1 Eylül 2013 Pazar

Profil: Patrick J. Adams

Patrick J Adams, Self Assignment, May 1, 2012
USA Network’ün sevilen yaz dizisi Suits ve ana 2 karakterden Mike Ross artık malumunuz. Diziyi hiç izlemediyseniz bile açın bir deneyin zaten. Benim yazı amacım, sevdiğim bu dizinin sevdiğim bir karakterini canlandıran oyuncu üstüne bir profil yazısı yazmış olmak. O vakit başlayalım bakalım:

1) Özgeçmiş

Patrick J. Adams, 27 Ağustos 1981′de Kanada’nın Toronto kentinde dünyaya gelmiştir.  Birkaç yıl boyunca Toronto’da yaşadıktan sonra ailesinin boşanmasıyla, yani 19 yaşındayken Los Angeles’a taşındı. 1.83 boylu Başak burcu oyuncu, oyunculuk okumak için Güney Kaliforniya Üniversitesi’ne girip dereceyle 2004′te bitirdi. Okurken çalışmadan duramayan oyuncu tayfasına uyarak üniversite sırasında bir dönem kumarhanede çalışmış: Blackjack (21) oyununda kağıt dağıtıcı olarak. Patrick halen Los Angeles’ta yaşamakta ama Suits’in çekimleri için yine Toronto’ya gidiyor.
Not: New York ile Toronto’yu karıştırmıyorum. Suits’in pilottan sonraki çekimlerinin büyük çoğunluğu artık Toronto’da yapılmakta.
Ciddi anlamdaki en büyük hobisiyse fotoğrafçılık. Kişisel sitesinden de koyduğu fotoğraflara bakabilirsiniz.
ql1vxl9f5mv5xv9q

2) Kariyer

Patrick J. Adams dizi oyunculuğuyla tanınan biri olsa da tiyatro ve film oyunculuğu da yapmakta. Hatta saygınlık açısından tiyatro kariyeri daha öne çıkmakta.
** Tiyatro:
Oyuncu, üniversiteden mezun olmadan önce oynadığı bir üniversite oyunuyla Jack Nicholson Ödülünü almıştır. Profesyonel olarak girişiniyse 2005′te Edward Albee’nin The Goat, Or Who Is Sylvia? adlı oyunuyla yapmış. 2007 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Marat/Sade oyunu ise L.A. Weekly’den Yılın En İyi Prodüksiyon Ödülü‘nü aldı. Başrollerinden birini canlandırdığı 2012 yapımı Nine Circles’daki performansı ise Back Stage Garland Ödülü denilen bir ödülü getirmiş kendisine.
Daha bunun oynadığı diğer oyunların kendi ödülleri veya adaylıklar kısmı da var ama o kadarı kusur kalsın.
Patrick-J.-Adams-rehearsing-Nine-Circles-with-Joe-Holt-Photo-by-Justin-Zsebe
Nine Circles tiyatro oyunundan
** Televizyon:
Patrick’in TV’ye girişi ise 2004 yılında, Bradley Cooper‘ın da kadrosunda olduğu Jack&Bobby 1×10′da ve CBS’in ünlü polisiyesi Cold Case‘in 2×08′indeki konuklukları ile olmuş. Aynı hafta yayınlandığı için ikisini birden ekleyeyim dedim; daha doğrusu 4 gün sonra yayınlanan ve çok sevdiğim Cold Case’i atlamak istemedim.
O zamandan bu yana 9 yıl kadar geçtiğini düşünürsek haliyle araya birçok konuk oyunculuk da girdi:  Lost (3×13), Pretty Little Liars (1×05), Friday Night Lights (1×05), Ghost Whisperer (4×16), Without a Trace (5×14) ve NCIS (6×06) gibi birçok dizinin içinde yer aldı. En son da 3 atın ölümüne sebep olduğu için iptal olan, at yarışları üzerine kurulu HBO dizisi Luck‘ta 4 bölümlüğüne gördük kendisini.
Adams’ın yolu birçok konuk oyunculuktan geçse de yolu Suits’e düşmeden önce bazı TV filmlerinde ve onay alamayan dizi pilotlarında da önemli rollerde yer almış. Hatta NBC’nin 2011 yazında yayınlayıp da sezon sonunda iptal ettiği Friends with Benefits‘in de kadrosundaydı ancak anlaşmazlıklar nedeniyle -kibar tabirle- projeden çıkarıldı. Ama bu sayede yolu, insanlığın çoğunluğunun onu tanıdığı projeye düştü: Suits.
ustv_suits_patrick_j_adams_gabriel_macht
Mike ve Harvey – Suits
Suits’i izlemeyen için diziden ve karakteri Mike’tan kısaca bahsetmiş olayım:
Mike Ross çok zeki ama çeşitli sorunlardan dolayı üniversiteyi bitirememiş birisi. Bir tesadüf sonucu yolu New York’un en iyi iş bitiricisi/avukat Harvey Specter ile kesişir. O sırada kendisine bir yardımcı arayan Harvey de Mike’tan hoşlanır ve onu işe alır. Ama Mike’ın diplomasız ve Harvard’a gitmemiş olması nedeniyle üstlendikleri davalarla uğraşırken Mike bir avukatmış gibi davranırlar. Dizinin sloganı da zaten  ”2 avukat, 1 diploma“.
Oyuncu bu rolüyle SAG Ödülleri‘nde En İyi Drama Aktörü dalında adaylık (2011) da aldı.
** Film
9704995027b01735557
6 Month Rule filminden
Oyuncunun film dünyasına girişi ise 2003 yapımı Old School‘da kısa bir rol ile olmuş. Aslında 2001 yapımı ve alkol zehirlenmesi temalı bir kısa filmde yer almışlığı da var. Bunların dışında Façade (2005) ve2:13‘te (2008) ve bazı kısa filmlerde görünse de önemli denilebilecek ilk rollerini 2009 yılında aldı: Biri, kadrosunda Jude LawJudi DenchDianne Wiest ve Steve Buscemi‘yi bulunduran bağımsız film Rage, biri başrollerden birini Tricia O’Kelley ile paylaştığı, ki onun karakterinin hoşlandığı bir adamı oynadığı ve yine bir bağımsız film olan Weather Girl, diğeri ise başrolü üstlendiği, üniversiteyi bitirmek üzere olan bir grup arkadaşın yaşadıklarını anlatan The Waterhole.
Suits’li hayatının daha başındayken 6 Month Rule adlı bir filmde daha yer alan oyuncu, 2012′de The Come Up adlı bir kısa filmde yer aldı. Dilerseniz buradan izleyebilirsiniz.

3) Özel Hayat

PCMK29777--2794983940979129562
Patrick J. Adams, Suits ile daha tanınır biri haline gelse de özel hayatını çok açık yaşamayan birisi. Halen devam eden ve medya tarafından bilinen tek ilişkisi Pretty Little Liars‘ın Spencer’ı Troian Belliasario ile olan, ki onun da geçmişi 3.5-4 yıl öncesine dayanıyor.
İkili 2009 yılında Patrick’in yer aldığı tiyatro oyunlarından Equivocationda birlikte rol alınca tanışıp sevgili olmuşlar. Ama bu sevgili dönemi 1 yıl geçmeden kesintiye uğramış; ayrılmışlar. Bir süre sonra Bellisario’dan vazgeçmek istemediğini anlayan Patrick, tam da o dönem önüne gelen Pretty Little Liars’da konuk oyunculuk için seçmelere katılma teklifini hiç aklında yokken kabul edivermiş. Sonrasında da rolü almış.
Oyuncu dizide, Ezra karakterinin üniversiteden yakın bir arkadaşını rolünü canlandırdı ve Troian’ın karakteri Spencer ile karşılıklı bir rolü olmadı. Yine de bu Patrick’in Troian’ın yakınlarında olması ve onu arayabilmesi için güzel bir bahane olmuş. Troian geçenlerde verdiği bir röportajda durumu “O sırada beni yemeğe çıkmaya ikna edebilmek için bir sapık gibi ısrarcıydı” şeklinde dile getirmiş. Sonrasında da yeniden sevgili olmuşlar ve ondan beridir birlikteler.
pokit_886551d6661c7e64f03ecdc16f7eae8bpokit_8c458fc1ed9bb89c1cd16889cb7e7e68
Hatta iki sevgili Adams’ın biraz yukarıda da bahsettiğim The Come Up adlı kısa filminde de birlikte rol aldılar. Patrick 3. sezon öncesi verdiği bir röportajda ise bu açıdan Suits’e değinmiş: “Biz şaka yaparken Aaron – dizinin yaratıcısı- gayet ciddi bir şekilde yaklaştı. Ama önemli kısım zamanlamayı ayarlamak, çünkü Troian sezonu 24 bölümlük bir dizi çekiyor ve programı epey yoğun. Ayarlayabilirsek üçümüz de bunun olmasını istiyoruz.
Kendi adıma böylesi bir şeye “Neden olmasın ki?” diyorum ve yazıyı bitiriyorum. İyi Suits izlemeler ya da denemeler size…
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder