1 Ekim 2011 Cumartesi

Unforgettable -- Tanıtım

Bu yazıyı aslında 22dakika.org için yazdım ama buraya da eklemek istedim.


\

Birçok sevilen polisiye dizinin sahibi CBS, geçtiğimiz aylarda yeni bir polisiye dizi için onay vermişti. Adı Unforgettable olan bu dizi 20 Eylül Salı günü itibariyle yayınlanmaya başlayarak izleyicinin karşısına çıktı. Peki neyin nesidir bu Unforgettable? Öncelikle konusundan bahsedecek olursak:
Dizi Hyperthymesia sendromu bulunan Carrie Wells adındaki eski bir polis üzerine kurulu. Öncelikle, bu hastalığa sahip kişilerin neredeyse hiçbir şeyi unutmadıkları otobiyografik bir hafızaları var. Çevrelerinde uzun zaman önce olmuş bir olayı bile 'her' detayıyla o anı yeniden yaşıyormuşçasına rahatlıkla hatırlayabiliyorlar. Carrie de bu özelliğini günlük hayatta kullanmaktan çekinmeyen biri. Ancak böylesine nadir bir özelliğe sahip olsa da küçüklüğünde gerçekleşen ablasının öldürülmesiyle ilgili neredeyse hiçbir şeyi hatırlamıyor.

\


Geçmişte olan her şeye rağmen hayatına yön veren ve başka şeylere yönelen (gönüllü hasta bakıcılık gibi) Carrie'nin hayatı üst kat komşusunun öldürülmesiyle birlikte bir kez daha yön değiştiriyor. Davayı araştıran kişi eski sevgilisi Al Burns çıkınca (araları kız kardeşinin davası yüzünden bozulmuş) kendisini bıraktığı dünyanın içine yeniden girmiş olarak buluyor. Tabii kız kardeşinin öldürülüşünü araştırmaktan da geri kalmıyor.

Dizinin konusu böyle. Gereğinden fazla ispiyon (spoiler) vermemişimdir umarım.

J. Robert Lennon'ın "The Rememberer" isimli bir kısa hikayesinden esinlenen dizi için -kendisi de bu hastalıktan muzdarip olan- aktris Marilu Hennerdanışmanlık ediyor.

Unforgettable'ın kadrosundan bahsedecek olursak:

\


Dizinin ana karakteri Carrie Wells'i özellikle Without A Trace'ten bilinen Poppy Montgomery canlandırıyor. Onun eski sevgilisi dedektif Al Burns'ü ise birçok kişinin Nip/Tuck'tan tanıdığı Dylan Walsh oynuyor. Yan karakterlerde de Kevin Rankin, Michael Gaston ve Daya Vaidya ön planda olan oyuncular. Önemli kadronun geneli daha önce polisiye dizilerle bir şekilde iç içe olan kişilerden oluşmuş durumda. Kadronun kalanına da şuradan bakabilirsiniz.

Diziyle ilgili fikir sahibi olmak isteyenler bu videoya da bakabilirler. Diziye gelirsek, CBS polisiyelerini seviyorsanız, hatta polisiyeyi seviyorsanız, dizinin ilk bölümüne şans verin derim. Unforgettable'ın ilk bölümü 14 milyonluk izleyici oranıyla bir açılış da yaptı ve dizi dünyasına başarılı bir şekilde girdi. Umarım bundan sonraki yolculuğu da parlak geçer.

İzleyecekler için iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder