14 Şubat 2016 Pazar

The Danish Girl: Bu beden benim değil!


88. Oscar ödüllerinin dağıtılacağı törene çok bir şey kalmadı, neredeyse vardık. Bizim saatimize göre 28 Şubat'tan 29'una geçtiğimiz gece ödüller sahiplerini bulacak. Chris Rock'ın sunuculuğunu yapacağı töreni ülkemizde bir kez daha Digitürk yayınlıyor. Hatta Digiturk daha önce yaptığı gibi Şubat ayı boyunca Oscara aday olmuş veya ödülü kazanmış filmleri yayınladığı Moviemax Oscars kanalını yayına soktu.

Bu seneki Oscar adayı filmlerden birisi de The Danish Girl. Türkçesine bakarsak Danimarkalı Kız. İlk fragmanı yayınlandığından itibaren ben de dahil birçok kişinin ilgisini çeken bir filmden bahsediyoruz. Film, En İyi Erkek Oyuncu (Eddie Redmayne), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Alicia Vikander), En İyi Kostüm Tasarımı (paco Delgado), ve En İyi Yapım Tasarımı (Eve Stewart- Michael Standish) olmak üzere toplam dört dalda ödüle aday.

The Danish Girl, ülkemizde de bugün (12 Şubat'ta), vizyona girdi. Film esasında bir romandan ama aynı zamanda gerçek bir hikayeden uyarlandı. Einar Wegener'dan, yani tarihin ilk transeksüeli Lili Elbe'den bahsediyoruz. İçinde olduğu erkek bedenine ait olmadığını fark eden ve sonrasında gerçek benliğine kavuşabilmek için uğraşan birinin hikayesinden. Bu karakteri de geçtiğimiz sene Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything) filmi ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Eddie Radmaynecanlandırıyor işte

http://www.ranini.tv/ozel/12179/1/the-danish-girl-bu-beden-benim-degil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder