11 Kasım 2012 Pazar

İptal- Devam-Uzatma Piyasasından Son Haberler (2)


iptal devamDaha önce, çoğunluğu Ekim ayından gelen haberleri iki kısım halinde şu başlıkta paylaşmıştım. 1.5 aylık süreçte verimli bir dönem geçirdiğimiz için o yazıyı daha fazla uzatmamak için devamını da bununla yapayım dedim:
Öncelikle, dizilerle ilgili onay haberlerinden bahsedecek olursak:
Amerikan kablolu kanallarının en kalitelilerinden olan Showtime‘ın sevilen dizilerinden Homeland için kanal 3. sezon onayı verdi. 2012 Emmy Ödülleri’nde drama dalında En İyi Dizi-Kadın Oyuncu-Erkek Oyuncu ödüllerini alan ve 2. sezonunda ilk sezona göre reytinglerini artırmış olan Homeland’in yeni sezonu da 12 bölümden oluşacak.
FX kanalının sevilen kara mizah-komedi dizisi Wilfred de Homeland gibi kanalından 3. sezon için onay aldı. Ünlü oyuncu Elijah Wood‘un başrolünde olduğu dizinin 3. sezonu da diğerleri gibi 13 bölümden oluşacak.
Bir başka haberse son zamanlarda sık aralıklarla dizilerinin geleceğiyle ilgili açıklamalar yapanUSA Network kanalından geldi. Kanalın geleceğiyle ilgili kararını bildirmediği dizilerinden Burn Notice, kanaldan 7. sezon için onay aldı. Ama, diğer sezonlarının aksine 18 ya da 16 değil, bu sefer 13 bölümlük bir uzatma geldi. Uzun soluklu yapım, 7×02 ile 100. bölüme de ulaşmış olacak.
Bir diğer kablolu kanaldan gelme onay haberi ise oldukça yeni. Syfykanalı, hali hazırda 3. sezonu yayınlanmaya devam edenHaven dizisinin 4. sezonu için onay verdi. 2013′te yayınlanacak yeni sezon 13 bölümden oluşacak. Haven’ın Eylül sonuna doğru başladığı 3. sezonu, 13. bölümüyle Aralık sonuna doğru bitecek.
Bir diğer güzel haberse İngiltere dolaylarından. BBC1 kanalının yeni dizilerinden The Paradise, kanaldan 2. sezon için onay aldı. Dönem dizisi, 1870′te açılan ilk büyük alışveriş merkezinin hikayesinin arka planında yaşanan bir aşk macerasının üzerine kurulu ve 8 bölümlük ilk sezonunu 13 Kasım’da kapatacak. Yapımın 2. sezonu da ilki gibi 8 bölümden oluşacak.
Kaliteli kablolu kanallardan HBO, 25 Kasım’da 10 bölümlük 3. sezonunu kapatacak olan Treme için daha önce duyurduğu 4. ve son sezonun bölüm sayısını açıkladı. Son sezon, diğerlerinin aksine 5 bölümden oluşacak. Dizi, ülkemizde e2 kanalı tarafından yayınlanıyor.
Bildirinin diğer “onay görünümlü” haberiyseBreaking Bad ve The Walking Dead‘in de yayıncısı olan AMC kanalının Hell On Wheels‘ine ait. Dizi 3. sezonu için onay aldıktan sonra dizi yöneticisi (showrunner) görevini bırakınca, kanal da onay haberini -yeni birini bulana kadar- dondurma kararı aldı. Cnbc-e‘de de yayınlanan dizinin geleceğiyle ilgili muhtemelen yakın bir zamanda bir haber daha gelecektir.
Dizilerden gelen onay haberleri şimdilik bu kadar. Onayların ardından tam sezona uzatma kararlarına geçelim :

The CW kanalının, sezondaki yeni dizilerinden en sevilip ses getiren ve The Vampire Diaries‘ten sonra en çok reyting alan dizisi Arrow ile Güzel ve Çirkin uyarlaması Beauty and The Beast, kanaldan 22 bölüme olan tam sezon uzatmalarını al-.
The CW’nun kardeş kanalı CBS ise sezondaki yeni dizilerinden 1960′lı yıllarda geçen, rodeo kovboyuyken Las Vegas şerifi olmuş Ralph Lamb’in bu yolda başından geçenler üzerine kurulu Vegas ve  modern dünya Sherlock Holmes uyarlaması Elementary dizisine tam sezon onayı verdi. Elementary, Amerika’nın en çok, garanti 100 milyondan fazla izlenen spor müsabakası Super Bowl’un bu yılki yayın haklarını elinde bulunduran CBS tarafından maçtan önce yayınlanmak üzere seçilen dizisi de oldu. Dizi, maç öncesi yayınlanmak üzere özel bir bölüm hazırlayacak.
Diğer tam sezona uzatma haberleri ise ABC ve NBC cephesinden geldi. ABC’nin şimdilerde 2. sezonu yayınlanan dizisi Scandal ve bu sezonki yenilerinden The Neighbors da 22 bölüm olarak karşımıza çıkacak. The Neighbors, normal bir ailenin bir siteye taşınması ve buranın sakinlerinin 10 yıldır Dünya’ya hapsolmuş uzaylılar olduğunu farketmeleri üzerine kurulu. Scandal ise 7 bölümlük ilk sezon sonrası 22 ile karşımıza çıkan bir dizi olmuş olacak.
Bildirinin son tam sezona uzatma haberiyse Chicago Fire için. Daha önce reytinglerinin şu an için yeterli olduğunu düşündüğü için fazladan 5 bölüm uzatma veren NBC, diziden daha fazla memnun kalmış olacak ki daha o bölümlere gelmeden kararı tam sezona uzatmaya çevirdi.
Tam sezon haberleri de bu şekilde. Onlardan sonra kanallardan çeşitli dizilerle ilgili bölüm ekleme haberlerine de bakacak olursak…
İki yeni dizisine tam sezon onayı veren The CW, reytingleri beklenildiği ölçüde olmadığından şu an için yeterince güven vermeyen Emily Owens M.D. dizisi için de 3 bölümlük uzatma verdi.
Ulusal kanallardan FOX, Salı günü yayınladığı komedi dizileri New Girl ve Raising Hope için geçtiğimiz sezon onay verdiğinde, diğer kanalların ya da dizilerin aksine 22 bölümlük onay vermişti. Geçtiğimiz günlerde verdiği karara göre, iki diziyi de 2′şer bölüm uzatarak sezonlarını 24 bölüme çıkarttı. 3. sezonunu devam ettiren Raising Hope için bu karar ilk olurken, New Girl’ün ilk sezonu da yine 24 bölüm sürmüştü. 
RevolutionGo On ve The New Normal‘ı daha önce tam sezona uzatan NBC, reytingleri pek de iyi gitmeyen Guys with Kids ve Up All Night içinse temkinli davranmaya karar vererek bölüm uzatmasına gitti. Buna göre, 3 babanın çocuklarına bakmaya çalışırken oluşan komedi üzerine kurulu Guys with Kids 5 bölümlük uzatma (18′e kadar) alırken, Up All Night 3 bölümlük uzatma (16′ya kadar) aldı. Ayrıca, Up All Night 11. bölümü yayınlandıktan sonra 3 aylık ara verecek ve döndüğünde kahkahalı modda yayınlanan bir komedi dizisi olacak. 2. sezonu 14 Kasım’da başlayacak olan Whitney için de geçen sezon sonunda onay verilen 13 bölüme ek olarak 5 bölüm daha senaryonun sipariş edildiğiaçıklandı.
Dizi dünyasından her zaman iyi haberler gelmiyor haliyle. Son olarak, hayırlı olmayan haberlerle devam edecek olursak:
USA Network, reyting açısından durumu iyi olan dizilerinin onayını verdikten sonra hayırsız haberleri de göndermeyi ihmal etmedi. Aslında mini dizi olarak başlayan, reytingleri çok  iyi olmasa da seçimlerin de katkısıyla yarattığı etki beğenilen ve devam edip etmeyeceği merak konusu olan Political Animals‘ın mini dizi olarak kalmasına karar verildi. 6 bölümden oluşan dizi, eski Amerikan Başkanı eşi, şimdilerin Dışişleri Bakanı Elaine Barrish üzerine kurulu bir drama. Dizi, bir süredir Cnbc-e‘de de yayınlanıyor.
USA Network‘ün yaz dizilerinden olan Common Law 12 bölümlük ilk sezonunu bitirmiş olsa da anlaşma için uzun bir süre ses çıkmamıştı. Kanal sonunda sessizliğini bozdu ve reytingleri çok da iyi olmayan diziyi iptal ettiğini açıkladı. Common Law, ortak olsalar da birbirleriyle hiç anlaşamadıkları için üstleri tarafından terapiye gitmek zorunda bırakılan iki polisin hem iş hem de terapiyi birlikte yürütmesi üzerine kurulu. Hatta, bir süredir ülkemizde FOX Crime tarafından da yayınlanıyor.
USA Network‘ün iptal kararı verdiği diğer dizi ise Fairly Legal. Sezonunu Haziran ayında kapatsa da karar için Common Law’dan daha uzun süre sevenlerini bekleten kanal, sonunda dizinin devamınıistemediğini duyurdu. Buna göre, yapım 2. sezonunun ardından iptal olmuş oldu ve USA Network’ün hakkında karar vermediği dizi olarak sadece Necessary Roughness kaldı.
Bildirinin bir başka haberiyse henüz başlamamış bir diziden: The Goodwin GamesFOXkanalının sezon ortasında yayınlayacağı komedi dizisi, diziye dönüştürülmeye karar verildiğinde 13 bölümlük onay almıştı ama bu karar değiştirilerek şu an için 7  bölüme düşürüldü. Kanal, buna gerekçe olarak, The Mindy Project ve New Girl dizilerine verdiği ekstra bölümler nedeniyle oluşan bir program ayarlama olduğunu belirtti.
Son olarak, başlamamış dizilere ait diğer bölüm kısaltması haberiyse bu sefer ABC’den geldi. Fazlasıyla şanssız ve sakar olması ile ünlenmiş bir adamın, rüyalarını bir kenara bırakarak, kalp krizi geçiren babasının işi olan nalburluğu devralması üzerine kurulu, sezon ortası komedisi Family Tools için verilen 13 bölümlük onay da 10‘a düşürüldü. Kanal bunun nedeni olarak da aynı saatte yayınlayacağı Dancing with the Stars adlı yarışmanın geri dönmesinden önce 10 haftalık bir boşluk olmasını gerekçe göstermiş. Sonrasında ya yeniden ayarlama yapılacak ya da Don’t Trust The B—- in Apartment 23 gibi bu dizi de kısa bir ilk sezonla karşımıza çıkmış olacak.
Kaynak: 22dakika.org - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder