1 Ocak 2015 Perşembe

Ağaçta Yaprak Kalmadı

Yeşilçam oyuncularına ne kadar düşkünsüz bilmiyorum ama benim gibi sizde de sevdiğiniz ve saydığınız belli isimler vardır elbet. Her ülkenin bu tarzda isimleri var ve Bill Cosby de Amerika için bunlardan birisi. Ama son günlerde bu konuya dair ortalık fena halde karışmış durumda. Bill Cosby eğer sayıyı kaçırmadıysam yedi kadın tarafından taciz iddiasıyla suçlanıyor.

Bizde, özellikle son dönemde bu tarzda iddialar pek yer bulmaz veya reklam muamelesi görür durumda; kariyer bitirici hareketler de politik veya dini konulardan oluyor. Ama Amerika böyle değil elbette. Bill Cosby kabul etmese veya konuşmasa da stand-up gösterilerinden iptali yiyen (LasVegas) oldu. Netflix, Şükran Günü’nün ardından özel bir stand-up gösterisi yayınlayacaktı ama rafa kaldırdı. NBC, Bill Cosby’li bir komedi hazırlamayı düşünüyordu ama projeyi iptal etti. Hatta eski bir NBC çalışanı 1989-90 civarında sekiz kadına düzenli aylık ödeme yapıldığına dair açıklamada bulundu. Yetmedi, TVLand de Cosby Show’un tekrarlarını yayından kaldırdı.

Artık düşene tekme mi denir, yoksa hak ettiğini bulmak mı denir bilemeyeceğim. Bana yukarıdaki günah yazmasın, ikincisi gibi geliyor.

 Geçtiğimiz hafta içinde Amerikan ulusallarında numunelik bir dizi başladı; o da State of Affairs. Reyting olarak şimdilik kendisine yeter bir konumda ama daha fazlasını da yapabilirdi sanki. Bu sezonun TheBlacklist’i olarak hazırlanıp ve hatta onun yerine konarak yayınlandı ama bir TheBlacklist çıkmadı ortaya.
Gelelim onay-iptallere:

 Resim seçerken Hot in Cleveland’a tabii ki torpil yaptım.
- NBC, Constantine için artı dokuz bölüm onayı vermemeye ve dizinin sezonunun 13. bölümle bitirileceğini açıkladı. Bu durum resmi bir iptal değil elbette, hatta ikinci sezon onayı için kapıyı da açık bırakmışlar ama reytingi pek iyi gitmeyen dizi veya aslen herhangi bir dizi için bu karar hayra yorulacak cinsten değildir zaten.

 - TBS kanalı AmericanDad’e yeni sezon onayını verdi ama Sullivon&Son’u iptal etti.

 - Hayır kurumu gibi kanal olan Netflix, A&E’nin iptal ettiği Longmire’ı kurtardı ve dördüncü sezon onayı verdi. AyrıcaNBC’nin sezon ortası komedisi görünen UnbreakableKimmySchmidt de Netflix’eyar oldu. Hatta iki sezonluk onay verildi. Dizi şöyle.

- Temmuz 2013’te finalini yapan BBC dizisi Luther için 2015’te iki bölümlük özel bir geri dönüş yapılacak. Ellerine sağlık.

- Başlamadan iptal olan dizilerde bu sezon sayı dörde çıktı: NBC’deEmerald CityileMission Control ve FOX’taHieroglyph’in iptal olmasının ardından ABC de MembersOnly’yi başlamadan iptal ettiğini açıkladı. Yayınlansa şöyle bir şey olacaktı.

- Dizi çevirisi yapmaya niyetlendiğimde çevirdiğim ilk dizi olan Hot in Cleveland, artık bitiyor. Bu yazıya kadar altıncı sezon üçüncü bölümü yayınlanmış olan TVLand dizisi, 24. bölümüyle final yapacak. 92 yaşındaki Betty White’ın dizinin sonunu görmeye ömrü yetecek mi diye hep merak ederdim; sanıyorum olacak.

 Biraz da kadro haberlerinden bahsedeyim:

- Under te Dome’un Barbie’si Mike Vogel, Syfy’ın altı bölümlük mini dizisi Chidhood’sEnd’te uzaylılarla insanlık arasında kalan Orta Batı’lı bir çiftçiyi canlandıracak.

- True Detective’in ikinci sezonuna Adria Arjona ve Riley Smith de katıldı.

 - Shameless’in Jimmy’si JustinChadwick, Orphan Black’in üçüncü sezonunda yer alacak.

- En son AlmostHuman’da izlediğimiz Michael Ealy, kötü bir karakteri oynamak suretiyle TheFollowing’in üçüncü sezonunda yer alacak.

- Şahsını pek sevdiğim ve en son NecessaryRoughness’ta izlediğim CallieThorne, NCIS: New Orlans’a konuk olacak.

- House M.D.’nin Dr. House’u Hugh Laurie, Veep’e konuk olacak. Hatta geçenlerde setten bir-iki resim de nete düştü.

- BBC’de 2015’te izleyeceğimiz, Amerika yayın hakları FX’te olan Taboo adlı dizinin başrolünde Tom Hardy’nin yer alacağı açıklandı.Yapımcısı RidleyScott, yazarı Steven Knight ve konusu da Afrika’daki macerasının ardından 14 elmas ile İngiltere’ye dönen ve babasının intikamını almaya çalışan bir adam üstüne. Ne güzel.

- Martin Scorsese ve Benicio Del Toro, HBO’ya Hernan Cortes ve Aztekler’le ilgili bir dizi hazırlama işine girmişler. Girsinler tabii.


 Uyarlanması düşünülenler yine aldı gitti başını:
- HBO, 1973 yapımı Westworld filminin aynı isimli dizi uyarlamasına onayı ‘nihayet’ verdi. Duyduğunda şaka gibi gelen kadrosunda Anthony Hopkins, James Marsden, Ed Harris veEvanRachelWoodsda var. Arkasında ise J.J. Abrams ve JonathanNolan bulunuyor. Valla şaka gibi…

- Aynı Jonathan Nolan, Isaac Asimov’un Foundation üçleme kitap serisini HBO’ya uyarlama planları içinde.

- The Dresser adlı tiyatro oyununu BBC 2, yine Anthony Hopkins ve SirIan McKellen’ın başrolünde olacağı bir şekilde TV’ye uyarlayacakmış.

- Len Deighton’ın SS-GB adlı tarih romanını BBC’ye dizi olarak uyarlamak için hazırlıklara girişilmiş. Beş bölüm olacak ve Nazi’lerin İngiltere’ye olan saldırıları üzerine olacakmış. Casus dizisi türünde.

- FX, Johnny Depp ve Heather Graham’ın başrolünde olduğu FromHell’i (2001) dizi olarak uyarlama planlarında.

- Ne gerek var bilmiyorum ama Neil Cross ve Idris Elba, Luther’i FOX’a uyarlamak için harekete geçmişler.

- Her yaz yeni bir dizi üretmeye devam eden CBS, bu yazın dizisini hazırlamaya girişti: Zoo. James Petterson’ın 2012’de yazdığı aynı isimli romanı uyarlıyor. Başrolü de buldular: James Wolk. Merkezinde,global olarak artan şiddetli hayvan saldırılarını araştıran Jackson Oz adlı bir zoolog var.

- Jekyll& Hyde bir kez daha, bu sefer ITV elinden uyarlanacak. Kitap serisinden esinlenen ve 1930 Londra’sında geçecek dizi için kanal 10 bölümlük onay verdi.

- Bildiğimiz Phantom of Opera’yı ABC’ye dizi olarak uyarlama planlarındalar…

- 2000 yapımı Frequency filmini NBC’ye uyarlama planlarında olan kişiler var.

- Joe Landsdale’in yazarı olduğu ve dövüşte usta Hap ve Leonard ikilisi üzerine kurulu seri de TV’ye geliyor.Sundance TV ilk sezonu altı bölüm sürecek dizi için onay verdi.

- Terry Brooks’un Shannara Efsanesi isimli fantastik kitap serisini MTV’ye dizi olarak getirmeyi düşünenler var. Hatta başrol bile buldular: PoppyDrayton.

Bu kadar şeyi uyarlamayı düşünüyorlar da acaba kaç tanesi gerçekten hayata geçebilecek?

 Haftanın bebek haberi de geldi:

Şimdilerde Scandal’da izlediğimiz Scott Foley ve eşi Marika Dominczyk, üçüncü çocuklarına sahip oldular. Adı Konrad.

Şimdilik, yani bu haftalık da bu kadarlık efendim. Artık haftaya görüşürüz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder