20 Ocak 2011 Perşembe

Spartacus: The Gods Of Arena


Spartacus dizisini size tanıtmaya gerek yok sanırım. Reytinglerle ortalığı kasıp kavuran, ilk sezonuyla çok konuşulan, başrol oyuncusun hastalığıyla geleceği çok tartışılan Spartacus: Blood And Sand ‘i. İşte bu muhterem dizimizin -büyük ihtimalle bildiğiniz üzere- spin-off u çekildi. Yani dizinin içinden bir hikaye daha çıkarılarak yeni bir versiyon Spartacus geliyor. Hem de hiç uzak değil dizi 21 Ocak Cuma günü yani bugün Starz kanalında yayınlanacak. Adı da Spartacus: The Gods Of Arena. Büyük ihtimalle de cumartesi günü altyazılı bir şekilde izleyebileceğiz. Peki, her tanıtım yazısına başlarken dediğim gibi nasıl bir dizi bu Spartacus: The Gods of Arena? Geçtiğimiz günlerde Starz kanalı dizinin karakterleriyle ilgili bazı bilgiler yayınladı.

Konu

Öncelikle söylemek iyi olacaktır ki The Gods of the Arena altı bölümlük bir mini dizi olacak. Anlayacağınız asıl versiyon sonbaharda başlayana kadar yapımcılar Spartacus heyecanını dindirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu dizi asıl Spartacus’un geçtiği yer olan Ludus'un geçmişini işleyecek yani bir nevi Spartacus’un flashback i diyebiliriz. Seri ayrıca Capua Şampiyonu olan Gannicus isimli gladyatörü konu edinecek.


Oyuncular ve Karakterler


Batiatus :John Hannah tarafından önceki seride de canlandırılan Batiatus, babasının baskıcılığından kurtulan, kendini ispatlamaya çalışan ve gözü çok yükseklerde olan bir karakterdir. Hırsının büyüklüğünü zaten Blood And Sand de görmüştük. Karısı Lucretia ile birlikte amacına ulaşmaya çalışmaktadır.

Lucretia:

Lucretia isimli karakteri de tabi ki Lucy Lawless canlandırıyor. Lucretia yine bildiğimiz kocasını sürekli destekleyen Lucretia, ayrıca hırslı ve güzel. Onun bir Romalı kadın olduğu düşünülüyor ve bir süre sonra çok güçlü olacağına inanılıyor.

Gannicus:

Dustin Clare tarafından canlandırılan karakter, serinin ana karakteri ve gladyatörler için çok güçlü bir örnek. Arena da korkusuz savaşır ve hayatın zevklerinden istediği kadar yararlanmak ister. Gannicus, en yakın arkadaşı Oenomaus ve karısı Melitta arasında şüpheli bir ilişki bulunmakta.

Oenomaus:

Peter Mensah 'ın canlandırdığı karakter yani çoğumuzun bildiği adıyla Doctore gladyatörlerin en başında bulunur, bunun sebebi de efsanevi Theokoles'la yaptığı savaştan tek hayatta kalan kişi olmasından. Fakat o da diğerleri gibi köle ve Batiatus'a itaat ediyor.

Melitta:

Marisa Ramirez'in canlandırdığı karakter, Lucretia'nın kişisel hizmetçisi ve Oenomaus'un da karısı.

Gaia:

Jaime Murray 'in - kiminiz hatırlayacaktır onu Dexter’dan- canlandırdığı karakter, Lucretia'nın en yakın arkadaşı ve Capua'ya arzularıyla ve entrikalarıyla davetsiz gelmiş. Yani Blood And Sand’deki Ilithyia’nın Gods of Arena versiyonu desek doğru olur sanırım. Amacı kendine bir koca bulmak ve bunun için seksüel maceraların peşinden gitmekten çekinmiyor..

Titus: Jeffrey Thomas tarafından canlandırılan karakter, Batiatus'un babası. Hasta ve yaşlı olmasına rağmen, emirler yağdırmaya ve Batiatus'un yaptıklarına karşı çıkmaya devam eden bir karakter. Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan Titus, oğlunun yaptıklarına karşı çıkan gladyatörleriyle gurur duyuyor. Fakat tahmin edersiniz ki Batiatus ve karısı Lucretia onun kuyusunu kazmaya hazırlar.

Tullius:

Stephen Lovatt'ın canlandırdığı karakter, Batiatus'un olmak istediği kişi. Tullius, Capua'nın soylu sınıfının en başında ye alır ve kimsenin hırsından, gücünden korkmadan ayakta kalmaya devam etmektedir.


Crixus:

Manu Bennett 'in canlandırdığı ve hepimizin çok iyi bildiği karakter, bu sefer Batiatus'un gladyatörleri arasına yeni katılmış olarak karşımıza çıkacak. Başarısını göstermek ve hemen yükselmek için korkusuzca savaşır, bunun içinde her şeye en baştan başlar.

Ashur:Nick E. Tarabay tarafından canlandırılan karakter, birliğe yeni katılmıştır. Kendini hemen kanıtlar fakat yerini korumak o kadar da kolay değildir. Orijinal seriden Ashur’un başına neler geldiği ile ilgili biraz fikir sahibiyiz şimdi bunları flashback olarak yaşama zamanı J

Solonius:Craig Walsh- Wrightson'ın canlandırdığı karakteri yine Batiatus'un rakibi olarak göreceğiz.

Barca:Antonio Te Moiha tarafından canlandırıla Barca, Batiatus'un en güçlü gladyatörlerindendir. Sadık olmasından, güçlülüğünden ve başarısından dolayı Batiatus tarafından ödüllendirilir. Diğerlerine göre, Barca derin hisleri olan birisidir.

Vettius:

Gareth Williams'ın canlandırdığı karakter, Tullius'un soylu sınıfındaki gücünden yararlanan ve yükselen genç bir delikanlıdır. Bu sayede, Batiatus'un gladyatörleri dışında, diğer gladyatörlerle en iyi pozisyonlarda savaşma gücünü elde eder. Onun bu ilişkisi, onu Batiatus'un en önemli hırslarından biri yapar.

Naevia:Lesley Ann Brandt 'ın canlandırdığı karakter, Crixus'un tutkulu sevgilisi, aynı zamanda kadın kölelerin arasında yer almaktadır.

Bu arada Andy Whitfield de dizinin kadrosunda görünüyor. Sanırım son bölüm onun gelişi ile bitecek ama tam olarak kesin bir şey söylememek gerektiğini de belirtmekte fayda var.

PS: Eski Sartacus'e yeni Spartacus geldiğini söylemeden geçmeyelim. Evet, yapılan açıklamaya göre yeni Spartacus Lyam McIntyre oldu. Bu sayede dizi 2011 sonbaharında bizlerle olacak.

Şimdi de diziye ait birkaç tane tanıtım videosu... Dizi hakkında fikir sahibi olmayı kolaylaştıracaktır. Görünürde eski Spartacus tarzında ama yine de izleyip değerlendirmek gerekiyor. Umarım beğenilen bir seri olur- şimdiden iyi seyirler :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder