1 Ocak 2011 Cumartesi

Pretty Little Liars Tanıtım


Gelelim Merlin’den sonraki tanıtım talihlimize yani Pretty Little Liars’a. Dilimize “Küçük Sevimli Yalancılar” şeklinde çevrilebilecek olan bu dizi aslında çok değil Haziran 2010 ayında karşımıza çıktı. Kendisi orijinal olarak ABC Family kanalında bizim ülkede ise Fox Life kanalında yayınlanıyor. Ayrıca hali hazırda 1. sezona ait 10 bölümü yayınlanmış durumda. Çünkü daha sonra kendisi inzivaya çekilerek 1. sezona ara verdi ta ki 3 Ocak Pazartesi gününe kadar. Evet, yani dizi yarın 1. sezon 11. bölümüyle devam edecek.

Peki, nasıl bir dizi bu Pretty Little Liars? Öncelikle tabi ki:

Konu

Pretty Little Liars tıpkı Gossip Girl gibi şimdilerde sayısı 9’a ulaşmış olan Sara Shepard’ın aynı adlı roman serisinden uyarlanmış. Dizi, 4 kızın (Hanna, Aria, Emily, Spencer) liderleri olan Alison'ın bir pijama partisinde kaybolmasının ardından yaşadıklarını anlatıyor. Alison kaybolur ama hiçbir yerde bulunamaz.1 yıl sonra cesedi eskiden yaşadığı evin arka kısmında bulunur. Cesedi bulununca dört kız "A" adlı anonim birinden mesajlar alır, üstelik sadece Alison'ın bildiği sırları içeren mesajlar… Cenaze töreninden sonra da mesajlar almaya devam ederler ve olaylar silsilesi başlar.


Oyuncular ve Karakterler

Aria Montgomery: --Lucy Hale --

Alison'ın kaybolmasından sonra uzaklaştığı şehrine 1 yıl sonra geri dönen Aria, bir barda Ezra Fitz adında biriyle tanışır ve aralarında bir aşk başlar. Ertesi gün sınıfa gittiğinde tanıştığı bu kişinin yeni edebiyat öğretmeni olduğunu öğrenir ve ikili ilişkilerini yeniden gözden geçirmeye karar verirler. “A” ‘den aldığı ilk mesaj da bunun üstüne başlar.

Bunun yanı sıra Aria’nın ailevi problemleri de onun başını ağrıtan başka bir konudur. Daha önce yanında Alison da varken arabada babasını Meredith adında bir başka kadını öperken görmüş ve annesi bunu öğrenmiştir.


Hanna Marin --Ashley Benson—

Alison’dan sonra yıldızı parlayan ve okulda popülerliği artan grup üyesi. Daha öncesinde şişman olan ve hoşlandığı Sean’dan yüz bulamayan Hanna, Alison’ın ardından kilolarından kurtulur ve Sean’ın sevgilisi olur. 1 yıl sonraki zamanda günün birinde alışveriş merkezinden bir güneş gözlüğü çalar. Ama ertesi gün polis tarafından yakalanır ve karakola alınır.

Annesinin onu kurtarmak için polisle birlikte olması ve Hanna’nın da bunlara şahit olmasıyla olaylar silsilesi onun için de başlar. Üstelik polis de Hanna'nın annesi onu kovana kadar onların yanında yaşar. Bu polisin Alison’un olayını araştıran polis olması Hanna’nın gruptakilerden Alison olayı konusunda en çok zorlanan kişi olmasına neden olur. Sean, annesi ve az gördüğü babasıyla olan problemleri, hele bir de her şeyi bilen bir “A” ‘den gelen mesajlar… Siz düşünün kızın halini ve gerisini J



Spencer Hastings --Troian Bellisario—

Grubun en zeki, çalışkan ve Alison hakkında daha çok şey bilen üyesi. Yıllarca ablasının gölgesinde kalmaktan bunalan Spencer’ın hayatı 1 yıl sonra Alison’ın cenazesi ve ablasının nişanlısıyla birlikte eve dönmesiyle hareketlenir. Ablasının nişanlısı Wren’le aralarında etkileşim olması ile onun da “A” ile arasındaki mesaj trafiği başlar. “A” onu öpüşmeme konusunda uyarır ama Spencer bunu engelleyemez ve ablası Melissa da bunu görür. Üstelik bu Spencer’in bu ilk hatası da değildir. “A” den gelen mesajların da katkısıyla artık hayat Spencer için de zorlaşmaya başlar.



Emily Fields --Shay Mitchell

Aslen yüzücü olan Emily annesinin ısrarı üzerine Alison’ın evine yeni taşınan Maya ile tanışır ve onun da hayatı artık eskisi kadar sakin olmaz. Maya ile aralarında etkileşim olmasıyla ikili bir fotoğraf kabininde öpüşürler, ardından o sırada çekilen fotoğraf ortadan kaybolur. Daha sonraki zamanda fotoğrafın Emily’nin kitabı arasında çıkması ile onun için de “A” kâbusu ve mesajlar başlar. A yüzünden geçmişi peşini bırakmayan Emily’nin Alison olayı ile bağlantılı olan hatta şüpheli konumunda olan Toby arasında geçenler de Emily'nin başının da dertten kurtulmamasına neden olacak.



Alison Dilaurentis --Sahsa Pieterse—

Pijama partisinde kaybolmadan önce grubun lideri konumundadır. Daha sonra ölü bulunmuş, fakat isminin baş harfi olan ve sadece onun bildiği sırları içeren "A" imzalı anonim mesajlar yüzünden, onun ölü olduğuna inanmak oldukça zorlaşmıştır.


Evet, fazla spoilera kaçmadan tanıtmaya çalıştım kendisini, umarım beğenirsiniz. Gelelim şimdi de tanıtımımızın son partına:



Değerlendirme

Benim PLL yi bulmam Twitter sayesinde oldu. Kendisi sağ olsun 10 bölüm twitterda o kadar çok konuşuldu ki insanda ister istemez kendisine karşı merak duygusu oluştu. Daha sonra konusunun da ilgilimi çekmesiyle izlemeye başlayıp aradaki farkı kapatmıştım. Sonuç: Konusu ilginizi çektiyse kesinlikle pişman olmazsınız, izleyin derim! Merlin’de olduğu gibi oyunculuk konusunda size mükemmellik vaat etmeyen bir dizi ki zaten tanınmış oyuncudan çok no-name oyuncu sayısı fazla olan dizi. Buna rağmen merak duygusunu insanın içine işlemeyi iyi beceriyorlar. Hiç olmadı çerez niyetine bile izlenilebilecek güzel bir dizi. Eh o zaman şimdiden size de bana da iyi seyirler J

Son olarak size bir de Pretty Little Liars’ın açılış videosu. Bayılıyorum ben bu şarkıya.

( Ps: Kendisi Secret-The Pierces olur. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder