31 Aralık 2013 Salı

Gelecekte Cnbc-e’de, yanında e2’de, üstüne Digitürk’te

The White Queen

Tüm dünya harıl harıl dizi izlerken sözü edilen hemen her başlık Türkiye televizyonlarında da mevcut

Pek sevgili ülke televizyonlarımız haliyle Türk dizileri ağırlıklı olsa da elbet bu izlediğimiz yabancı dizilerin birçoğunu yayınlayan kanallar da mevcut. Bunların kuşkusuz en bilinenleri ve göz önünde olanları da Cnbc-e, kardeş kanalı e2 ve Digitürk platformundaki kanallar. Her Amerikan-İngiliz kanalı gibi onlar da yeni dizi sezonu açılmadan önce gerekli hazırlıklarını yaptı ve izleyenlerine yeni bazı diziler sundu; sunmaya devam ediyorlar.

Örneğin Cnbc-e’de şu zamana kadar bunlardan HannibalVikingsVeep ve Yes, Prime Minister ile tanışma fırsatımız oldu. e2’de ise The WireWinners & Losers, ve Lillyhammer karşımıza çıktı. Digitürk’ün kanallarında da şimdiye kadar yayına girmiş bazı diziler var. Ama ben yeniler yavaş yavaş bile olsa karşımıza gelmeye devam ederken yakın zamanda ya da 2014 içerisinde kanalda yayınlanacak dizileri bir toparlayayım dedim. Bakalım elimizde neler var?


A YOUNG DOCTOR'S NOTEBOOK

İngiliz dizisi ve Sky Arts 1 kanalına ait. Planlanmış ve şu zamana kadar yayınlanmış iki sezonu dörderden sekiz bölüm ediyor. Başrollerinde Mad Men‘in başrolü Jon Hamm ve sevgili Harry Potter Daniel Radcliffe var. Daniel’ın kariyerindeki ilk TV oyunculuğu bu dizi oldu. Bölümler de 22 dakika. Ayrıca Rus yazar Mikhail Bulgakov‘un A Country Doctor’s Notebook adlı kısa hikayeler kitabından uyarlama. Konusu: Üniversiteden çok yüksek notlarla mezun olan Vladimir Bomgard, yıllardan 1917’yken iki yıllık zorunlu hizmeti için Allah’ın unuttuğu bir yerdeki hastaneye atanıyor. Ama bu in-cin top oynayan yerde, garip hastane çalışanları ve hastaların da katkısıyla vakit geçirmeye başladıkça karmaşık bir döneme giriyor. Birden 1934’e geçiyor ve doktoru bu kez orta yaşlı görüyoruz. Hakkında bir soruşturma açılmış.

Dizide iki dönemi beraber yürütüyoruz ve 1917 döneminde aynı doktorun iki yaş halini karşılıklı oynar halde görüyoruz. Orta yaşlı doktoru sadece genç doktorun görebildiğinden de bahsetmek lazım.

Cnbc-e’de 23-30 Aralık’ta ikişer bölüm halinde ilk sezon yayınlanacak. Şu an ‘mini dizi’ olarak reklamı yapıldığı için ikinci sezon durumu haliyle belirsiz.


MOM

CBS kanalının Eylül’de yayınına başlamış bir komedisi. Tam sezon onayını aldı ve ilk sezonu garanti 22 bölüme kadar sürecek. Başrolünde yedi düvelin özellikle Scary Movie ile tanıdığı Anna Faris var. Diziyi Two and a Half MenThe Big Bang Theory ve Mike & Molly‘nin arkasındaki Chuck Lorre hazırladı. Mom gibi bunlar da CBS dizisi ve Mom gibi diğer üçü de Cnbc-e’de yayınlanıyor.

Konusu: Alkolü bırakmış ve dört aydır temiz olan, iki çocuk sahibi, bekar garson Christy’nin hayatı üzerine kurulu. Christy, alkol konusunda kendisi gibi kötü bir geçmişi olan annesinin eski kocası, hoşlandığı evli patronu, çocukları gibi hayatının çeşitli alanlarına burnunu sokması ile alkol konusunda test edilmeye başlayan biri haline geliyor.

Cnbc-e’de haftada ikişer bölüm olarak 10 Aralık’ta yayınlanmaya başlayacak.


GIRLS

Golden Globe ödüllü bir HBO dizisi. 10’ar bölümlük iki sezonu var, üçüncü sezon da 12 Ocak’ta başlayacak. Türü komedi-drama ve 20′lerinde bir grup genç üzerine kurulu.

Hannah üniversiteden iki yıl önce mezun olmuş, yaptığı stajyerlikten maddi kazanç sağlamayan biri. Profesör ailesi artık destek vermekten vazgeçiyor, onun da hayatı karışıyor. Zaten sorunlunun da önde gideni biri. Dizide Hannah’la birlikte Marnie, Shoshanna ve Jessa’nın da yaşadıklarına tanık oluyoruz.

Marnie Hannah’ın ev arkadaşı, iyi bir işi ve sevgilisi var; ama hayatını kendisi karıştıran biri. Shoshanna kızların arkadaşı, iyi ve saf bir kız. Bakire olmasına kafası takık. Jessa ise Brooklyn’e yeni gelen biri. Shoshanna’nın kuzeni, gizemli ve orijinal.

Dizinin yaratıcısı, başrolü (Hannah), yazarı ve birçok bölümü yöneten kişi aynı: Lena Dunham. e2’de 16 Aralık’ta yayınlanacak. Ama bu bilgileri tabii hiç izlememiş ve başlamayı düşünenler için verdik. İzleyenler zaten yeni sezon için Dizimax Comedy’nin karşısına geçecek.


HEMLOCK GROVE

Netflix‘in yeni dizisi. 13 bölümlük ilk sezonu geçtiğimiz aylarda Netflix’in usulü gereği topluca yayınlandı ve ikinci sezon onayını aldı. Brian McGreevy'nin aynı isimli kitabından uyarlama.

Bir vampir-kurt adam dizisi ama alışılandan farklı bir şekilde. Bir kızın vahşice öldürülmesi ve sonrasında karışan hayatlar üzerine kurulu. Ortada herkesin gözünün üstünde olduğu iki şüpheli var: Biri vampir, biri kurt adam. İşte bu ikisi olayı çözmek ve kendilerini aklamak için bir araya geliyorlar. Tabii sadece bu kadar da değil, zira bilindiği üzere özellikle dizilerde ‘geçmişin geçmişte kalmaması’ gibi bir durum da var. Dizi Cnbc-e’de yayınlanacak.


MAJOR CRIMES

Cnbc-e’de yedi sezonluk yayın hayatını tamamlayan The Closer’ın bitmesinin hemen ardından dizinin devamı niteliğinde spin-off’u (uzantısı) çekildi ve Major Crimes karşımıza geldi. Dizi, Brenda’nın emekliye ayrılmasının ardından ekibin başına Sharon Raydor’ın geçmesi ve ekibin cinayetleri çözmeye devam etmesi üzerine kurulu.

Major Crimes’ın farkı Brenda’nın ‘itiraf’ stratejisinden vazgeçilip Sharon’ın ‘anlaşma’ stratejisine geçilmesi. Eski dizideki ana kadronun büyük çoğunluğunu korumuş durumdalar. Ayrıca Brenda’nın ‘son’ davasında karşımıza çıkan Rusty karakteri de özellikle Sharon’ın olmak üzere ekibin hayatına dahil oluyor. Bu yazı yayına girdiğinde dizinin ikinci sezonu TNT‘de devam etmekte. Üçüncü sezon onayını da almış durumda. Diziyi Cnbc-e yayınlayacak.


THE WHITE QUEEN

Boleyn Kızı‘nın yazarı Philippa Gregory‘nin Kuzenler Savaşı serisinin üç kitabı üzerine kurulu. Toplamda 10 bölümlük bir hikayeye sahip. Starz-BBC One ortaklığıyla hazırlandı ve iki kanalda da yayınlandı.

İngiltere tarihinin önemli isimlerinden Elizabeth Woodwille (Beyaz Kraliçe) başta olmak üzere, Margaret Beaufort (Kızıl Kraliçe) ve Anne Neville‘in (Kral Yapan’ın Kızı) hayatı üzerine kurulu. Daha doğrusu İngiltere’yi Tudor’lardan önce yöneten ve sürekli bir taht kavgası içinde olan York ve Lancester ailelerinin bitmek bilmez taht mücadelesinin gölgesinde yaşayan üç kadının ve çevresindekilerin yaşadıkları anlatılacak.

Tarihsel açıdan 1464-1485 arası anlatılıyor. Diziyi Cnbc-e yayınlayacak.


TRUE BLOOD

HBO‘nun dizisi. Geçtiğimiz yaz altıncı sezonunu bitirdi ve yedinci ama son sezon için de onay almış durumda. Aslen bir vampir dizisi ama kurt adamlar, şekil değiştirenler, periler ve çok daha fazlası içinde mevcut.

Bu diziyi farklı kılan özelliklerden biri vampirlerin bütün insanlıkça açıkça bilinmesi. Güneşten dolayı gündüzleri ortada olmama durumu baki. Dizinin merkezi, Louisiana’nın Bon Temps bölgesi ve hikâye, Sookie Stackhouse adlı telepat bir kızın etrafında dönüyor. Kendisinin kasabaya yeni yerleşmiş vampir Bill ile tanışmasıyla da olaylar başlıyor. Çorap söküğü gibi kalanı da geliyor. Ayrıca belirtmek lazım, en aşağı +16, genel kanı üzerine 18+ bir dizi.

Diziye bir nevi adını veren True Blood, dizide vampir karakterlerin kullandığı sentetik kanın adı. Onların insan kanı yerine beslenmesi için hazırlanmış. e2’de yayınlanacak.


BLACK SAILS

Michael Bay’in yapımcılığını yaptığı dizi, Starz kanalının dizisi. 25 Ocak’ta TV’de başlamış olacak. Yayınlanacak ilk sezonu sekiz bölüm sürecek ve 10 bölümlük ikinci sezon onayını daha şimdiden aldı. Tam belli olmamakla birlikte Cnbc-e’de yayınlanacağı düşünülüyor.

Konusu: Robert Louis Stevenson’ın romanı Hazine Adası’nın 20 yıl öncesinde geçecek. Korsanlığın altın döneminin yaşandığı bir dönemde Karayipler’deki New Providence Adası kural tanımaz korsanlar, hırsızlar, hazine avcıları gibi tehlikeli kişilerle dolu durumda. Bunların en korkulanı ise Kaptan Flint. Dizi, onun ve adamlarının yaşadıkları üzerine kurulu. Dizinin başında bunların arasına yeni birisi de katılıyor: John Silver. Ortalık da daha fazla karışacak tabii ki.


BELIEVE

NBC dizisi. Yapımcıları arasında J.J. Abrams ve Alfonso Cuaron da var. Henüz başlamadı ve NBC’deki yayın tarihi bile belli değil. Tam belli olmamakla birlikte Cnbc-e’de yayınlanacağı düşünülüyor. Konusu: Doğuştan özel yetenekli ama yeteneğini kontrol edemeyen küçük kız Bo, durumun farkında olan bir grup tarafından, bu yetenekleri kötü amaçları için kullanmak isteyen insanlardan korunarak büyütülmüştür. Bo’nun hayatının daha fazla tehlikeye girdiği bir dönem bu grup, haksız yere idam cezası alan Tate’i bir şekilde hapishaneden çıkarıp onun koruyucusu olarak görevlendiriyor. Dizi, ikilinin peşindekilerin gölgesinde yaşadıkları hayatı ve başından geçen olayları işleyecek.


MR. SELFRIDGE

İngiliz kanal ITV’nin dizisi. Yayınlanmış ilk sezonu 10 bölüm ve 2014 içinde bir ara yayınlanmak üzere ikinci sezon onayını da aldı. Lindy Wodhead’ın Shopping, Seduction and Mr Selfridge isimli kitabına ve aslen de gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.

Konusu: Diziye adını veren Harry Gordon Selfridge, Amerikalı idealist, hırslı ve girişimci bir işadamı. 1909 yılının Londra’sında alışverişi sıkıcı bir zorunluluk gibi gören ve çoğu işi terzilerle halleden bir milletin olduğu bir ortamda mağaza açmaya karar veriyor ve işe sıfırdan başlıyor. Dizi, onun kariyerinde yükselme çabası içindeyken yaşadıkları üzerine kurulu.

Adam büyük bir cesaret ve ileri görüşlülükle mağazanın temeli bile atılmadan büyük çaplı reklamlar yapmaya ve daha açılmasına çok olmasına rağmen çalışanları işe almaya başlıyor. Mağaza hakkında vaad ettiklerinin de etkisiyle Londra’da ve sosyetede çok geçmeden meşhur olan Selfridge, bunu da yine mağazası için kullanmaktan çekinmiyor. Tabii tüm bunlar bir eğlencesi bol bir şekilde de izleyiciye aktarılıyor. Dizi tam tarihi belli olmamakla birlikte Dizimax Drama’da yayınlanacak.


HOUSE OF CARDS

İnternet yayıncılığı yapan Netflix’in dizisi. Yayınlanmış ilk sezonu 13 bölüm ve 14 Şubat’ta da ikinci sezonun 13 bölümü birden yayına verilecek. Yayın tarihi tam belli olmamakla birlikte Dizimax Drama yayınlayacak. Dizinin mutfağında The Curious Case of Benjamin Button ve Social Networkgibi filmlerle ses getiren David Fincher var. Başrollerde Fincher’ın Seven filminde birlikte çalıştığı Kevin Spacey, eşi rolünde Moneyball filminden tanıyabileceğiniz Robin Wright ve 127 Hours’ta yer alan Kate Mara var.

Konusu: Francis Underwood yıllardır Washington’da siyaset arenasının içinde olan, birçok kişinin kirli sırlarından bir şekilde haberi olan ve gerektiğinde bunları kullanmaktan da çekinmeyen bir adam. Francis artık kendi zamanının geldiğini beklediği bir anda terfisini alamayınca sessiz ve derinden, geri dönüşü olmayan bir mücadele içine giriyor ve yolunu kendisi açmaya karar veriyor.

Dizide onun yolunda ilerlemeye çalışırken siyasetçilerle ve diğer önemli insanlarla çekişmesine tanık oluyoruz. Bu gözü kara politikacı Francis ya da çoğunluğun hitap ettiği şekliyle Frank’in karısı Claire’in de kendi amaçları söz konusu olduğunda ondan aşağı kalır yanı yok. Hırslı ve işinde yükselmeye çalışan Zoe ise kendini bu mücadelenin içinde buluyor.


BETRAYAL

ABC’nin Eylül sonunda başlattığı ve 13 bölümlük ilk sezonunu Ocak içinde tamamlayacak bir dizi. Ülkemizde Dizimax Drama yayınlayacak. Alman dizisi Overspel’den uyarlanmış bir yapım.

Konusu: Güzel fotoğrafçı Sarah Hanley (Hannah Ware) evliliği çok yolunda gitmese bile en azından iyi kötü yürütmeyi başaran, çocuk sahibi de biriyken şans eseri tanıştığı avukat Jack McAllister’a (Stuart McAllister) karşı koyamaz. Üstelik Jack de güçlü ve zengin bir ailenin kızıyla evlidir. Bunlar yetmezmiş gibi Sarah’nın savcı kocası ile Jack çok önemli bir davada karşı karşıya gelirler. Bahsi geçen dava da Jack’in kayınbiraderinin karışmakla suçlandığı bir cinayet.

Sarah’nın kocası bunu kariyeri için bir yükselme olarak görürken, ailesi nedeniyle işin içine girmiş olan Jack de kayınbiraderinin masumiyetini kanıtlamaya çalışmaktadır. Ama ikili arasındaki karşı koyamadıkları ilişki nedeniyle işler gün geçtikçe herkes için daha da karışmaya başlar.


THE TOMORROW PEOPLE

The CW’nun Eylül ayında başlamış yeni dizisi. İlk sezonu garanti 22 bölüm sürecek. Yaratıcıları The Vampire Diaries ve The Originals’ın yaratıcısı Julie Plec ve Arrow’unki Greg Berlanti. 1973-79 arası sekiz sezon yayınlanan aynı isimli dizinin modern uyarlaması. Dizimax Sci-fi’da yayınlanacak.

Konusu: Telekinezi, telepati ve teleport (ışınlanma) yeteneklerine sahip ‘özel’ bir grup insanın yaşadıkları maceralar üzerine kurulu. Bu grubun karşısında onların insanlığa zararlı olduğunu düşündükleri için etkisiz hale getirmeye çalışan Ultra adında bir grup da var. Tüm bunların ortasında da ‘ne’ olduğunu yeni keşfetmeye başlayan da bir genç var: Stephen Jamesson. Karakter bir yandan da yıllardır görmediği ve haber almadığı babasına neler olduğunun da arayışı içinde.

Dizinin ana karakteri Stephen’ı canlandıran Robbie Amell, Arrow başrolü Stephen Amell’in kuzeni.


ALMOST HUMAN

Fringe’in arkasındaki iki isim, J.H. Wyman ve J.J. Abrams’ın yeni bilim kurgu dizisi. Fringe gibi FOX’un dizisi ve Kasım ayı içinde 13 bölümlük ilk sezonuna başladı. Tarihi belli olmamakla birlikte Dizimax Sci-fi’da yayınlanacak.

2048 yılında gelişen teknoloji ve bilimin etkisiyle suç oranı %400 artmış. Polis de bununla baş etmek için robot-insan ortaklığına geçmiş.

John Kennex (Karl Urban) bir mücadelede yaralanıp 17 ay komada kaldıktan sonra görevine dönmeye hazır hale gelmiştir. Son sürüm robotlarla anlaşamadığından onu artık üretilmeyen, içindeki ‘sentetik ruh’ nedeniyle insana benzeyen özellikler taşıyan Dorian (Michael Ealy) ile ortak yaparlar. İkisi birlikte şehirdeki suçları çözmeye başlarlar. Dizide John’un geçirdiği malum kazanın arkasındaki eksikleri de tamamlamaya çalışıyorlar.


LOUIE

FX kanalının dizisi. Şimdiye kadar üç sezonu yayınlandı ve Mayıs 2014’te gelmek üzere dördüncü sezon onayını da aldı. Türü kara mizah bir komedi ve bölümler 22 dakika kadar sürüyor. Dizinin yapımcısı, yönetmeni, senaristi ve başrolü aynı kişi: Ünlü komedyen Louis C.K. Ülkemizde de yakın bir zamanda Dizimax Comedy’de yayınlanacak.

Konusu: Louis C.K.’nin kendisinin kurgusal bir versiyonunu canlandırması üzerine kurulu. New York’ta yaşayan, boşanmış, iki kızını yetiştirmeye çalışan bir komedyen. Dizide komedyenin başından geçenlerin yanında stand-up gösterileri de kendine yer buluyor. Ricky Gervais, Amy Poehler, David Lynch ve Robin Williams gibi birçok tanınmış isim de konuk oyuncu olarak karşımıza çıkacak.


THE FOLLOWING

Scream (Çığlık) film serisi ve Gossip Girl ile The O.C. dizilerinin arkasındaki isim Kevin Williamson’ın hazırladığı bir dizi. FOX’ta yayınlanmış ilk sezonu 15 bölüm ve ikinci sezon 19 Ocak’ta başlayacak. Diziyi Dizimax Vice 4 Ocak’tan itibaren yayınlayacak. Kanalda ikinci sezonu da izleyebileceğiz. Başrollerinde Kevin Bacon ve James Purefoy var. Onlara X-Men serisi ile tanınan Shawn Ashmore ve Natalie Zae eşlik ediyor.

Konusu: Seri katiller üzerine kurulu bir dizi. Yıllar önce 14 genç kızı öldürdükten sonra yakalanan Joe Carroll (Purefoy), hapisteyken içinde seri katilleri de barındıran bir tarikat kurar. Dizinin başında da oğlunu bu tarikata kaçırtıp kendisi de hapisten kaçıyor. FBI da zamanında onu yakalayan ama artık hayatı dağılmış eski FBI ajanı Tom Hardy’yi (Bacon) yeniden göreve çağırıyor. Tarikat faaliyetlerine devam ederken iki taraf arasında kedi fare oyunu başlıyor. Aynı zamanda geçmişte kalan yarım bir hesabın tahsilatı da…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder