar

Profil: Jeremy Allen White

tumblr_lxusc2ZQd91qzmbomo2_500
Geçtiğimiz günlerde Suits dizisinde Mike Ross’u canlandıran, başrol oyuncularından Patrick J. Adams ile ilgili bir yazı yazmıştım. Şimdi de sevdiğim bir başka dizinin, yani Shameless’ın, sevdiğim bir başka karakterini, yani Lip Gallagher’ı canlandıran Jeremy Allen White ile ilgili profil yazayım dedim. O vakit başlayalım bakalım:

1) Özgeçmiş

Jeremy Allen, 18 Şubat 1991′de dünyaya geldi. Kova burcu oyuncunun bir kız kardeşe sahip olduğu çekirdek bir ailesi var, ki anne ve babası da kendisi gibi oyuncu geçmişi olan insanlar. Ama Jeremy doğduktan sonra aileleri için daha sağlam bir gelecek kurmak adına iş değişikliği yaparak başka alanlara yönelmişler.
tumblr_mg7wu8mloV1r9ed2mo1_r1_500
Shameless’ın çekimlerinin büyük çoğunluğu Chicago’da, bazen de Los Angeles’ta yapıldığı için oralarda bulunsa da oyuncu, New York merkezli bir aktördür. İlk okuldayken jazz, bale ve step dansıyla ilgilense de orta okula geldiğinde oyunculuğa kaymak istediğine karar vermiş; 15 yaşında da kariyerine başlamıştır.
Kendisi aynı zamanda dizideki karakteri Philip “Lip” Gallagher gibi -onun kadar olmasa da- sigara kullanan biri. Hatta Shameless için verdiği bir röportajda bu durumdan şu şekilde bahsetmiş:
“Shameless’ın ilk sezonunda neredeyse bütün Gallagher’ların sigara içme sahnesi vardı. Gerçek hayatta içmeyen için sigara içiş  sahnesi çekmek zor bir şey. Emmy (Fiona) ve Cameron (Ian) da aslında içmedikleri için dizide bu konudaki yük bana kaydırılmış durumda.”
600full-jeremy-allen-white

2) Kariyer

White dizi oyunculuğu ile tanınan biri olsa da film oyunculuğu da yapmakta. Bunların dışında kısa film yapımcılığı ve senaristliğinin içinde de yer almış.
** Televizyon:
Jeremy’nin TV kariyeri 2006 yılında başladı. NBC’nin 1 sezon hayatta kalan dizilerinden, legal drama Conviction‘ın 1×08′inde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Ondan sonrasında yolu Shameless’a düşene kadar yine NBC’nin 2010 yılında finalini yapan ünlü polisiye dizisi Law & Order‘ın 17×15 ve 18×05′inde, ardından da yine aynı sülaleden, halen de devam eden Law&Order: SVU‘nun 11×21′inde konuk olarak yer aldı.
Sonrasındaysa, 2011 yılına doğru ilerlerken insanlığın çoğunluğunun onu tanıdığı diziye giriş yaptı: Shameless. Jeremy Allen hem Lip hem de Ian karakterleri için seçmeye girmiş; ama Lip’e seçilmiştir. İzlemeyenler için diziden ve karakterinden kısaca basedersek:
390076_483645491704515_798859451_n
Pek bir işe yaradığı söylenemeyen bir baba ve 6 kardeş. Durumları iyi değil ve varoş bir mahallede oturuyorlar. Sahip oldukları tek şey birbirleri ve dizide, kardeşlerin ve babaları Frank’in hayatta kalma mücadelesini, bu amaçla yaptıklarını izliyoruz. Dramedi türündeki dizide oyuncu, kardeşlerin en büyük ikincisini ve en zekisi Philip “Lip” Gallagher’ı canlandırıyor.
Lip, aileye katkı için başkaları yerine sınava giren veya ödev hazırlayan bir çocuk ama “meziyetleri” bu kadarla da sınırlı değil. Buradan fazlası spoilera girebilir, burada durayım ben en iyisi.
Oyuncunun Shameless hayatına girdiğinden beridir yer aldığı başka bir TV dizisi olmadı.
** Film
tumblr_lnmioxYHU01qlmghio1_500
Afterschool filminden
White’ın film dünyasına girişi de dizilerle aynı: 2006 yapımı dönem filmi Beautiful Ohio ’da ufak bir rolle. Sonrasında 2007′de Aquarium adlı bir kısa filmde ve The Speed of Life adlı bir filmde başrolvari, hatta gayet de başrollerde yer aldı. 2008′de ise Afterschool adlı bağımsız bir filmde yer aldıktan sonra yapımcılığını ve senaristliğini yaptığı, aynı zamanda oyuncu olarak da yer aldığı The Fourth adlı kısa film projesini gerçekleştirdi.
Oyuncunun Shameless hayatına girmeden önce yer aldığı son filmse Gossip Girl‘den Chace Crawford‘un başrol olarak canladırdığı uyuşturucu satıcısının kuzenini canlandırdığı Twelve filmi oldu; ama film gişede hezimete uğramıştır. Shameless’tan sonrasındaysa American Horror Story oyuncusu Sarah Paulson‘ın da yer aldığı The Time Being ve şimdiye kadar yer aldıkları içinde en çok öne çıkan filmde yer aldı: Movie 43. Jeremy filmde Naomi Watts‘ın karakteri Samantha’nın evde eğitim gören oğlu Kevin’ı canlandırmıştır.
Gelecekte ise filmografisinde 4 bağımsız film var: İlki, içinde Mark Pellegrino‘yu da bulunduran We Gotta Get Out of This Place,  diğeri You Cant’t Win adlı bir dönem filmi, diğeri henüz ne zaman yayına gireceği belli olmayan Shoplifters of the World ve son olarak başrol oynayacağı bilim kurgu filmi Glimmer.

3) Özel Hayat

1014260_483502248385506_52980111_n
Jeremy Allen White, Shameless ile daha tanınır hale gelse de özel hayatını pek göz önünce yaşamayan biri diyeceğim, ama “birazını” da yaşıyor. Oyuncu, Shameless dizisinde Mandy Milkovic‘i canlandıran “rol” arkadaşı Emma Greenwell ile 2012 yılı içinde bir vakitte sevgili oldular ve hala da birlikteler.
Hatta Nisan ayının başında Hot as Sun grubunun When We Fell adlı şarkısının klibinde de birlikte yer aldılar ve yine iki sevgiliyi canlandırdılar. Bir de bahsetmezsem içimde kalır diyeceğim bir şey ekleyeyim:
İki sevgili 2013 yılına girdiğimiz yılbaşını Türkiye’de, İstanbul’daki Beyoğlu Ghetto‘da kutlamışlar. Şusay-fa-da birkaç hayran fotoğrafı var; bunun yanında mekanın twitter hesabı da ertesi gün attığı tweetle bunu doğrulamış. Hatta Ekşi Sözlük’te kendisini tramvayda gördüğünü yazan da olmuş.
pokit_8e8a773dbf9524b9c37c127d50ec4d26
Bu profil yazısı da bu şekilde. Shameless izlemeyeniniz varsa en azından bir denemenizi tavsiye ederek yazıyı kapatayım en iyisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder