2 Ekim 2012 Salı

Profil: Chace Crawford


Kısa zaman önce Gossip Girl dizisinin oyuncularından Blake Lively ile ilgili bir profil yazısı yazmışken, aynı dizide oynayan ve izlemesi hoşuma giden bir diğer oyuncu, Chace Crawford ile devam edeyim dedim. Yalnız, başlamadan önce belirtmekte fayda var: Yazı, oyuncunun yer aldığı yapımlarla ilgili hafif de olsa ispiyon içebilecek bir profil yazısı.
Christopher Chace Crawford, 18 Temmuz 1985′te Dallas, Texas’ta dermatolojist bir baba ile öğretmen bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendisinden 2 yaş küçük, 2008 Missouri Güzeli bir kız kardeşi de var. Liseyi kiliseye bağlı okullardan birinde tamamlayan Chace, üniversite için de yine kiliseye bağlı, özel üniversitelerden Pepperdine’e giderek radyo-televizyon gazeteciliği okumaya başladı.
Eğitiminin orta yerinde nasıl bir kariyer çizeceğine karar veremeyen Chace, o dönemde annesinin telkinleriyle oyunculuğa yönelip ders almaya başladı. Oyuncu, Demokrat Parti destekçisi ve 2008 seçimlerinde, Gossip Girl’deki rol arkadaşlarından Penn Badgley ve Blake Lively’nin de içinde yer aldığı pek çok ünlüyle birlikte Obama’ya destek olmak için birvideo çekiminde yer aldı.
2010 yılında da arabasındayken 50 gram civarı bir uyuşturucuyla yakalanmışlığı var. Chace’in ‘yanlış zamanda yanlış yerde bulunma ve masum olma‘ olarak değerlendirdiği bu olay nedeniyle, hakkında dava açılsa da suçlamalar kamu hizmeti ve 1 yıl süreyle her ay kontrole gitmek şartıyla düştü. Yakalanışından 1 ay sonra da bir uyuşturucu satıcısını canlandırdığı Twelve filmi Amerika’da vizyona girdi.
                                 Long Lost Boy filminden
Crawford’un oyunculuğa girişi, 2006′da (21) Lifetime kanalının TV filmlerinden biri olan Long Lost Son ile oldu. Eski eşi ve 4 yaşındaki oğlunun bir deniz kazasında öldüğünü düşünürken yıllar sonra gerçeği öğrenince oğlunu tekrar kaybetmeden gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışan bir kadının hikayesinin anlatıldığı filmde, Chace yıllar önce kaybolmuş Mark’ı canlandırıyor. Yine aynı yıl, The Covenant adlı, doğaüstü/aksiyon tipli, kısaca cadılar arası mücadelenin anlatıldığı bir filmde de baş rollerden birinde yer almışlığı var.
2007 yılına geldiğimizdeyse Chace Crawford ona dünya genelinde şöhret kazandıracak projesine dahil oldu: Gossip Girl. Oyuncu, ”başlangıç itibarıyla“ dizide, New York’un merkezi Upper East Side’ın gözde erkeği, başta büyükbabası olmak üzere siyaset ve iş dünyasında saygı gören bir aileye, güçlü ve zengin bir soyada sahip, dizideki ana karakterlerden Chuck Bass‘in en yakın arkadaşı, Blair Waldorf‘un erkek arkadaşı, sevgilisinin en yakın arkadaşı Serena‘dan hoşlanan Nate Archibald‘ı canladırıyor.
Ama, zaman içinde ilerleyen senaryoda senaristlerin dizideki can simidi olmuşluğu da var. Öyle ki dizinin en başından şu zamana kadar dahil olan genç-olgun-evli-bekar fark etmez, karşı cins karakterlerin ezici bir çoğunluğuyla bir geçmişi var…
                Nathaniel (Nate) Archibald – Gossip Girl
Ufak not: Gossip Girl, 2012-2013 sezonunda yayınlanacak 10 bölümlük 6. sezonun ardından ekranlara veda edecek. Oyuncunun diziden gelme, en sonuncusu 2011′de olmak üzere Teen Choice Ödülleri‘nde kazandığı 4 ödülü de var.
Crawford, Gossip Girl hayatına girdikten sonra 2008′de başrol oynadığı, 90210‘danAnnaLynne McCord‘un da yer aldığı The Haunting of Molly Hartley‘de (Molly Hartley’in Laneti), aynı yıl Dallas‘tan Jesse Metcalfe‘nin de yer aldığı Loaded‘ta ve 2010′da daEmma Roberts ile başrol oynadığı Twelve‘te yer aldı. Sinemada Chace ile en son 4 ay önce vizyona giren ve içinde J-Lo dahil pek çok ünlüyü barındıran What to Expect When You’re Expecting (Dikkat Bebek Var) ve 3 ay önce kısa süreli vizyona giren bağımsız film Peace, Love, and Misunderstanding‘te karşılaştık. Kendisi henüz çekimleri yapılmamış, başrolü Katie Holmes ile paylaşacağı Responsible Adults‘ta da yer alacak. Dizi olarak Family Guy ve Robot Chicken‘da seslendirme yapmışlığı da var.
                 What to Expect When You’re Expecting
                           (Dikkat Bebek Var) filminden
Chace Crawford Gossip Girl ile tanınmış bir insan haline gelince, karakterinin de etkisiyle Amerikan magazininin ilgi odağı haline gelmiş bir durumda. Blake Lively kadar her hali haber olan biri olmasa da birçok magazin haberine dahil edilen bir kimliği var. Oyuncunun magazince ‘bilinen ve belgelenen’ ilişkileri, American Idol kazananlarından Carrie UnderwoodTwilight filmlerindeki Alice Cullen olarak da tanınan Ashley Greeneolan-lar, sonrasında da modelllik yapan Tess MontgomeryElizabeth Minett veAmanda Laine ile o-lan-lar.
Ama şu zaman kadar Gossip Girl’deki rol arkadaşlarından Michelle Trachtenberg(Georgina Sparks), Taylor Momsen (Jenny Humphrey), Twelve çekimleri zamanı Emma Roberts ile Esti GinzburgRachel Bilson ve Drew Barrymore ve dahasıyla da isminin yan yana yazılmışlığı var. Bunların içinde reddedilen de görüntülenemedikleri için resmen kanıtlanamayanlar da bulunmakta. Chace’in ilk birlikte olduğu kişi Shauna Sand, hali hazırda yaklaşık 4 aydır birlikte olduğu kişi de spor muhabirliği yapan Erin Andrews‘tur.
                 Ashley Greene ve Carrie Underwood
Bir diğer konuysa “gayface” durumu. Yüz hatları nedeniyle ilk kez Amerika’nın ünlü blogger’ıPerez Hilton‘ın dile getirmesiyle üstüne yapışan böylesi bir benzetme de var. Tabii, yukarıda ismi geçen kadınların yanında dizideki rol arkadaşı (Chuck Bass), dizinin başından 2010′un ortasına kadar ev arkadaşı ve en yakın arkadaşı Ed Westwick, iyi arkadaşlarından JC Chasez ve Pete Wentz ile arkadaşlıktan öte olma haberleri nedeniyle bundan kurtulamama durumu da var. Ancak Chace eşcinsel olduğu iddialarına her daim gülüp geçtiğini söyleyip kabul etmemekte. Bunun yanında, NOH8 kampanyasına destek de vermektedir.
         Peace, Love and Misunderstanding filminden
Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder