14 Haziran 2011 Salı

True Blood 4. Sezon İle Geri Dönüyor (1)

12 Eylül 2010 Pazar günü yayınlanan üçüncü sezon final bölümü ile tatile giren sevgili True Blood sonunda 26 Haziran Pazar günü 4. Sezonu ile ekranlara geri dönüyor. Diziyi yayınlayan kanal HBO da bir süredir dizi ile ilgili hummalı bir çalışma ve tanıtım olayına girişmiş durumda. Ben de bunların hepsini dizinin yayınlanmasına az bir süre kala birkaç başlıkta da olsa bir araya getirmek istedim. Öncelikle (1) nolu bu ilk başlığı 4. Sezona katılan karakterler ile ilgili bilgi ve yeni sezona dair ipuçlarına ayırdım.

4. sezon yeni karakter katılımları bakımında oldukça bereketli bir sezon oldu doğrusu. Bir ara bu kadar karakteri 13 bölümlük sezonun neresine yerleştireceklerini düşünmedim değil.


· Birçok kişinin Harry Potter filmlerinde ‘Petunia Dursley’ karakteriyle tanıdığı Fiona Shaw dizinin 4. Sezonunda cadı Maine karakteriyle diziye katılacak. Dizide Marnie’nin önemli rollerden birini oynayacağını hatta karakterin ruhunun güçlü bir büyücü tarafından ele geçirleceği iddialar arasındaymış.


· Diziye The L World'de oynayan Janina Gavankar, Life Unexpected'de oynayan Alexandra Breckenridge ve As The World Turns'de oynayan Vedette Lim seçilmiş. Gavankar seksi öğretmen Luna’yı; Breckenridge, Marnie tarafından kurulan cadılar grubu üyesi olan Daisy’yi, Lim ise vahşi kafes dövüşçüsü Naomi’yi oynacakmış. Luna karakterinin aynı zamanda şekil değiştirici özelliği bulunuyor.


  • Onların yanında dizide Lost’ta Charlie’nin abisi Liam’ı oynayan Neil Hopkins, Claudine karakterinin (Sookie’nin konuştuğu peri kadın) gizemli kardeşi Claude'u canlandırırken, Chris Butler Emory isminde aşırı titiz ve tutucu şekil değiştirebilen bir karakteri canlandıracakmış. Paola Turbay ise karakteriyle ilgili net bir bilgi olmamakla birlikte 2. Bölümde görünüp 3, 4, 5 ve 6. Bölümlerde de görünücekmiş.

  • Bir haber de kurtadam sürüsünden! Diziye yeni katılan Daniel Buran 'Raoul' adlı bir kurtadamı canlandıracak. Raoul, Shreveport sürüsünün lideri yani Alcide karakterinden rütbece daha yukarıda ve onun patronu konumunda. Raoul sert ve kuvvetli bir kurtadam karakteri olarak dizide kendini gösterecek. Raul 5. Bölümde karşımıza çıkıp geri kalan 7 bölümde yer alacakmış.

  • TNT dizilerinden Hawthorne‘da oynayan Christina Moore'u Suzanne McKittrick karakteri ile izleyecekmişiz önümüzdeki sezon. Hem de özel güçleri olan bir ev hanımı rolünde olacak. Başka bir isim Courtney Ford. Karakterinin ismi ise Portia Bellefleur. Muhtemelen tahmin etmişsinizdir, şerif Andy’nin kız kardeşi olacak ve bir detektifi canlandıracak. Sanırım bu kadar karakter içinde doğaüstü gücü olmayan karakterlerden yegânesi kendisi.

  • In Treatment 3. sezondan Jesse olarak bilinen (ya da benim o rolüyle bildiğim) Dane Dehaan, Jason’ın Hotshot’ta sorumlu olduğu gençlerden biri olan Timbo‘yu canlandıracak. Ayrıca 90210, The Mentalist, Bones gibi dizilere konuk olmuşluğu olan Rebecca Wisocky, Queen Mab adlı bir periyi canlandıracak. Bu isimlere ek olarak Aaron Perilo da 04.05’te 'Blackburn’ rolüyle ile karşımıza çıkacak. Nasıl bir karaktere sahip olduğu ise muamma.

· Yeni karakterlerin yanı sıra eskiden bildiğimiz karakterlerden de halen dizinin içinde olacağı açıklananlar var. HBO, Alcide, Tommy ve Jesus ın yeni sezonda da olacağını söylemiş. Ayrıca dizide Vampir Hakları Savunucusu Nan Flanagan’ı oynayan Jessica Tuck da dizide devamlı rol alacakmış.

Eğer yanlış saymadıysam 12 adet yeni karakter-oyuncu haveri var bu sezon. Dediğim gibi baya katılım oldu bezon, bunların ne kadarının kalıcı olacağı ise elbette sezon boyunca belli olacaktır. Evet, cast haberlerini verdiğimize göre gelelim 4. Sezonda neler olacağı ile ilgili açıklanan ipuçlarına:


ü Öncelikle, Russell Edgington, şu Bill ile Eric’in çimentolar altına gömdüğü 3000 yıllık vampir, geri dönüyormuş. Fakat ilk bölümlerde değil sezonun ortasından sonra ortaya çıkacakmış. Çatlaktı ama severdim kendisini, Bill ve Eric’e kolay gele.


Edit: Önceleri sezonun sonuna doğru dönmesi planlanan Russel'ın dönüşü karar değişikliği sonucunda 5. sezona bırakılmış.


ü Yeni sezon True Blood’ın uyarlandığı kitap serisi olan The Southern Vampire Mysteries serisinin 4. Kitabı olan Dead to World kitabına dayanacakmış. Yani bu sezon daha çok ‘cadı’ sezonu olacakmış.

ü Dizinin yaratıcısı Alan Ball 'Eric'in kafası karışık ve artık kim olduğunu bilmiyor'' derken Viking'in 4.sezonda umutsuzca kaybolacağını belirtmiş. Diğer açıklamalarında da Eric'in hafıza kaybına uğraması konusunu doğrularken Eric'in hayatını hatırlaması konusunda sarışın bir perinin kendisine yardımda bulunacağını belirtmiş. Bu arada Alex Skarsgard (Eric), Bill ile Eric arasında inanılmaz bir flashback görüntü olacağını bu sözlere eklemiş.


ü Bill ile Sookie'nin ayrılıkları bu kez (sonunda!) ciddi bir durumda ve bu ikilinin yeniden bir araya gelmesi için oldukça zorlu yollardan geçmeleri gerekecekmiş. Ama Alan Ball'a sorulan '' Bill ile Sookie'yi hala ruh ikizi olarak görüyor musunuz?'' sorusuna Ball'ın cevabı '' Gerçek hayatlarında birbirlerinin ruh ikizleriyken burada da böyle görmemek çok zor'' olmuş. Şahsi fikrim bence de bir süre birbirlerinden uzak dursunlar. Eric- Sookie romantizmi şart değil, o haliyle bile uzak dursunlar.


ü Bizim müzmin aşık Sam ise bu sezon aşkı tekrar buluyormuş ve tekrar barmenlik yapmaya başlıyormuş. Tara Thornton bu yıl çok daha güçlü ve kararlı bir duruş sergileyecekmiş. Andy Bellefleur ise polis merkezinde V içme denemesinde bulunacakmış. (Bir o eksikti!)


ü Terry ve Arlene'nin bebek sorunu gittikçe büyüyecekmiş. Hoyt ve Jessica hala beraberlermiş ama bazı zorluklarla karşı karşıya geleceklermiş. Deborah Ann Woll (Jessica) konuyla ilgili şöyle bir cümle sarfetmiş: '' Tüm güzel şeylerin bir sonu vardır''. Tommy'nin ise tek isteği sevilmek, sevgi görmekmiş. (Sevilesi şahsiyet şahsen)

ü Kraliçe Sophie Anne ve Bill arasındaki kavga bir diğer kişiyi daha içine alacakmış. (Ben severim kadını, ölmese bari) Geçtiğimiz sezon, Bill ve Lorena'nın kafa çevirmeli seks sahnelerini hatırlarsanız eğer, 4. sezonda benzer bir sahne olacakmış. Hem de Jason Stackhouse merkezli! (Jason ve seks denilince olay mantık sınırlarını zorlayıcı oluyor ya dur bakalım)

ü Yayınlanan haberlere göre; Sookie ve Alcide arasında yakınlaşma artacakmış gibi görünüyor. (İki tanesi yetmedi ya Sookie’ye ya senaristlere de hadi bakalım.) Ayrıca tıpkı Nan Flanagan karakteri gibi yeni garsonlardan Holly (Lauren Bowls) dizinin sürekli oyuncularından biri olmuş.

ü Ve Godric… Sizi bilmem ama geçen sezon benim öldüğü için en kalbim olsa üzülürdüm dediğim karakter Godric’ti. İşte, Allan Hyde’ın canlandırdığı sevgili Godric yeni sezonda tekrardan karşımıza çıkacakmış. Alan Ball dizide Godric’in başka bir tarafını göreceğimizi de söylemiş. Büyük ihtimal Eric ile ilgili bir flashbackte karşımıza çıkacak ve bence bu sefer Godric’teki karanlık tarafa şahitlik edeceğiz.


Son olarak eğer ki Godric’in kendini öldürüş anını anını hatırlamak isteyenler varsa onlar da bu videoya buyursun. İlk postta bahsedeceklerim bu kadardı. Bir sonrakinde fragmanlar ile devam etmeyi planlıyorum. Görüşmek üzere.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder