6 Ekim 2016 Perşembe

American Horror Story: Benim Roanoke Kabusum Başladı Artık!


Son dönemin en popüler dizilerinden American Horror Story nihayet yeni sezonuyla ekranlara geri döndü ve devam eden merak bir sona erdi. İyi mi oldu kötü mü oldu şimdilik pek bilmiyorum ama elbet yakın zaman içerisinde anlarız.
Diziyi izleyenler muhtemelen farkındadır, Amerian Horror Story sezonlarının her birisinin belli ve ayrı bir teması (Cinayet Evi, Akıl Hastanesi, Cadı Meclisi, Ucube Gösterisi, Hotel) oluyor. Ayrıca 15 saniyeyi geçmeyen kısa fragmanlarıyla sezon başlamadan bu temanın tanıtımı yapılmaya çalışılıyor. Bu sezona kadar hep böyleydi.
Bu sezon ne olduysa oldu, etraf bir gizem haline büründü. Ryan Murphy sezon başlamadan önce dizinin temasının açıklanmayacağını söyledi mesela. Sezon öncesi yayınlanan kısa fragmanlar (24 tane!) içerisinden sadece 'bir' tanesinin aslında gerçek temayı yansıttığını diğerlerininse saptırma olduğunu söyleme nezaketini (!) de gösterdi. İşte ilk bölümle birlikte nihayet bu sürümceme neredeyse sona erdi. Tamamen diyemiyorum, dahası devamında...
Diğer sayfalarda ilk bölümü deşmeden önce dürüst olayım, American Horror Story'yi oturup izlesem de eskisi gibi bağlı birisi değilim. İkinci sezondaki Akıl Hastanesi temasından daha iyisinin çıkmayacağı gerçeğini kabul etmem bir kenarda dursun önce. Dördüncü sezonda sıkılıp ortasında bırakıp diziye bir daha dönmeme eşiğine bile gelmiştim. Sonrasında Lady Gaga'yı beşinci sezonda transfer edince bir şans daha vereyim dedim ve işte geldik buradayız.
O zaman ilk bölümün ardından bir ilk bakış yapalım, bakalım bölüm nasıldı...
Not: American Horror Story altıncı sezon ilk bölümüyle bu akşam 23:30'da FX Türkiye'de de olacak, aklınızda olsun.
Yazının devamı burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder