1 Kasım 2013 Cuma

HBO’nun Gelecek Programı | Haber

hbo
 HBO gibi bir kanal nasıldırı hiç yoktan anlatmaya gerek yok herhalde. Varsa bile benden beklemeyin zaten. Dolayısıyla ben başlığın da söylediği yoldan ilerleyerek kanalın şimdiden onay verdiği, hatta bazısı yakın zamanda karşımıza gelecek dizilerinin nasılını kısa da olsa bir toparlayayım dedim. Lafı daha fazla uzatmadan başlayalım bakalım…
1) Getting On
getting-on
getting-on-hbo
BBC Four‘un 2009-2012 arasında yayınladığı 3 sezonluk aynı isimli dizinin Amerika uyarlaması. Sitcom türünde olacak ve 30 dakika kadar sürecek. Bir hastanenin Yaşlılık Hekimliği (Geriatri) departmanında çalışan bir grup doktorun, hemşirenin ve hastane yöneticisinin hastane içi ve hastalarla yaşadıkları komik/trajikomik olayları izleyiciye sunacak; yaşlılık gerçekliğini işleyecek.
İlk sezonu 6 bölüm sürecek ve dizi24 Kasım‘da ilk bölümüyle ekranda olacak ama henüz yayınlanmış bir fragmanı yok.
2) True Detective
True-Detective-HBO-Series
truedetectives
8 bölümlük ilk sezonuyla 12 Ocak 2014‘te kanalda olacak olan bir suç draması. Konusu, Louisiana’da geçen bir seri bir katil avı. Merkezdeki 2 polisin katilin peşindeyken yaşadıklarını ve karışan hayatlarını izleyeceğiz. Üstelik bunu, yani hikayeyi de 17 senelik bir kariyer ve yaşam sürecine yayarak anlatacaklar. Dolayısıyla dizinin 2. sezonu olduğu takdirde bambaşka bir hikaye ve kadro ile devam edeceği bekleniyor/söyleniyor.
Başroldeki 2 polisi Matthew McConaughey ve Woody Harrelson canlandırıyorlar. Diziyle ilgili şimdiye kadar çıkan tanıtımlar da şu multimedya başlığında bir araya getirildi.
3) Looking
looking-hbo-series
19 Ocak 2014‘te 8 bölümlük ilk sezonuyla izleyicilerin karşısında olacak bir komedi dizisi. Michael Lannan’ın 2011 yapımı 8 dakikalık kısa filmi Lorimer‘e dayanılarak uyarlanmış durumda.
Dizi San Fransisco’da yaşayan 3 gay arkadaşın yaşantısı üzerine kurulu olacak. Glee ve Boss izleyenlerin iyi tanıdığı Jonathan Groff‘un canlandırdığı Patrick, başarılı bir kariyeri olan video oyunu yaratıcısı. İngiliz versiyon Being Human izleyenlerin iyi tanıdığı Russell Toveyin canlandırdığı Kevin ise Patrick’in iş arkadaşı bir süper zeka. İki oyuncu gerçek hayatta da eşcinsel kişiler.
Bir artistin asistanı olan ve Patrick’in en iyi arkadaşını canlandıran Augustin’i de oyunculuk kariyerinde yeni biri olan Frankie J. Alvarez canlandırıyor. Dizi “Girls’ün drama dozu azaltılmış gay versiyonu” olarak lanse edilmeye başlandı.
4) The Leftovers
indir (2)
Kendisi Tom Perrotta‘nın aynı isimli romanından uyarlama bir dizi. Dizinin yapımcısı ve yürütücüsü Lost yapımcılarından Damon Lindelof. İlk sezonu 10 bölüm sürecek. Konusuna gelirsek:
Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış.
İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. Merkezde Garvey ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.
Dizinin başrolü Kevin Justin Theroux‘e, eşi rolü Amy Brenneman‘a emanet. Liv Tyler, Doktor Who’nun doktorlarından Christopher EcclestonMichael Gaston, Desperate Housewives ya da Teen Wolf’un ikizleri Max ve Charlie Carver ile Chris Zylka da dahil olmak üzere kalabalık bir kadrosu var.
5) Silicon Valley
silicon-valley
Adından da rahat anlaşılacağı üzere Silikon Vadisi üzerine kurulu olacak bir yapım. Kara mizah bir komedi olacak ve modern görümünlü bir Silikon Vadisi portresi çizilecek. Dizide teknoloji dünyasındaki insanların başarıya ulaşabilmek için geçtiği yollardan, başarılı insanların ayakta kalabilmek için yaptıkları, yapmaları gerekenler, içine mizah da katılarak anlatılacak.
Not: Dizinin adı aslında geçiçi olarak Silicon Valley konmuş durumda. Yapım aşamasının ilkelliğinden dolayı sezonunun kaç bölüm olacağı ya da adının böyle kalıp kalmayacağı şu an belli değil. 2014 yılı içinde bir vakit ekranlarda olacak.
6) Togetherness
indir (1)
Resimde de görünen Mark ve Jay Duplass kardeşlerin yapım şirketinin hazırladığı, Mark Duplass‘ın (soldaki) oyuncu olarak da yer alacağı, yine yarım saatten oluşacak bir komedi. İki kardeş bir yapım şirketi sahibi olsalar da oyuncu olarak FOX’un dizisi The Mindy Project‘te de birlikte yer almışlardı.
Dizi aynı çatı altında yaşayan 2 çiftin ilişkileri, sahip oldukları bireysel rüyalarını ayakta tutma çabaları ve birlikteyken yaşadıkları üzerine kurulu bir yapım olacak. Mark Duplass’ın canlandırdığı Brett Pierson, iyi bir işe ve görünüşte mükemmel bir hayata sahip ama iç dünyasında kişisel ve profesyonel sorunları bulunan tuhaf bir adam. Eşi Michelle’i de Two and Half Men‘in Rose’u Melanie Lynskey canlandırıyor. Bu dizi de 2014 içinde bir ara ekranlarda olacak.
Ayrıca kanalın şimdilik pilot için onay verdiği bazı projeler de var. Bunların diziye dönüşüp dönüşmeyeceği ise ileriki dönemlerde belli olacak. Bunlara da kısaca yer vermiş olayım:
anna_torv_jennifer_jason_leigh_a_l
a) Open: GleeNip-Tuck ve American Horror Story gibi dizilerin yaratıcısı Ryan Murphy‘nin projesi. Dizi 5 ana karakterinin ilişkileri ve cinsel hayatları üzerine olacak. Fringe‘in yıldızı Anna Torv ve Jennifer Jason Leigh de dizinin kadrosundalar ve eşcinsel 2 sevgiliyi canlandıracaklar. Anna’nın karakteri Windsor, Leigh’in karakteri Holly ile birlikteyken Grace ile tanışır ve işler bir miktar karışır. Kadroda Scott Speedman ve Wes Bentley de yer alıyor.
b) The Money: Elit dünyanın zenginliği ve yozlaşması üzerine bir dizi. Bunu da bir medya imparatorluğuna sahip olan James Castman üzerinden anlatacak. Adam gücü ve etkisiyle ailesini ve çevresini kontrol altında tutan biri. Karakteri Brendan Gleeson canlandıracak. Nathan Lane de bir haberci olarak dizinin kadrosunda.
c) The Brink: Yarım saatlik kara mizaha dayalı bir komedi. Jeopolitik bir krizin 3 adam üzerindeki etkileri üzerine kurulu olacak: Dışişleri Bakanı Walter Hollander, bir diplomat Alex Coppins ve bir savaş pilotu Zeke Callahan. Bu üç kişi krizden sonra girilen kaostan bir şekilde çıkmanın bir yolunu bulmaya ve olası bir 3. Dünya Savaşı’nı engellemeye çalışacaklar. Diziyi Weeds’İn senaristlerinden Roberto Benabib hazırlıyor.
jj-abrams-jonathan-nolan-person-of-interest
d) Westworld: 1973 yapımı aynı isimli filmin dizi olarak uyarlanması. Bir bilim-kurgu olacak. Projeyi J.J. Abrams ve Jonathan Nolan hazırlıyorlar ve Abrams’ın şirketi Bad Robot‘un bir kablolu kanala ilk dizisi olacak.
e) People In New Jersey: Bu da yarım saatlik bir komedi. İki kardeşin hayatına keskin bir bakış olarak tanımlanan bir proje. Kardeşlerden Carl Levin (Topher Grace), insanlarla ilgili kesin düşüncelerle sahip ama dünyayla pek anlaşamayan, arkadaş canlısı bir çilingir. Kız kardeşi Melanie (Sarah Silverman), eski yönetici danışmanı, şimdilerde bir alışveriş merkezinde part-time çalışan biri, bir optimist. Başlarında bir de dul anneleri (Patti Lupone) var. Hikaye adından da anlaşıldığı üzere New Jersey’de geçiyor.
f) Ballers: Bu da komedi-drama. Miami’deki kimi emekli kimi kariyerine devam eden bir grup atlet üzerine kurulu olacak. Dizinin kadrosunda Dwayne Johnson, yapımcılığında Mark Wahlberg de bulunuyor.
HBO’nun önümüzdeki dönemde gelecek ve gelecek için en azından plan dahilinde gözüken projeleri bu şekilde. Bakalım TV dünyasının zirve kanallarından biri olan HBO’nun dizileri bizlere neler getirecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder