15 Mart 2016 Salı

Quantico: Nasıl FBI ajanı olunur 101 -- Tanıtım

Quantico: Nasıl FBI ajanı olunur 101

27 Eylül'de ABC kanalında başlayan Quantico da işte yaklaşık olarak bu konuyu merkezine alarak ekranlara gelen bir dizi oldu. Amerika'da ve hatta bir kez daha New York'ta, 11 Eylül'den sonra gerçekleşen en büyük terörist saldırısı, bir felaket yaşanıyor. Yine birçok insan hayatını kaybedivermiş. Ancak geçmişten farklı olarak bu sefer terör saldırısının 'içeriden' geldiği bir hikayeyle karşı karşıyayız.

Bilen bilir, Amerika'daki FBI ajanları Virginia eyaleti sınırlarındaki Quantico'da bulunan bir akademide eğitilirler. Zaten akademi de daha çok bu isimle bilinir. Az sayıda insan alınır, giriş öncesinde birçok testten ve görüşmeden geçirilirler, eğitimleri sırasında sınırlar zorlanır ve mükemmel bir ajan yetiştirilmeye çalışılır. Az önce bahsettiğim 'içeriden' kasıt da işte diziye ismini de veren bu akademi. Ama dizi, izleyenlerine 'ufak' bir farklılık daha sunuyor.

Quantico hikayesini iki farklı zamanda anlatan dizilerden birisi.

1) Girişte de bahsettiğim gibi, New York'ta büyük bir terörist saldırısı yaşanmış, şehrin en büyük tren garı Grand Central Terminal yerle bir olmuş. Enkazın üstünde bir FBI ajanı, Alex Parrish gözlerini açıyor ve soruşturma da başlıyor. Kısa sürede öğreniyoruz ki eldeki bulgular, saldırıyı düzenleyen kişinin Quantico'da eğitim görmek için alınan Alex'in de dahil olduğu dönemin içinden. Aynı bulgular aynı zamanda Alex'i suçlu da gösterince o da kendisini o karmaşadan kurtarıyor ve kaçmaya başlıyor. 

Bundan sonrası ise bu zamanda peşinde FBI varken Alex'in masumiyetini kanıtlama ve suçluyu bulma çabası üzerine. Bu yolda da yolu bir dönem birlikte eğitim gördüğü kişilerle kesişmeye başlıyor.

2) Hikayenin bir diğer yarısı ise dokuz ay kadar öncesine ait. 50 FBI ajanı adayı, başarılı bir ajan olabilmek için eğitimlerine başlamak üzere birkaç aylığına Akademi'deler. Hepsinin eğitim sonuna kadar dayanamayacağı daha baştan burunlarına dayanan bir gerçek ama diğer yandan dizinin ana karakterleri tabii ki dikkatimizi baştan çekiyor. Bir yandan ajanların zorlu eğitim hayatı başlamış oluyor, bir yandan karakterler arası geleceğe de yön veren bağlar kuruluyor, diğer yandan da tabii ki 'şüphelileri' tanıma fırsatımız oluyor.

Yazını devamı için: http://www.ranini.tv/ozel/12578/1/quantico-nasil-fbi-ajani-olunur-101

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder