4 Mart 2014 Salı

Şubat Ayının Yeni Amerikan Dizileri


The Red Road
Amerikalıların iyi yaptığı bir iş varsa o da dizi çekmek, malumunuz. Her ay da karşımıza yeni dizilerle gelebilme potansiyelleri var. İçinde olduğumuz dizi sezonunu Eylül ayında açtığımızdan beri epey zaman geçti ve artık yarılamış durumdayız. Haliyle de özellikle bu dönemde daha çok yeni dizi karşımıza çıkar oldu.

Geçtiğimiz Ocak ayı içinde HBO’dan True Detective, Arman’ın Özetli-Yorum’unu yazdığı Syfy dizisiHelix, ülkemizde Cnbc-e’nin de yayınladığı korsan dizisi Black Sails gibi birkaç yeni diziyle tanıştık. Hatta ABC’nin Killer Woman’ı daha ayın sonunu çıkaramadan iptal oldu. Ben de sezonu ortalamışken karşımıza bu ayın sonuna kadar gelecek Amerikan dizilerini toparlayayım dedim. Bakalım neler var veya içlerinden birisi izleme listenizde kendisine yer bulabilecek mi?

1) Star Crossed

Şubat aynın ilk yeni Amerikan dizisi 17 Şubat’ta (Pzt.) karşımıza geliyor. Sitede Özetli-Yorum’unu benim yazdığım The Vampire Diaries, onun spin-offu (uzantısı) The Originals ya da Tuğçe’nin üstüne Özetli-Yorum yazdığı Arrow gibi dizileri bünyesinde barındıran The CW’nun yeni dizisi. Dizinin kadrosunda The CW’nun 90210’unundan Matt Lanter, The Secret Circle’ından Grey Damon,The Vampire Diaries’inden Malese Jow da var. Kadro zaten gençlik dizisi oyuncularından toplanmış.

Konusu: Emery altı yaşındayken yaşadığı kasabaya bir uzay aracı düşer ve Atrian denilen grup ne kadar barışçıl amaçlarla geldiklerini söyleseler de insanlıkla aralarında bir savaş başlar. Bu kargaşada altı yaşındaki uzaylı çocuk Roman, Emery’nin evine sığınır. Emery ailesinden ve diğerlerinden gizli, bir süre Roman’a yardım eder ve arkadaş olurlar. Ama Roman sonunda yakalanıp götürülür. Emery de o gece onu öldürdüklerini düşünür.

Aradan geçer 10 yıl… Uzaylılar bu sürede insanlıktan ayrı, Sektör denilen bir kampta tutulurlar. Ama uzaylı-insan entegrasyonu çerçevesinde Roman dahil toplamda dokuz gencin ilk geldikleri kasabadaki liseye gönderilmesine karar verilir. Bu sayede iki genç de birbirini yeniden bulmuş olur. Ama engeller vardır: Başta ikisinin ailesi ve arkadaşları olmak üzere politik ve sosyal çevre. Dizi, dokuz gencin okula gelmesiyle yaşananlar üzerine kurulu olacak.

2) About A Boy
Konusu: Will Freeman başarılı bir söz yazarı, paraya ihtiyacı olmadığı bir hayat yaşayan ve boş vakti bol biri. Kendince rahat bir hayatı varken Fiona ve 11 yaşındaki oğlu Marcus yan dairesine taşınınca hayatı değişiyor ve karışıyor. Başta garipsese de Marcus’un hayatına girmesiyle birlikte ona alışıyor ve ikili Fiona çalışırken birlikte daha çok zaman geçirmeye başlıyorlar.

About A Boy Nick Hornby’nin aynı adlı kitabından uyarlama bir dizi ve kitabın 2002 yapımı aynı isimli uyarlama bir filmi de var. Filmde olduğu gibi dizideki isimler de bu yüzden aynı kalmış. Filmde Hugh Grant Will’i, Nicholas Hoult Marcus’u, Toni Collette de Fiona’yı canlandırmıştı. Dizide ise David Walton Will’i, Minnie Driver Fiona’yı, Benjamin Stockham da Marcus’u canlandıracak.

3) Growing Up Fisher
Growing Up Fisher da About A Boy gibi NBC’nin bir başka sezon ortası kahkaha efektsiz komedi dizisi. İlk bölümü onun gibi Olimpiyatlar’dan yararlanmak için 23 Şubat’ta yayınlanacak. Dizi asıl yayın gününe 25 Şubat Salı dönmüş olacak.

Konusu: Normal bir aileyi bir boşanma yakınlaştırmaz. Ama Fisher ailesinin normal olduğunu söyleyen de olmadı zaten. Görme engelli olan Mel ve Joyce yıllar sonra boşanırlar ve kopmasalar bile hayatlarını biraz daha farklı yaşamaya başlarlar. Mel kendisine yoldaş olması için Elvis adında bir köpek alır. Bu dönemde ikili çocuklarıyla da normalden daha fazla zaman geçirmeye ve onları tanımaya başlarlar.

Bunun getirisi de komik pek çok komik olay olur. Dizi, 11 yaşındaki en küçük çocuk Henry’nin büyümüş halinin ağzından anlatılacak.Ayrıca DJ Nash’in yarattığı yarı otobiyografik bir yapım.

4) Mind Games
ABC kanalının 25 Şubat’ta (Salı) başlayacak ve bir sorun yaşamazsa ilk sezon boyunca 13 bölüm yayınlanacak olan draması. Dizi aslında 11 Mart’ta karşımıza gelecekti ama Killer Women kötü reytingleri nedeniyle iptal olunca onun yerini doldurması amacıyla erkene çekildi.

Konusu: Clark (Steve Zahn) ve Ross (Christian Slater) Edwards iki kardeş. İlki insan psikolojisinden iyi anlayan ve bipolar rahatsızlığı olan biri, ikincisi de karşısındakinin önce güvenini kazanıp sonra dolandırmaktan iyi anlayan eski bir sabıkalı. İşte bu ikili bir araya geliyorlar ve insanların problemlerini çözmek için bir firma kuruyorlar. Dizide de kurdukları firmada yaşananları ve aldıkları işleri izleyeceğiz. Dizinin yaratıcısı Kyle Killen, kısa dönem sürmüş işler Lone Star veAwake ile tanınıyor.
5) Mixology

Bu dizi de ABC kanalının sezon ortasında karşımıza getireceği kahkaha efektsiz bir komedi. İlk bölümüyle 26 Şubat’ta (Çrş.) karşımıza çıkacak ve bir sorun yaşamazsa 13 bölümlük bir sezonu olacak. Dizi, ABC’nin ödüllü ve reytingi en iyi komedisi Modern Family’nin arkasından yayınlanmasına rağmen reytingleri kanalı tatmin etmeyen ve 19 Şubat’ta 17. bölümüyle sezonunu kapatacak olan Super Fun Night’ın yerine gelecek.

Konusu: Bir gece, bir bar, 10 bekâr kişi. Manhattan’daki Mix adlı bara hoş geldiniz. Dizi, beşi erkek, beşi kadın ve çoğu birbirini tanımayan ve aşkı arayan bu 10 kişinin bir araya geldikleri barda yaşadıkları üzerine kurulu olacak. Bölümlerde ağırlıklı olarak bu kişilerden iki kişinin birbirleriyle tanışması, birlikte geçirdiği zaman ve aralarında olanlar işlenecek. Dizinin bir başka özelliği ise 13 bölümlük sezon bittiğinde gecenin sonuna geleceğimiz.

Dizinin yaratıcıları Hangover film serisinin yazarları olan Jon Lucas ve Scott Moore. Ryan Seacrest de yapımcı olarak destek veriyor.
6) The Red Road

Özellikle festivallik bağımsız ve kısa filmler veya dünya sinemasından örneklerle tanıdığımız AMC’nin yan kanalı Sundance Channel, Rectify ile takdirleri toplayınca dizi piyasasına bir ürün daha sunmaya karar verdi. The Red Road 27 Şubat’ya başlayacak ve ilk sezonu altı bölüm sürecek.

Dizinin kadrosunda özellikle Game of Thrones’un Khal Drogo’su olarak tanıdığımız Jason Momoa ve Masters of Sex veya Boardwalk Empire dizilerinde yer almışlığı bulunan Julianne Nicholson, Martin Henderson ve Tamara Tunie (Law and Order: SVU) başta olmak üzere işinin ehli birçok oyuncu bulunuyor.

Konusu: Ailesini bir arada tutmaya çalışan Şerif Harold Jensen (Martin Henderson), bu amaçta alkolik karısının (Julianne Nicholson) karıştığı bir suçu da örtbas eder. Sonra da kendisini New York ile New Jersey’in birleştiği bir nokta olan Ramapo Dağı’ndaki bir Kızılderili kabilesinin tehlikeli bir üyesi ile (Jason Mamoa) ortak olmuş bulur ve işler de tabii ki oldukça karışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder