23 Aralık 2012 Pazar

Onay+İptal+Uzatma Haberlerine Devam


İşte bir dizilerin geleceği bülteninin daha zamanı gelmiş bulunmakta. Kanallar vere vere ortada haber bırakmadığı için ve sezon ortası dizilerinin de başlamasına pek zaman kalmadığı için haliyle işler biraz kesat gitti ve bu sefer haberlerin toplaması zaman aldı ama sonuçta, bildiriye girecek haberler bir araya gelebilmiş oldu. Buna göre:
Onaylar:
CBS‘in çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığının hikayesini anlatmamayı hala bitirememiş adamın hikayesi üzerine kurulu olan uzun soluklu dizisi How I Met Your Mother, iyi reytinglerinin karşılığını bir kez daha aldı ve 9. sezon için kanaldan onayını kaptı. Dizi, 17 Aralık’ta verdiği sezon arasından 14 Ocak‘ta dönerek kalan bölümleriyle ekranda olacak. Arıca, HIMYM yayınlanacak 9. sezonunda 200. bölüme de ulaşmış olacak.
AMC’nin ve kablolu dizilerin en yüksek reyting alanı, ülkemizde de Cnbc-e’de yayınlanan dizi The Walking Dead, oldukça yakın zamanda verilen bir kararla 4. sezon için onay aldı. Bunun dışında, dizinin yapımcılarından birinin de 4. sezondan itibaren dizide olmayacağı açıklanmış durumda, ki bu tarzda bir durum 2. sezonun sonunda da yaşanmıştı. 16 bölümlük 3. sezonuna Aralık başında ara veren dizi, 10 Şubat 2013′te ekranlara dönerek kalan 6 bölümüyle bizlerle olacak.
İngilizlerin önemli dizi kanallarından Channel 4‘te yayınlanan Fresh Meat, Kasım ayının sonunda 2. sezonunu kapatmıştı. Sonrasında dizinin yayıncı kanalı arayı çok açmadı ve dizinin 3. sezonla yenidendöneceğini açıkladı. Dizi, tam tarih belli olmamakla birlikte, yüksek ihtimalle Eylül 2013 zamanı yeniden bizlerle olacak ve gelecek sezon, diğer ikisi gibi 8 bölümden oluşacak.
 Bu dizi sezonunun başında Cnbc-e ‘de de yayınlanmaya başlayan The Exes, yayıncı kanalıTvLand‘ten 3. sezonu için onay aldı. Dizinin yeni sezonu Haziran 2013′te başlayacak ve 10 bölümden oluşacak. Kanaldan, halen 2. sezonu devam eden yapım için 10 bölümlük ilk sezonundaki başarısından sonra, 22 bölümlük 2. sezon onayı gelmişti.  Dizi, eşlerinden boşandıktan sonra boşanma avukatlarının desteğiyle aynı evde yaşamaya başlayan 3 adam ve avukatın etrafında gelişen bir komedi.
 Hot in Cleveland‘ın “Bridezelka” (2×21) adlı bölümüne konuk karakter olarak katıldıktan sonra karakterin üzerine dizi için çekildiği için ‘Hot in Cleveland’ın uzantısı‘ (spin-off) etiketiyle başlayan The Soul Man de kanalı TvLand‘i tatmin eden reytinglerinin karşılığı olarak 2. sezon için onay aldı. Yapımın yeni sezonu 10 bölümden oluşacak.
Dizi, şu an rahip, eskiden de bir R&B yıldızı olan Boyle’un yeni taşındığı St. Louis’de ailesini, cemaatini ve vahşi R&B geçmişini dengelemeye çalışması üzerine kurulu.
Nisan 2012′de 6. sezonunu kapatan ve sezonun bitmesinden önce 7. sezonu için onay alan PsychUSA Network‘ten 8. sezon için onayaldı. Dizinin şimdiden onay alan sezonu diğerlerinin aksine 8 bölümden oluşacak. Kanalın ileride  artırmaya gidip gitmeyeceğiyse şu an için belli değil. Yapımın yayınlanacak 16 bölümlük 7. sezonu  27 Şubat 2013′te bizlerle olmuş olacak. Ayrıca 7×05 ile 100. bölümüne de ulaşmış olacak.
20 Aralık’ta 4. sezon finalini yayınlayan komedi dizisi The League, sezon finalini yayınladığı gün kanalı FX‘ten yeni sezonu için onay aldı. Buna göre dizinin 5. sezonu da diğerleri gibi 13 bölümden oluşacak ve yine Ekim ayı içerisinde bizlerle olacak.


Uzatmalar:
2003-2006 arasında 3 sezon boyunca yayın hayatına devam eden Arrested Development, 2011 yılında Netflix ile yapılan anlaşma çerçevesinde ekranlara geri dönmeyi garantilemişti. Hatta yapım, 10 bölümlük sezon onayı da almıştı. Gelen haberlere göre, senaryo çalışmalarında beklenenden fazla malzeme çıktığı için dizinin sezonunun uzatılmasına karar verilmiş.
Buna göre, dizinin sezonundaki bölüm sayısında en az 12, en fazla 15 olmak üzere artırmaya gidilecek. Kesin sayı ise dizi yılın başlarında bizlerle olduğunda belli olmuş olacak. Netflix’in yayınladığı dizilerin sezonlarındaki bütün bölümleri aynı gün internet üzerinden yayınladığı bir sistemi var.
NBC‘nin şimdilerde 14. sezonunu devam ettiren, uzun soluklu polisiyesi Law and Order: SVU, kanaldan 2 bölümlük uzatma alarak 24 bölüm yayınlanmayı garantilemiş durumda. 5 Aralık’ta 2 Ocak’ta dönmek üzere araya giren dizi, 14×05 ile yayın hayatındaki 300. bölümüne de ulaştı.
Bu sezon bazı dizileri için “Önce senaryolar için, sonra da bölümler için onay ver” sistemine yine devam eden NBCWhitney için daha önce verdiği 5 bölümlük senaryoları incelemiş olacak ki bunların 3 tanesinin bölümedönmesine karar vermiş. Buna göre, Kasım ortasında 2. sezonuna başlayan dizi, 2. sezonunda 16. bölüme kadar yayınlanmayı garantiledi.
İptal:
Aslında Kanada dizisi olan ama 2012 yazının gelmesine yakın The CW‘da da başlayan ve kanalın yaz boyunca 2 sezonunu arkaya araya (toplamda 19 bölüm) yayınladığı The L.A. Complex, Kanada’daki kanalı tarafından iptal edildi.
2. sezonunda ilk sezonuna göre daha düşük reytingler alan diziyi başka bir kanalın alıp almayacağı belli değil ama The CW da yaptığı açıklamayla iptal ettiğini duyurdu. Dizi, ülkemizde yakın zaman içinde TV2 tarafından dublajlı yayınlanmaya da başlayacak.
The L.A.Complex, farklı şehirlerden Los Angeles’a hayallerinin peşinden koşmak, şov dünyasının içine girmek için gelen beş parasız birkaç gencin, hayallerini gerçekleştirme yolunda yaşadıkları üzerine kurulu bir gençlik dizisi.
Ülkemizde Cnbc-e tarafından da yayınlanan, TNT kanalının uzun soluklu dizilerinden Leverage, kanalın yakın zamanda aldığı kararlaiptal edildi. Dizi, 25 Aralık günü yayınlayacağı final (5×15) bölümüyle 5. sezonunu kapatacak ve yayın hayatını sona erdirmiş olacak.
Bildirinin son haberiyse ABC kanalından geldi. Kanalın daha önce iptal ettiğini açıkladığı 666 Park Avenue tekrardan iptal edilmedi tabii ki, ama o çeşit bir şey yaşamış oldu. Kanal iptal haberini verdiğinde dizinin 13 bölümünü yayınlayacağını ve ardından yayından kaldıracağını söylemişti ama verdiği habere göre kararındanvazgeçmiş. Buna göre, dizinin kalan 4 bölümü kanalın yayın programından çıkmış ve yaza bırakılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder