6 Ağustos 2013 Salı

2013-2014 Sezonunda Cnbc-e'nin Dizileri

20100701000057!CNBC-e_logosu
Geçtiğimiz dizi sezonunun bitmesi üzerine Amerika’nın ulusal kanalları, geçmişe sünger çekip yeni sezondaki yeni dizilerini tanıtma işine girişmişlerdi. Ben de fragmanları da dahil olmak üzere ABCCBS,The CWFOX ve NBC‘nin dizilerini birer yazıyla sitede tanıtmıştım. Şimdi de sıra geldi bize, daha doğrusuCnbc-e‘nin yeni sezonuna.
Kanal normalde Ağustos ayı dergisinde açıkladığı yeni sezon dizilerini bu sefer Temmuz sayısında açıkladı. Ben de eski ve yeniyle birlikte bir toparlama yapayım dedim. Kanalın adeti olduğu üzere sonraki aylarda da portföyüne kattığı dizileri dergide açıkladığı oluyor. O yüzden duruma göre yazıyı güncelleyeceğim. Cnbc-e’nin Temmuz dergisinde, yeni sezonda yayınlayacağını ilan ettiği dizilerine bir bakarsak:

1) Hannibal

hannibal-2013-s01-season-one-hannibal-2013-primeira-temporada-520x300-1366570232
NBC‘nin geçtiğimiz sezonun ortasında başlattığı ve 2. sezon onayını da alan bir dizi. İlk sezonu 13 bölüm. Adından da anlaşıldığı üzere ünlü seri katil Hannibal Lecter üzerine kurulu. Genç ve başarılı FBI ajanı Will Graham (Hugh Dancy), cinayetleri çözmek için Dr. Hannibal Lecter’dan (Mads Mikkelsen) yardım alıyor. Ama tabii Hannibal Lecter’ın kendisi de aslında cani bir seri katil…
Diziyle ilgili daha önce Cem bir tanıtım yazmıştı. Birdizihaber’in hazırladığı Türkçe altyazılı fragmanlar için de buraya bakabilirsiniz.

2) Hemlock Grove

hemlock-grove-title
Son zamanlarda dizi açısından atılımda olan Netflix‘in yeni dizisi. 13 bölümlük ilk sezonu geçtiğimiz aylarda topluca yayınlanmıştı ve dizi 2. sezon onayını aldı. Genel etiketiyle vampir-kurt adam dizisi ama biraz farklı bir usulde. Dizi bir kızın vahşice öldürülmesinin ardından karışan hayatlar üzerine kurulu. Herkesin gözünün üstünde olduğu 2 şüpheli var: Biri vampir, biri kurt adam. İşte bu ikili kendilerini aklamak için birlikte olayı araştırmaya girişiyorlar.
Dizi için daha önce yine Cem bir tanıtım yazmıştı. Birdizihaber’in hazırladığı Türkçe altyazılı fragmanlar için buraya bakabilirsiniz.

3) Major Crimes

majorcrimes
Tanıtımını bizzat şurada yapmıştım ama kısaca özetleyeyim: 7 sezonluk The Closer‘ın yakın zamanda finalini kanalda yayınlayan Cnbc-e, dizinin devamı niteliğinde çekilen spin-offu (uzantısı) Major Crimes’ı da portföyüne kattı. Dizi, Brenda’nın emekliye ayrılmasının ardından ekibin başına Sharon Raydor’ın geçmesi ve ekibin cinayetleri çözmeye devam etmesi üzerine kurulu.
Çeşitli açılardan farklı bir tarz ve katılan/giden bazı karakterlerle yoluna devam ediyor. Bu yazı yayına girdiğinde de 2. sezonu TNT‘de devam etmekte.

4) The White Queen

whitequeen
Boleyn Kızı‘nın yazarı Philippa Gregory‘nin Kuzenler Savaşı serisinin 3 kitabı üzerine kurulu bir dizi. Toplamda 10 bölümlük tek bir sezonu olacak. Starz-BBC One ortaklığı üzerine kurulu. Bu yazı yayına girdiğinde BBC One dizinin yayınına başladı bile.
İngiltere tarihinin önemli isimlerinden Elizabeth Woodwille (Beyaz Kraliçe) başta olmak üzere,Margaret Beaufort (Kızıl Kraliçe) ve Anne Neville‘in (Kral Yapan’ın Kızı) hayatı üzerine kurulu olacak. Daha doğrusu İngiltere’yi Tudor’lardan önce yöneten ve sürekli bir taht kavgası içinde olan York ve Lancester ailelerinin mücadelesinin gölgesinde yaşayan 3 kadının yaşadıkları anlatılacak. Tarihsel açıdan 1464-1485 arası 10 bölüm içinde anlatılıyor.

5) Vikings

Vikings-vikings-tv-show-33662814-1024-768
History Channel‘in yeni, hatta ilk dizisi ve yayınlanmış sezonu 9 bölümden oluşuyor. 2. sezon onayını da aldı. Yapım adından anlaşıldığı üzere Viking’ler, kültürleri, savaşları ve topluluğun başından geçenler üzerine kurulu. Dizi aslen cesur savaşçı Ragnar Lothbrok’un ve çevresindekilerin yaşadıklarını anlatıyor.
Daha önce Ali diziyle ilgili tanıtım yazmıştı. Sitede yapımcısıyla yapılan bir röportaj da yayınlanmıştı.
Bunlar dediğim gibi Temmuz dergisinde kanalın aldığını duyurduğu diziler. Daha önceki sayılarda Veepve Girls‘ü de aldıklarını yazmışlardı ama yeni sezon adı altında şu an için bu dizilere yer verilmemiş. İleride burada ya da e2′de yayınlanması resmen duyurulursa onları da yazıya eklerim.
Bunların dışında eskiden gelen, hatta bazısı hali hazırda yazın yayınlanan diziler de var elbet. Onları da sıralarsak:
cnbc-e-54974
** HBO’nun dünya çapında ün kazanmış dizisi Game of Thrones 4. sezonuyla,
** Zombilere karşı insanlığın savaşını anlatan The Walking Dead 3. sezonuyla,
** İnsanlığın sevdiği seri katil Dexter 8. ve son sezonuyla,
** Geçtiğimiz sezon sezonunda bitmesine karar verilen CSI:NY 9. ve son sezonuyla,
** Yaz vakti 3. sezonuyla karşımızda olan, iki vampir kardeş ve aralarında kalmış bir kızın hikayesinin anlatıldığı The Vampire Diaries,
** Bir haber programının arkasında geçenleri anlatan The Newsroom 2. sezonuyla,
** Elektriğin gidişinin 15 yıl sonrasında olan olayları anlatan Revolution 2. sezonuyla,
** Tanıtımını bizzat yaptığım Dallas (2012) 2. sezonuyla,
** Eşini İç Savaş’ta kaybeden bir adamın intikam arayışını anlatan Hell on Wheels 3. sezonuyla,
** Birbiriyle zıt karaktere sahip 2 kadının (biri polis, diğeri adli tabip) üzerine kurulu Rizzoli and Isles 4. sezonuyla,
** TNT’nin geçtiğimiz sezon bitmesine karar verdiği Leverage 5. ve son sezonuyla,
** Tanıtımını bizzat yaptığım Being Human 3. sezonuyla,
** Scott McCall adlı ergen kurtun başından geçenlerin anlatıldığı ve hali hazırda yazın 2. sezonu yayınlanan Teen Wolf,
** İçinde Lost‘un oyuncularından Michael Emerson‘u da bulunduran Person of Interest 3. sezonuyla,
** 11. Doktor Matt Smith‘in ayrılışının kesinleştiği Doctor Who yeni sezonuyla,
** Sex and The City‘nin Carrie’sinin gençliğini anlatan The Carrie Diaries 2. sezonuyla,
** Kanalda hafta içi her gün yayınlanan House of Anubis 2. sezonuyla,
 Sherlock Holmes’un maceralarının anlatıldığı Sherlock da kanalınn hala portföyünde ama dizi az bölümle ve uzun aralıklarla çekilidği için yeni sezon içinde yeni bir sezon gelmeyecek.
** Tanıtımını ve çevirilerini bizzat yaptığım Hot In Cleveland 4. sezonuyla,
** Artık bitmesine karar verilen How I Met Your Mother 9. ve son sezonuyla,
** Aynı evde yaşayan 3 boşanmış erkeğin ve onlara destek olan boşanma avukatlarının başından geçenlerin anlatıldığı The Exes 3. sezonuyla,
** Banliyoya taşınan bir baba-kızın başından geçenler üzerine kurulu Suburgatory 2. sezonuyla,
** İşi avukatlığı bırakıp ailesinin barını işletmeye başlayan Steve ve ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı Sullivan & Son 2. sezonuyla,
** Simpson ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı The Simpsons yeni sezonuyla,
** Amerika’nın ve haliyle CBS’in en sevilen komedisi The Big Bang Theory yeni sezonuyla,
**  Hali hazırda yazın 2. sezonu yayınlanan iki kilolu insanın aşkını anlatan Mike and Molly,
** Geçtiğimiz günlerde yarım adamının artık yer almayacağı açıklanan Two and Half Men yeni sezonuyla,
…yeni dizi sezonunda Cnbc-e ekranlarında yayınlanacaklar/yayınlanıyorlar.
 Family GuyIt’s Always Sunny in PhiladelphiaBreaking Bad (son 8)Southpark ve Mad Men de e2′nin bünyesindeler. Dizilerin dublajları ve gece şovları da kanalda yayınlanıyor. Ayrıca şu an için Cnbc-e’de görünseler bile yukarıdaki 5 yeni dizi e2′nin bünyesinde de olabilir.
** Ekranın en utanmazlarını barındıran Shameless geçtiğimiz sezon Cnbc-e’deydi ama 3. sezonu hali hazırda Perşembe geceleri e2′de yayınlanıyor.
Cnbc-e’nin bu sezonki programı da geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi epey dolu görünüyor. Bakalım, bu sene kanal ve sevenleri için nasıl geçecek?
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder