5 Mayıs 2012 Cumartesi

Kevin Williamson ve Dizileri


20 yıldan fazla bir süredir gerek ekranın önünde, gerekse arkasında olan Kevin Williamson, o zamandan bu zamana birçok projeyle karşımıza çıktı. Film severler onu I Know What You Did Last Summer ve özellikle Scream serisi ile tanıyor olsa da dizi dünyasında da ayrı, önemli ve eski bir yeri var. Bu nedenle, ben de bir yazıyla Williamson ve dizilerini bir araya getireyim dedim.
Kevin Williamson, Lillie Faye ve Ottis Wade Williamson çiftinin oğlu olarak 14 Mart 1965'te dünyaya geldi. Amerikalı olan Williamson, küçüklüğünden beri filmlere ilgi gösteren bir isim ve Steven Spieberg hayranı. Hatta üniversite zamanı New York Üniversitesi'nin oyunculuk okuluna başvurmuş ve kabul edilmiş ama üniversitenin parasını karşılayamayınca gidememiş. Onun yerine East Carolina Üniversitesi'ne devam ederek tiyatro okumuş.
Kevin Williamson hiç evlenmemiş, hatta eşcinsel olan birisi. Kendini bildi bileli böyle olduğunu söyleyeyen yapımcı, ailesine ve çevresine bu durumu 1992 yılında (27) anlatmış.
Bugüne kadar pek çok işin içinde yer alan Williamson'ın önceliği yapımcılık ve yazarlık olsa da oyunculuk ve yönetmenlik de yapıyor. Hatta onunla ilk karşılaşmamız da 1990 yılında aktörlük yapmaya başlamasıyla oldu. Another World adlı pembe dizide bir süre rol olan Kevin, bazı ufak çaplı yapımlarda ve müzik videolarında da yer aldı. Bu sıralarda senaryo yazma dersleri alan veTeaching Mrs. Tingle'ı yazan senarist, 1999 yılında bu projesini yönetmenliğini de üstlenerek hayata geçirdi.
İlki 1996 yapımı olan Scream serisi Williamson'ı film dünyasına kazandırmış olsa da dizi dünyası, onu ilk kez Dawson's Creek ile 1998 yılında tanıdı. Bir grup gencin çocukluk yıllarından üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağları ve hayata atılmaları üzerine kurulu olan dizi, toplamda 6 sezon sürdü ve The WB (şimdilerde The CW) kanalında yayınlandı. Ülkemizde baştaCnbc-e dahil olmak üzere birçok kanalda yayınlanan dizinin başrollerindeFringe'ten de bilinen Joshua Jackson ve Katie Holmes da bulunuyor.
Dawson's Creek ile beklediğini alan yapımcı, bir sonraki yıl başka bir diziye daha yöneldi: Wasteland. 6 arkadaşın kolejden mezun olduktan sonra başından geçenlerin anlatıldığı ve Williamson'ın ilk 2 bölümün senaryosunu da yazdığı dizi, reytinglerde bekleneni veremedi ve ABC 3. bölümden sonra iptal etti. Çekilmiş ve hazır 10 bölüm de 2001 yılında Showtime'ın yan kanallarından ShowNext'te yayınlandı. Dizinin başrollerinde Rizzoli and Isles'ın Isles'ı Sasha Alexander da bulunuyor.
2002 yılına geldiğimizde hayatında halen Dawson's Creek'i bulunduran Williamson, yine The WB'de yayınlanacak bir projeye daha imza attı: Glory Days. Uzun süre sonra büyüdüğü yere dönen bir yazarın başından geçenlerin ve bu yörede olup biten garip olayların anlatıldığı dizi, toplamda 9 bölüm yayınlandı; düşük reytingleri nedeniyle iptal oldu. Dizinin başrollerinde CSI:NY'dan bilinenEdie CahillWthout A Trace ve Unforgettable'da oynayan Poppy Montgomery veRevenge'ten de bilinen Emily VanCamp de bulunuyor.
2003 yılında Dawson's Creek bittikten sonra bir süre TV'den uzak kalan Kevin, 2007 yılına geldiğimizde yapımcı kimliği ve Hidden Palms ile sektöre geri döndü. Bir grup gencin ve ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı dizi, The CW'da (yani eski The WB) yayınlandı ve Glory Days ile aynı kaderi paylaştı. 8 bölümde iptal olan dizinin başrolünde Amber Heard ve Michael Cassidy de bulunuyor.
2008 yılında ortaya çıkan Twilight'ın yarattığı etkinin peşinden giden Kevin Williamson, sonraki yıl yeni projesini, bir vampir dizisini izleyicilere sundu. Kitapuyarlaması olan ve iki kardeş vampir ile onların arasında kalmış bir kızın etrafında gelişen olaylara odaklanılan dizinin kanalı da tabii ki The CW oldu. The Vampire Diaries, 3. sezonuyla halen ekranlarda ve kanalının en çok ilgi gören dizilerinden birisi. Williamson'ın bu projesi, ülkemizde Cnbc-e kanalı tarafından yayınlanıyor.
The Vampire Diaries devam ederken boş durmayan Williamson, 2 yıl sonra - 2011-2012 sezonu için- karşımıza bir dizi daha çıkardı: The Secret Circle. TVD'ninyazarının yazdığı bir üçlemeyi dizileştiren yapımcı, bu seferki projesinde vampirlerden uzaklaşıp cadılara yöneldi. Cadılıklarını yeni keşfeden 6 gencin başından geçenlerin anlatıldığı dizi, Amerika'da The CW, ülkemizde de Cnbc-e kanalında yayınlanıyor.
Kevin Williamson'ın önümüzdeki dizi sezonu için de bir projesi bulunuyor. Teknolojinin yardımıyla birçok kült seri katil yaratan bir şeytani seri katil ve kendisini bu durumun ortasında bulan bir FBI ajanının üstüne kurulu dizinin kanalı ise bu sefer FOX. Yapım aşamasındaki dizi onay alırsa 2012-2013 sezonunda karşımıza çıkacak. Dizinin başrollerinde Kevin BaconJames Purefoy ve Shawn Ashmore olacak.


Yazı aslında 22dakika.org için yazdığım bir yazı, buraya da ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder