8 Şubat 2016 Pazartesi

American Crime Story: Halk, O.J. Simpson'a Karşı


Yıl 1994, günlerden 12 Haziran...

Sözüm meclisten dışarı, 35 yaş ve üzerinde olanlar daha iyi bilirler; Amerikan tarihinde ilgiyi üstüne çeken çok cinayet davası oldu da hiçbiri o gün işlenen çifte cinayet kadar tabiri caizse kitleleri peşinden sürüklemedi. Nicole Brown ve arkadaşı Ronald Goldman'ın öldürülüşlerinden bahsediyorum.

Nicole Brown, futbol kariyerini noktaladıktan sonra oyunculuğa kayan dönemin en ünlü isimlerden O.J. Simpson'ın eski eşi ve iki çocuğunun annesi. Sadece bu bile, medyanın ilgi göstermesine yetecekken O.J. Simpson'ın evinde bulunan kanıtlar cinayet zanlısı olarak tutuklanıp milyonların takipçisi olduğu çetrefilli bir dava sürecini başlatmış oldu. Abartmıyorum, tarihte halk tarafından "canlı" olarak izlenen ilk dava sürecinden bahsediyoruz. İşte o dönem yaşanan tüm bu olaylar (nihayet) dizi olarak karşımıza geliyor. 

American Horror Story'nin de arkasındaki isim olan Ryan Murphy'nin hazırladığı American Crime Story, çifte cinayeti ve O.J. Simpson hakkında açılan davayı işleyeceği ilk sezonuyla tüm dünya ile aynı anda ülkemizde deizlenecek.

Amerika'da FX'in yayınladığı ve sezonu 10 bölüm sürecek olan diziyi, ülkemizde 3 Şubat çarşamba sabahı FOX Crime 8:15'te ve ilk bölüm tekrarıyla aynı gün akşam 20:45 olmak üzere ekrana getirecek. Ben de kısa süre önce ilk bölümün ön izlemesini yapmışken spoiler vermeden ilk bölümden biraz bahsedeyim istedim.

http://www.ranini.tv/ilk-bakis/11920/1/american-crime-story-halk-oj-simpsona-karsi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder