1 Ocak 2013 Salı

Smash ve 2. Sezon


Soldan Sağa: Eileen, Kyle, Jimmy, Karen, Derek, Sam, Ivy, Ana, Tom, Julia ve Veronica Moore
 NBC kanalının geçtiğimiz sezondaki en başarılı ve reytingi bol draması olan Smash, sezon finali yaptığından beridir yeni sezon haberleriyle zaman zaman karşımıza çıkıyor. Ben de daha önce bazı diziler için yaptığım gibi şu zamana kadar gelen Smash haberlerini de sezon öncesi bir toparlayayım dedim. Yalnız, tabii ki yazının devamında ispiyon var, onu da söylemeden geçmeyeyim. Buna göre:
1) Kimler artık yok?
** 1. sezon finali bittikten sonra diziden hikayenin gidişatına da uygun olarak bazı ayrılmalar oldu. En son Eileen tarafından kovulurken gördüğümüz, dizinin bir çoğu tarafından açık ara en sevilmeyen karakteri asistan Ellis artık dizide olmayacak.
** Karen’ın kendisine çok destek olsa da dünya üzerinde belki de aldatmaması gereken tek kadın olan Ivy ile birlikte olarak onu aldatan erkek arkadaşı Dave de artık dizide olmayacak.
** Yıllar önce evliyken aldattığı kocasını, aynı adamla çalışmaya başlayınca tekrar aldatan Julia’nın kocası Frank ve aldattığı kişi Michael Swift karakterleri de artık dizide yokmuş. Ama çıkan haberlere göre Julia’nın oğlu Leo dizide kalmaya devam edecekmiş.
** Dizinin yaratıcısı olan Theresa Rebeck başka projelere odaklanmak istediğinden onun yerine Gossip Girl ile artık işi biten Joshua Safran geldi.
2) Dizi ne yönde ilerleyecek?
** Öncelikle, Bombshell hala diziden kopmamış durumda. Yapılan açıklamalara göre dizinin içinde pek çok yan hikaye/karakter olsa da büyük değişiklikler de olacak. Zaten resimde de görüldüğü gibi Marilyn’i Karen’da bırakmış olsak da rolü Ivy almış görünüyor. Dizinin koreograflığı Derek’e geçmişken, yönetmenlikse Tom’a kalmış. Bununla dizi başladığında olmuş olarak mı karşılaşacağımız yoksa ileride olacak bir şey olup olmadığıysa şu an için belli değil.
** Geçtiğimiz sezon Marilyn’in 2. kocası Joe DiMaggio üstüne yoğunlaşan ve Marilyn’in belki de hayatının en merak edilen parçası olan John Kennedy kısmına neredeyse dokunmadığı için eleştirilen Smash, dedikodulara göre bu sezon için dahil etmek üzere kendisini ‘konuşturacak’ bir John F. Kennedy arıyor. Ayrıca, senaryoda Bombshell’e rakip bir tiyatro oyunu da ortaya çıkacakmış.

** İlk sezonun temelinde yer alan Ivy-Karen mücadelesiyse eksiksiz devam. Ama Ivy’i canlandıran Megan Hilty‘nin de belirttiği gibi, bu -özellikle ‘ortak’ düşman konu olduğunda- ikilinin yeniden, olanlara rağmen yan yana gelmeyeceği anlamına da gelmiyormuş.
3) Peki, gidenlerin yerine kimler geliyor?
Bilindiği kadarıyla diziye yeni katılan 4 ana karakter olacak:
** Bunlardan ilki, daha önce Broadway’de yer alsa da TV dünyasındaki en önemli rolünü ilk kez bu diziyle alan Jeremy Jordan‘a ait. Oyuncu dizide, Brooklyn’den gelme, 20′li yaşlarda, yakışıklı ve karizmatik , kendi kendine zarar veren bir tarafı olan -ki bu bakımdan Ivy ile gayet uymakta- şarkıcı Jimmy‘i canlandıracak.
** Bir diğer ana karakter Ana ise dizinin daha çok Karen’in hayatına dahil olan karakteri. Dev ile ayrılınca faturalarını ödemek için bir ev arkadaşına ihtiyaç duyan Karen, eğlenceli ve garip bir kız olan Ana ile ev arkadaşı oluyor. Ana, Broadway sahnelerinde deneyimi olsa da çıkış yapmak için bir fırsat kollayan -yani ilk sezondaki Ivy gibi- biri.  Karakter, kariyerinin başındaki isimlerden Krysta Rodriguez tarafından canlandıracak.
** Diğer karakterlerden koronun zenci üyesi Courtney; 20′lerinin sonunda, çekici, kendine güvenen, açık görüşlü ve güçlü sese sahip biri. Joe ise Brooklyn’den gelme, 20′lerin henüz başında, eşcinsel, hoş ve iyimser tipli biri. Bu iki daimi karakteri oynayacak oyuncularsa bilindiği kadarıyla henüz belli olmamış.
Bu arada, diziye ilk sezonun ortalarında katılan, Tom’un sevgilisi, Ivy’nin iyi arkadaşı Samkarakterinin dizinin daimi karakterlerinden biri olduğu açıklandı.
4) Ana karakterlerden dizide yer alacak diğer karakterlere ve dolayısıyla bazı yan hikayelere de geçersek:
** Afişte de Eileen ve Jimmy arasında görünen Kyle, ilk dizi projesine başlayacak olan Andy Mientus tarafından canlandırılacak. Söylenene göre birçok bölümde yer alacak olan ve yan karakterler içinde yüksek öneme sahip olan Kyle, bir yazarmış ve her amatör gibi Broadway’de çıkış yapmanın yolunu bulmaya çalışıyormuş.  Ayrıca, Jimmy karakterinin de en yakın arkadaşı.
** Dizinin bu sezon en ses getiren transferi ise ünlü şarkıcı ve Oscar’lı oyuncu Jennifer Hudson olsa gerek.  Hudson, Broadway’li, 2 kez Tony ödülü kazanmış şarkıcı Veronica Moore olarak dizinin 3-4 bölümünde yer alacak. Üstelik hem Ivy hem de Karen’in – ama özellikle birinin- hayatına ‘dokunan’ bir karaktere sahip olacakmış. Fazladan Tom’un da… Ayrıca, her insanın Broadway hayallerini gerçekleştirmek için ödemesi gereken bir bedel olduğu gerçeğinin canlı kanıtı gibi bir karakterle karşılaşacakmışız.
Deneyimli oyuncu Sheryl Lee Ralp ise Hudson’ın karakterinin annesini canlandıracak.
Not: Jennifer Hudson, yıllar önce American Idol‘ın 3. sezonuna katılmıştır ama birçok insanın beklemediği bir şekilde 7. olarak yarışmadan elenmiştir. Karen’i canlandıranKatherine McPhee ise Amerikan Idol’ın 5. sezonunun ikincisi.
** Diziye birden fazla bölüm için katılacak olan Sean Hayes de  Terrence Falls adlı bir karakteri canlandıracak. Terrence, televizyon ve sinemada yer alan bir komedi oyuncusu olsa da Broadway açılışını yapmaya hazırlanan birini canlandıracak. Hem de Bombshell’e rakip olacak olan, “Les Liaisons Dangereuses” adlı romandan uyarlama olarak hazırlanan “Liaisons” adlı müzikal sayesinde. Karakter, birçok karakterle etkileşim içinde olsa da özellikle Ivy’nin yanında ya da onun tarafında olacak olan biriymiş.
Not: Hayes ve Debra Messing daha önce Debra’ya Emmy de kazandıran Will and Grace‘te sezonlar boyu birlikte rol almışlardır.
** Aldattığı kocasıyla boşanma arifesinde olan Julia içinse ufukta diziye birkaç bölümlüğüne katılacak bir aşk varmış. İsmi ve ne işe yaradığı belli olmasa da karakter, insanoğlunun en çok Rescue Me dizisiyle tanıdığı Daniel Sunjata tarafından canlandırılacak.
Bunun dışında, aldatıldığı sevgilisiyle ayrılan Karen için de yeni birinin olacağı açıklanmış durumda. Playboy ve tabiri caize ‘kötü çocuk’ tipli biri düşünülen karakteri canlandırmak için yüksek ihtimal Jeremy Jordan’ın canlandıracağı Jimmy düşünülüyormuş.
** Uzun yıllar Law and Order ile izleyicinin karşısına çıkan Jesse L. Martin de Scott Walkerkarakteriyle 6 bölümlüğüne diziye gelecek. Oyuncu, Manhattan Tiyatrosu’nun sanat yönetmeni olarak yer aldığı dizide, birçok karakterin hayatını etkileyecek türden biri olacakmış.
** Son olarak, Oscar-Emmy-Golden Globe-BAFTA-Tony-Grammy ödüllü yaşayan efsane Liza Minnelli de diziye konuk olarak gelecek. Dizide kendisini canlandıracak olan Minnelli, Tom’u canlandıran Christian Borle ile birlikte bir şarkı söyleyecek ve bu şarkı, ikilinin söylemesi için özel olarak yazılmakta.
Diziden şu ana kadar gelen ya da benim bulabildiğim haberler bu ölçüde. Smash 5 Şubat 2013, Salı günü 2 saatlik açılışla bizlerle olacak. Dizinin bu sezonu 18 bölüm olarak planlanmış durumda.
2. sezon için yazıda olmayan kısımlar dahil gelecekle ilgili fikir verebilecek türden 2 video da kısa zaman önce yayınlandı:
 Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder