1 Haziran 2013 Cumartesi

Tanıtım: Unforgettable

unforgettable_desktop-600x336
“Her şeyi yapabilir ama unutamaz!”

Polisiye yapmayı çok seven, üstelik bunu becerebilen de (CSI ailesi, NCIS ikilisi, Criminal Minds…) bir kanal olan CBS, 2011-2012 dizi sezonuna başladığımızda karşımıza yine bir dizi polisiye getirdi. Tanıtımına adını veren bu dizi, yani Unforgettable şu an ilk sezonunu bitirmiş durumda ve verdiği arayı yaşıyor. Dizi, karşımıza bu sefer yazın, 28 Temmuz’da gelecek ve yeni sezon bu yüzden 13 bölüm sürecek. İlki de klasik ulusal kanal dizisi olarak 22 bölüm.

Peki, nasıl bir dizidir bu Unforgettable?

Bu dizi de bir çeşit uyarlama özelliğine sahip. J. Robert Lennon‘ın “The Rememberer” isimli bir kısa hikayesinden esinlenilmiş. Yapı olarak “formüllü” bir polisiye. Yani ismi başta geçen polisiyeler gibi her bölümü farklı bir dava üzerine kurulu. Ama belli bir arka plan hikayesi de var. En iyisi bu noktada konu ile girişi yapayım:

Hiç Hyperthemisia (Hipertimezi) denilen şeyi duymuş muydunuz? Kendisi az rastlanır bir hafıza hastalığı olur. Bundan muzdarip kişiler, unutmuyorlar. Ama “hiçbir şeyi” unutmuyorlar. Konuşmalar, resimler ya da yüzler… Hatta geriye dönüp düşündüklerinde -belli bir zaman sınırlaması bile yok- detaylarına varana kadar hatırlıyorlar.

Bizim ana karakter Carrie Wells de bu hastalığa mütevellit eski bir polis. Bu özelliğini günlük hayatta kullanmaktan da çekinmiyor üstelik. Ama böylesine nadir bir özelliğe sahip olsa da olacak iş ya, küçüklüğünde gerçekleşen ablasının öldürülüşüyle ilgili neredeyse hiçbir şeyi hatırlamıyor. Zaten polislikten uzaklaşması da en nihayetinde bu yüzden olmuş.

Geçmişte olanlara rağmen başka şeylere yönelen (gönüllü hasta bakıcılık gibi) Carrie’nin hayatı, üst kat komşusu öldürülünce yine karışıyor. Davayı araştıran kişi de tesadüfe bak, kardeşinin araştırması yüzünden arasının bozulduğu eski sevgilisi/ortağı Al Burns çıkınca, kendisini bıraktığı dünyanın içinde yeniden buluyor. Anlayacağınız polislere yardım etmeye başlıyor. Tabii kız kardeşinin öldürülüşünü araştırmaktan da geri kalmıyor.
Ek: Dizinin hikaye merkezi New York’un Queens bölgesi üzerine kurulu. NYPD’yi izliyoruz yani.
Ek 2: Diziye danışmanlık eden kişi bu hastalıktan muzdarip aktris Marilu Henner.

Dizi, Carrie’nin hikayesi ve kardeşinin olayı üzerine kurulu olsa da her polisiyede olduğu gibi bunda da bir ekip durumu var. Kadrodaki 2 başrolden Carrie Wells’i çoğu kişinin Without A Trace ile tanıdığı Poppy Montgomery canlandırıyor. Bir diğer başrol, eski sevgili/ortak Al Burns ise yine çoğunluğun Nip/Tuck ile daha çok bildiği Dylan Walsh tarafından canlandırıyor.

Dizinin yan karakterleriyse polisiye bir diziye uygun tipli karakterler ve oyuncular da polisiye dizilerle geçmişi olan oyuncular. Dolayısıyla oyunculuklar iş gören cinsten. Kadronun tamamına şuradan bakabilirsiniz.

Dizideki yan kadronun enlerinden: Roe – Carrie – Nina – Mike


Ek 3: CBS diziyi ilk sezonun sonunda iptal etmeye niyetlenmişti. Ama sonradan vazgeçip yeniledi. Ama bu iki zaman aralığında başka dizilere kapak atan oyuncular olduğundan dizinin ikinci sezonuyla ilk sezonu arasında yan karakterler bakımından bazı kadro farkları var. Ama başroldeki ikili ve biraz fazlası hala duruyor.

CBS polisiyelerini ya da polisiyeyi ne kadar seversiniz bilmiyorum. Unforgettable, kendisine hayran bırakan cinsten olmasa da insanın polisiye ihtiyacını kesinlikle karşılayan bir dizi. İncelenen hikayeler de karakterler de çok geçmeden insanı sarabiliyor. Arka plandaki hikaye de yavaş yavaş olaylardan bağımsız olarak kendini gösteriyor zaten. Ekip içi dinamiğin de iyi olduğunu düşünüyorum. Ama yine söyleyeyim, bir CSI ya da NCIS beklemeyin ama canınız polisiye istediği bir vakit oturun da bir deneyin.

Diziyle ilgili fikir almak için bu videoya da bakabilirsiniz. İyi seyirler…

aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder