2 Ekim 2012 Salı

Sherlock 3. Sezondan Haber Var!


Sherlock 3. sezonla ile ilgili haber var
İngilizlerin dünya çapında ünlü, ülkemizde de Cnbc-e tarafından yayınlanan dizisiSherlock, bildiğiniz gibi Mayıs 2012 itibarıyla 2. sezonunu kapatmıştı. Sonrasında dizinin yeni sezonunun ne zaman geleceği, nasıl geleceği, içeriğiyle ilgili birçok sevenini de bir merak aldı. İşte, dizinin yaratıcısı Steven Moffat ve dizide Sherlock’un abisini de canlandıran yardımcısı Mark Gatiss‘in de katkısıyla bu konuyla ilgili yakın zaman içinde bazı detaylar ortaya çıkmış/açıklanmış durumda. 3. sezon ile ilgili ispiyon içerikli bilgiler olduğunu baştan belirtmekle birlikte, devamını merak edeniniz varsa buyursun yazının devamına.
1)Öncelikle, dizinin çekimlerine 2013 yılının Ocak ayında başlanacak. Çekilen bölümlerin de bizlere gelmesinin Ağustos’u bulması garanti olmakla birlikte, yüksek ihtimal 2013-2014 Sonbahar dizi sezonunda yayınlanacak.

2) Yaratıcı Moffat, yaklaşık 2 hafta önce twitter adresinden gönderdiği Twit’te yeni sezondaki 3 bölümle ilgili kelimelerin Rat (Sıçan), Wedding (Düğün) ve Bow (reverans yapmak ya da boyun eğmek) olduğunu açıkladı. Geçen sezonun kelimeleri de Kadın, Tazı ve Düşüş’tü (Woman, Hound ve Fall). Yani A Scandal in Belgravia, The Hounds of Baskerville ve The Reichenbach FallPeki, bunlar ne demek? İşte, işler buradan sonra biraz karışıyor.
Geçen sezondaki gibi birçok insan kelimeler üstünden yazar Arthur Conan Doyle‘un uyarlanacak hikayelerini tahmin etmeye çalışmaya başladı bile. İlk bölüm için yazarın, The Giant Rat Of Sumatra veya The Boscombe Valley Mystery hikayeleri düşünülürken, yaratıcılardan Gatiss, The Adventure of the Empty House hikayesinin uyarlanacağını açıkladı. Yani, yıllar yıllar önce yazar Holmes’ü öldürüp aldığı tepkilerin de etkisiyle tekrar dirilttiğinde gerçeğin ortaya çıktığı hikayenin… Bu hikayenin Sıçan ile ne alakası olacağıysa aslında tam olarak bilinmemekte…

En yakın tahminse, The Boscombe Valley Mystery hikayesinde ölen adamın oğluna sıçanlarla alakalı bir şeyler mırıldanması ve Sherlock’un çözüme giderken kullandıklarından birinin de bu olduğu. Daha doğrusu, sıçanın geçtiği The Boscombe Valley Mystery’deki kurbanın Patience Moran, uyarlanacak asıl hikaye olan The Empty House’un ise Sherlock’un düşmanlarından Albay Sebastian Moran üstüne kurulu olması… Artık, iki hikaye mi birbirine bağlanır, yoksa Sıçan’dan başka bir şey mi çıkarırlar kim bilir…
İkinci kelimeden ise Watson’ın evleneceği sonucunu çıkaran bir grup var. Ama Doyle, hikayelerinde Watson’ı Sherlcok’un sahte ölümünden önce evlendirdiği için insanlar bu ihtimal yerine diğer hikaye isimlerine ve içeriklerine yönelmiş durumda. Bunun içinse, öne çıkan güçlü bir aday var: “The Noble Bachelor (Asil Bekar)“. Bunu düşünenlerin tabii ki oldukça geçerli bir sebebi var. Ama bu, benim vermek istediğim türden bir ispiyon değil. Onun yerine vermek istediğim türden olanla devam edeyim: Üçüncü kelime…

‘Bow’ ile ilgili insanların tereddüt etmeden üstünde durduğu bir tahmin var: “His Last Bow”. Yani Arthur Conan Doyle’un Sherlock Holmes için yazdığı ve hikayenin sonunda onu dedektiflik işinden “temelli emekli” ettiği hikaye. Yazar, o hikayeden sonra Holmes’un maceralarıyla ilgili bir kitap (The Case-Book of Sherlock Holmesyazsa da bundaki hikayeler zamanlama olarak emeklilikten öncesine ait. Bu nedenle insanların üstünde durdukları bir gerçek var: Dizi bitebilir!
Bu yönde yapılmış herhangi bir açıklama tabii ki yok. Ama Moffat’ın programının doluluğu,Benedict Cumberbatch‘inkinin de onunkinden aşağı kalmayışı ve bölümün içeriğiyle ilgili böylesi bir tahmin dizinin sevenlerine böylesi bir şeyi de düşündürtmeye başlamış. Ancak, Emmy adaylığından sonra Cumberbatch’in Deadline ile yaptığı röportajda şöyle bir şey söylemişliği de var:

“3. sezondan sonra dizi hala seviliyorsa ve biz de hala keyif alıyorsak durmak için bir neden yok. Bir seferde sadece üç bölüm yapıyoruz. O yüzden markanın lastik gibi uzaması veya abartma kaygımız yok. İnsanlar daha fazlasını isterken, ara vermek iyi. Ben Sherlock’un yaşlandığını görmek istiyorum. Oldukça genç yaşta çekimlere başladık.”
3) Sherlock 3. sezonda yeniden karşımıza çıkacak olsa da James Morriarty (Andrew Scott) karakterinin kesin öldüğü de açıklandı. Yine de bu 3. sezonda kesinlikle olmayacak anlamında bir durum da değil. Geriye dönüş (flashback) ya da diğer yollarla, kendisiyle karşılaşıp karşılaşmayacağımız sorusu, Edinburg Film Festivali dolaylarında Sherlock ile ilgili bir panele katılan ekipçe (katılanlar arasında Scott da var) yanıtsız bırakılmış.

4) Moffat’ın özellikle cevaplandırmadığı bir diğer konuysa ElemantaryCBS‘in bu sezon (27 Eylül) modern dönem Sherlcok Holmes hikayesi olarak karşımıza getireceği diziyle ilgili de “Söyleyeceğimiz herşeyi söyledik” demekle yetinmiş. Bilindiği gibi, Elemantary öncesi CBS, dizinin uyarlama haklarını almak istemiş ama verilmemişti. Bunun üstüne de kanal, daha önce 2 kere TV filmi olarak ekrana getiridiği “kadın Watson”+Holmes projesini, bu sefer modern Sherlock yapısında dizi olarak ekrana getirmeye karar verdi.

Sherlock’tan yakın zaman içinde gelen haberler bu şekilde.  Bakalım, ilerleyen zamanlar bize neler gösterecek?

Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder