2 Mart 2013 Cumartesi

Tanıtım: The Client List


Jennifer-Love-Hewitt-The-Client-List
Amerikan Lifetime kanalı, izlediği dizilerin kanalıyla pek ilgilenmeyen insanları düşünürsek ismi yapımlarından daha ünlü olan bir kanal. Başka dizilerde ya da filmlerde, yayınladığı orta karar filmlerle dalga geçilmek için zırt pırt ismi geçer. Zaten dizilerinden çok da filmleriyle bilinen bir kanal. Ama geçtiğimiz yıl bu durumu biraz değiştiren ve kendini tanıtmayı becerebilen bir dizi yayına başladı: The Client List.

Dizi aslında bir TV filminden uyarlama bir yapım. Hatta o da Lifetime’dan ve giriş afişindeki varlık da oyuncu niyetine orada bulunuyor. Ama baştan söyleyeyim giriş hariç dizi ile film neredeyse alakasız. Olaylar, karakterler, isimler ve pek çok şey tamamen farklı. O yüzden diziden önce film izlenmese de olur. Ama filmin başrolü Jennifer Love Hewitt nasıl olmuş da bu rolüyle Altın Küre adaylığı almış derseniz o başka.

Bu arada filmin kendisi de gerçek hayattan uyarlama. Ülkemizde de Dizimax Entertainment kanalında yayınlanıyor.

Peki konu? Dizinin ana sloganı “Bir anne ailesi için her şeyi yapar.” Bahsi geçen anne de genç, 2 çocuklu ve ev hanımı bir anne. Riley Parks’ın hayatı, kocası Kyle’ın iş kazası geçirmesi ve çalışamaz duruma gelmesiyle karışmaya başlar. Tabii evde hiç çalışanı olmayan bir ailenin başına gelecek şeyin olması da çok sürmez ve aile ekonomik sorunlarla boğuşmaya başlar. Riley de bu yüzden evine destek olmak için arkadaşı Selena‘nın tavsiyesiyle bir işe girer. Bir masaj salonunda masör olarak…

Görünürde her şey yoluna girer. Ama tabii ki kısa bir süreliğine… Riley salondaki müşterilerin belli bir kesiminin “ekstra hizmetler” istediğini ve aldığını fark eder. Masajla birlikte başka hizmetler… Riley de ilk baştan bunu kabul etmez ve normal bir masör olarak çalışmaya başlar. Ama izlediğimiz şey dizi, tabii ki burada kalmaz. Aileyi geçindiren ve her şeyi üstlenen karısı karşısında işe yaramadığını düşünen koca sıfatlı Kyle, evi, çocuklarını ve her şeyi pat diye terk eder. Borçlar ve çocuklarının masrafının içinde kalakalan Riley için de geçinmek ve devam etmek için tek bir yol kalır: Ekstra hizmet vermeyi kabul.

Bu ekstra hizmet durumundan başta annesi, en yakın arkadaşı ve kayınbiraderi olmak üzere çevresindeki hiç kimseye de bahsedemediğinden, sırrını saklayıp hayatını bir nevi ikili devam ettirerek yaşamaya başlar. Ama tabii ki hiçbir şey düşündüğü kadar kolay da olmaz…
Riley’in patronu Georgia ve en yakın arkadaşı Lacey
Konu özetle bu şekilde. Dizideki kadro ve oyunculuklarsa izleyeni zorlamayacak cinsten. Başrolde dizi dünyasında özellikle Ghost Whisperer ile bilinen Jennifer Love Hewitt var. Zaten oynadığı filmin diziye dönmesindeki aslan payı da onun. Öteki diziden kendisini bilenler için buradaki oyunculuğunun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca dizi boyunca yaptığı işin katkısıyla “kendisini sergilemekten” çekinmediğini de belirteyim.

Diziye yakışıklı kontenjanı olarak atanan erkek başrolse benim Rizzoli&Isles‘tan tanıdığım, ama All My Children ya da tek sezonda rahmetli olan Melrose Place‘de (2009) de yer alan Colin Egglesfield. Oyuncu, hayırsız abisi ailesini tek edince Riley ve yeğenlerine karşı kendisini sorumlu düşünüp onların yanında yer alan Evan karakterini canladırıyor. Adamın aslında Riley’den uzun yıllardır hoşlandığını tahmin etmek için kahin olmaya da gerek yok sanırım.
Not: Riley’in annesini canlandıran Cybil Shepard 2010 yapımı TV filminde de aynı karakterle yer alan bir diğer oyuncu. Başka benzer oyuncu yok. Dizideki kadronun tamamı için buraya bakabilirsiniz.

Bu arada, yapımcıların masaj salonu sayesinde sadece erkek izleyiciyi hedef almadığını da belirtmek lazım. Riley’in masasına masaj için yatanlar göbekli yaşlı insanlar falan değil. Neredeyse her bölümde yer alan farklı farklı “hastaların” Biscolata reklamlarındaki adamlardan farkı yok. Yani, aynı zamanda belli bir konuk oyunculuk hacmi de var. Hatta bir şekilde ilk sezonunda Betty White‘ı bile konuk ediyorlar.

Bütün bunlara Riley’in sadece aile ve çevresiyle olan ilişkisini değil, masaj salonu içerisinde olan bitenlerin ve Riley’in “hastalarıyla” yaşadıklarının anlatıldığını da eklemek lazım. Şimdilik 10 bölümlük ilk sezona sahip diziye bu kadar şey sığmış durumda anlayacağınız.

Masaj salonundaki kızlardan
Not 2: Diziyle ilgili tanıtıcı olması açısından bu videoya bakabilirsiniz. Ayrıca  2. sezonun tanıtımı için de böyle bir video hazırlanmış. Ama bahsettiğim bu 2. video ispiyon niteliğinde değil. Jennifer’ın bir şarkı eşliğinde dans ederek kendini sergilemesi ve sonunda 2. sezonun 10 Mart‘ta başlayacağının hatırlatılması üzerine.

İtiraf edeyim ben bu diziye hiç aklımda yokken çevireni tanıdığım için bulaştım. Hatta, söylemesi ayıp sonrasında 1 bölümünün çevirisine katılmışlığım da var. Dizi, mükemmel oyunculuklar vaat etmeyen ama 2-3 bölüm içinde de kendine alıştırıp izleten cinsten bir dizi. Velhasıl, eğer boşta zamanınız varsa, bir yerinden de dizi çektiyse buyurunuz izleyiniz. Şiddetsiz olsa da tavsiyedir.

Kaynak: www.birdizihaber.com - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder