1 Kasım 2013 Cuma

2013-2014 Sezonunda Cnbc-e ve e2 Dizileri (2)

cnbceDaha önceleri
41800_215834527834_1595_nCnbc-e‘nin yeni sezonunda yayınlayacağını duyurduğu dizileri ile ilgili şöyle bir yazı yazmıştım. Kanalın hali hazırda yayınladığı eski diziler de bu yazıda mevcut.
O zamandan bu zamana köprünün altından geçen sular misali kanal portföyüne kattığı başka dizileri de duyurdu. Yetmemiş olacak ki Ekim dergisinde kendilerininkinin yanında kardeş kanalı e2 kanalını da eklemiş. Ben de 2. bir yazıyla bir kez daha yenileri toparlayayım dedim.
CNBC-e_logosu

1) Veep

1333041576576_2x1_Overlay_1280_640
2012 ve 2013 Emmy Ödülleri’nde Komedi Dalı En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini Julia Louis-Dreyfus‘a, 2013 Emmy’sinde Yardımcı Komedi Erkek’i de oyuncularından Tony Hale‘e kazandıran HBO dizisi Veep, bir politik komedi. Yazar ve yönetmen Armando Iannucci‘nin arka planında olduğu yapım, adamın diziden önceki projelerinden BAFTA ödüllü dizi The Thick of It ve In the Loop filminden esinlenilmiş.
Konusu Senatör Selina Meyer karakterinin Amerika’nın 2. ismi, yani başkan yardımcısı olmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Selina ekseriyetle tedirgin, olabildiğince hesapçı, utanmazca narsist, çoğunlukla beceriksiz birisi. Dizide Selina’nın Amerika’nın gündemi içinde kazasız belasız bir gün geçirme mücadelesini izliyoruz. Ama onun gibi bir karakter ve pozisyon için bu hiç kolay bir durum değil…
Dizinin adı Veep kelimesi Başkan Yardımcısı anlamına gelen Vice President için kullanılan bir kısaltma. Dizi, 2. sezonunu bitirdi ve 3. sezon onayını aldı.

2) Girls

Girls S01
Son Golden Globe Ödülleri’nde En İyi Komedi ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan HBO dizisi Girls de 2. sezonunu bitirmiş ve 3. sezon onayını almış bir dizi. Komedi-drama türünde bir yapım ve 20′lerini yaşayan bir grup genç üzerine kurulu.
Hannah üniversiteden mezun olduktan beri 2 yıl geçmiş. Yaptığı stajyerlikten maddi kazanç sağlamıyor ve ailesi sayesinde geçiniyor. Ailesinin desteğini bir anda kesmeye karar vermesiyle hayatı karışıyor. Özel hayatında dikiş tutturamaması ve sorunlu bir tip olması da cabası. Hannah’ın yanında Marnie, Shoshanna ve Jessa’nın da hikayelerine tanık oluyoruz.
Marnie Hannah’ın ev arkadaşı, iyi bir işi ve sevgilisi var; ama hayatını durduk yere karıştıran birisi. Shoshanna kızların arkadaşı, iyi ve saf birisi olarak dizinin eğlence faktörlerinden. Bakire olmasına kafasını takmış durumda. Jessa ise dizinin geçtiği Brooklyn’e yeni gelen biri olarak karşımıza çıkıyor. Shoshanna’nın kuzeni, özgürlüğüne düşkün ve orijinal.
Dizinin yaratıcısı, başrolü (Hannah), yazarı ve birçok bölümü yöneten kişi aynı: Lena Dunham. Yapımla ilgili daha önce Ali bir tanıtım yazmıştı. İsterseniz ona da bakabilirsiniz.

3) A Young Doctor’s Notebook

a-young-doctors-notebook-50e07fc6183df
İngilizlerin Sky Arts 1 kanalına ait ve İngilizliğin etkisiyle ilk sezonu 4 bölüm-cük süren bir dizi. 2. sezononayını da aldı. Yapımın başrollerinde Mad Men‘in başrolü Jon Hamm ve insanoğlunun Harry Potter olarak tanıdığı Daniel Radcliffe var. Dizi Daniel’ın kariyerindeki ilk TV oyunculuğu oldu. Bölümler de 22 dakika civarı sürüyor. Konusu ise:
Yıllardan 1917. Üniversiteden çok yüksek notlarla mezun olan Vladimir Bomgard, 2 yıllık zorunlu hizmeti için Moskova’dan alabildiğince uzak, Allah’ın unuttuğu bir yerdeki hastaneye atanıyor. Doktorluk heyecanıyla hastalara bakmaya başlayan Vladamir, in-cinin top bile oynamadığı yerde garip hastane çalışanları ve hastalarla vakit geçirmeye başladıkça karmaşık bir dönemin içine giriyor. Yıllardan 1934. Orta yaşlı bir doktor, bir yanında yeni doktor olduğunda sıkıntıdan tutmaya başladığı günlük, karşısında da bir müfettiş bulunuyorken masasında oturuyor. Hakkında bir soruşturma açılmış durumda. Bölümlerde 1917 ağırlıklı olmak üzere doktorun 2 dönemi de işleniyor.
Ayrıca doktorun farklı iki yaş halini de 1917 dönemi işlenirken bir arada görebiliyoruz. Orta yaşlı doktor da sanki zamanda yolculuk yapmış da geçmişine dönmüş gibi etrafta dolanıyor ve ikili, olanlar üzerine karşılıklı konuşuyorlar. Orta yaşlı doktoru sadece genç doktorun görebildiğinden de bahsetmek lazım.
Dizi Rus yazar Mikhail Bulgakov‘un A Country Doctor’s Notebook adlı kısa hikayeler kitabından uyarlama. Daha fazlası için daha önce Samed‘in yazdığı bu tanıtıma da bakabilirsiniz.

4) Mom

Mom-crop
Mom CBS kanalının bu sezonki yeni dizilerinden birisi. 23 Eylül’de yayın hayatına başlamış olan bir komedi.
Alkolü bırakmış ve 4 aydır temiz olan, 2 çocuk sahibi, bekar ve garsonluk yapan Christy’nin başından geçenler üzerine kurulu bir durumda. Christy, alkol konusunda kendisi gibi kötü bir geçmişi olan annesinin onun hayatının çeşitli alanlarına (eski kocası, hoşlandığı evli patronu, çocukları…) balıklama dalması ile birlikte alkol konusunda test edilmeye başlayan biri haline gelir.
Anneyi özellikle Scary Movie ile tanınan Anna Faris canlandırıyor. Yapım, Two and a Half MenThe Big Bang Theory ve Mike & Molly‘nin arkasındaki Chuck Lorre‘nin kanala eş zamanlı 4. dizisi. Mom ile birlikte 4 dizi de Cnbc-e’nin bünyesine girmiş olacak.

5) Yes, Prime Minister

Yes-Prime-Minister
Yes, Prime Minister 2. jenerasyon uyarlama bir İngiliz dizisi. Orijinal dizi Yes Minister 1980-84 arasında 3 sezon, sequel dediğimiz 2. dizi Yes, Prime Minister da 1986-87 arasında 2 sezon olarak BBC‘de yayınlandı. Bu karşımızda olansa 2013 versiyon. Henüz 1 sezon/6 bölüm yayınlanmış durumda. Geleceği için iyi ya da kötü bir haberse bulunmamakta.
Dizideki ana karakterlerin ismi 2 dizidir aynen korunuyor. Konu ise isimden de anlaşılacağı üzerine politik bir komedi. Orijinal dizide Bakan olan Jim Hacker artık koalisyon hükümetinin İngiltere Başbakanı. Sör Humprey Appleby onun Genel Sekreteri ve Bernard Woolley ise Özel Kalem Müdürü. Dizide Başbakan’ın ülkenin gündemine bağlı olarak yaşadıkları alaycı bir mizahla işleniyor.
Not: Dizi 2005 yılında Sayın Bakanım adı ile ülkemize de uyarlandı. Jim Hacker karakterinin karşılığını Kenan Işık , Sir Humphrey Appleby’ı Haluk Bilginer ve Bernard Woolley’i ise Ali Sunal oynamıştır. Dizide orjinalinden yoğun halde yararlanılmıştır ama çok uzun ömürlü olamamıştır.
Gelelim kardeş kanal e2′ye…
e2tvlogo

1) True Blood

True-Blood-Background-Wallpaper-1680x1050
Bu diziyi ucundan kıyısından bile tanımayan kaç kişi vardır bilemiyorum, bilmek de istemiyorum gerçi ama kısaca özetleyeyim:
Sevilen kablolu kanallardan HBO‘nun yayınladığı doğaüstü yaratıklar üzerne bir dizi True Blood. Geçtiğimiz yaz 6. sezonunu bitirdi ve 7. ama son sezon için de onay almış durumda. Temelinde vampirler olmak üzere kurt adamlar, şekil değiştirenler ve çok daha fazlasının dahil olduğu bir dizi.
Vampirlerin bütün insanlıkça açıkça bilindiği ve onların güneşten dolayı karanlıkta yaşadığı bir dünya. Dizinin merkezi Louisiana’nın Bon Temps bölgesi. Olan biten de Sookie Stackhouse adlı telepat bir kızın etrafında dönüyor. Sookie’nin kasabaya yeni yerleşmiş vampir Bill ile tanışmasıyla da olaylar başlıyor. Sookie’nin vampirlerin dünyasına girmesiyle de diğer doğaüstü yaratıklarla da tanışmaya başlıyoruz ve olaylar yayılıyor işte. Ayrıca olanı biteni de bir kablolu kanalda yayınlanmanın “ayrıcalığıyla” anlatan bir yapım.
Diziye bir nevi adını veren Tru Blooddizideki sentetik kanın adı. Vampirlerin insan kanı yerine beslenmesi için hazırlanmışKanaldaki yayın tarihi henüz belli değil.

2) The Wire

the-wire1
HBO‘nun dizi dünyasına bir armağanı daha. 2002-2008 arasında 5 sezon boyunca yayınlanmış, 60 bölümlük bir yayın hayatına sahip bir dizidir. Kanalda 8 Ekim’de yayına girecek.
The Wire suç, suçlu, adalet, adalet mekanizmaları, kentsel dönüşüm, siyasi otorite ve öteki kavramları üzerinden Baltimore’un yaşam dinamiklerini ve Baltimore’da var olma şekillerini göz önüne seren bir dizi. Merkezinde, Dominic West‘in canlandırdığı dedektif Jimmy McNulthy karakteri var ve siyahların dünyasına da gerçekçi ve görsel olarak eğilen bir dizi aynı zamanda.
Dizi için daha önce Nida‘nın yazdığı şu güzelleme veya Esra‘nın yazdığı bu güzelleme yazısına da bakabilirsiniz.

3) Lilyhammer

lilyhammer-large
Norveç-Amerika ortak yapımı bir komedi/suç draması. Amerika ayağı Netflix‘te yayınlanıyor. 8 bölümlük ilk sezonu yayınlanmış durumda ve bu Sonbahar’da yayınlanmak üzere almış olduğu 2. sezon onayını da almış durumda. Kanalda 21 Ekim’de yayınlanacak.
New York’un yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Frank Tagliano günün birinde yakayı ele verir. Polislere verdikleri karşısında tanık korumaya alınır ve Norveç’in Lilyhammer kasabasına yerleşir; yeni bir hayata başlar. Yepyeni bir yere taşınmak bir yana, gece klübü açma fikrini hayata geçirmeye başladıkça eski alışkanlıkları yeniden karşısına çıkmaya başlar. Frank’in de geçmişi ve geleceği birbirine karışmış olur.
Not: Bu diziyi aslında 2012-2013 dizi sezonunda portföyüne katmıştı kanal. Ama Ekim ayı dergisinde Yeni Dizi olarak tanıtılmış durumda. Olur da “daha önce yayınlandı ama yeni olarak lanse ediliyor” diyen birisi çıkarsa kendi adıma şaşırmayacağım. Çünkü dedikodulara göre bu durum Wedding Band için yapılmış, ki o da 2012-2013′te portföye girmişti.

4) Winners & Losers

winners-and-losers
Avustralya yapımı bir drama. Hali hazırda toplamda 57 bölüme ulaşmış bir 3 sezonu var ve 4. sezon onayını almış durumda. e2′de 30 Ekim’de yayınlanacak.
Lisedeyken çevreleri tarafından sürekli ezilen 4 kız arkadaş yıllar içinde birbirlerinden uzaklaşırlar. Hayatlarının gidişatından memnun olmayan bu kadınlar, mezuniyetlerinin 10. yılındaki partide bir araya gelirler. Gece boyunca eski günlerdeki gibi eğlenen 4 arkadaş, sabahın ilk ışıklarında eğlencesine bir piyango bileti alırlar ve hayatları değişmiş olur. Anlaşıldığı üzere bilete büyük ikramiye vurmuştur.
İki kanalın da önümüzdeki dönemde yayınlayacağı yeni dizilerin yeni versiyonu da bu şekilde. Olur da bundan sonra sezon için yayınlayacağını duyurduğu yeni dizi sayısında çokluk olursa 3. bir yazıyla daha görüşürüz. Bunun dışında duruma göre yazıda güncelleme yapabilirim. Herkese her nereden izleme yapıyorsa yapsın, iyi dizi izlemeler…
Untitled 1-crop

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder