4 Mart 2014 Salı

Mart Ayının Yeni Amerikan Dizileri



Birkaç hafta kadar önce Amerikalıların yeni dizi hazırlama sevgisindendem vurup kanalların ‘Şubat’ ayı içerisinde yayınlayacakları yeni diziler üzerine bir derleme yazısı yazmıştım. Amerikalılar sezon ortasına gelmiş de geçiyor olmamızın verdiği gazla henüz durulmuş değiller ve yeni dizilerine devam ediyorlar. Bu nedenle bu yazıda da ‘Mart’ ayındakileri bir toparlayayım dedim. Geçtiğimiz yazıdaki altı dizinin aksine Mart ayı içerisinde Amerikan kanallarında 10 yeni dizi başlayacak. Bakalım neler var?




1) Those Who Kill

Mart ayının ilk dizisi 3 Mart Pazartesi A&E kanalında başlıyor. Geçtiğimiz sezon Bates Motel ile takdirleri toplayan kanalın bu sezonki yeni dizisi de bu. Kendisi Danimarka’nın 10 bölümlük tek sezon içinde ikişerden beş farklı olay ve seri katil üzerine kurulu olan Den Som Draeber isimli dizisinden Amerika’ya uyarlandı. Bu dizinin ilk sezonu da seri katil sayısı belli olmamakla birlikte 10 bölümden oluşacak.

Konusu: Polisiye bir dizi olup seri katiller üzerine kurulu olması dışında başrollerde birisi cinayet masası dedektifi Catherine Jensen, diğeriyse akademisyen Thomas Schaeffer olmak üzere iki kişinin ortaklaşa yaptığı katil avı var. Catherine’i Chloe Sevigny, Thomas’ı da James Darcy canlandıracak.



2) Sirens

Ayın ikinci dizisiyse 10 bölümlük ilk sezonuyla 6 Mart Perşembe seyirci karşısına çıkacak bir komedi dizisi. Kahkaha efekti olmayacak. Dizi, yıllardır sadece drama ya da komedi-drama şeklinde, 42 dakika kadar süren diziler yayınlayan ama artık komedi işine de el atmaya karar vermiş USA Network’ün bu türde ilk işi.

Konusu: Görevleri hayat kurtarmak olan üç acil tıp teknisyeni üzerine. Ama onlar narsist ve kendi kendilerine zarar veren, bu durum da kişisel hayatlarını etkileyen teknisyenler. Dizide bu adamların özelde, işte veya kendi aralarında yaşadıkları komik durumları izleyeceğiz.

İlk sezonu 10 bölüm sürecek. Ayrıca kendisi Game of Thrones’un Robb Stark’ı Richard Madden’in de bir eşcinsel teknisyeni canlandırdığı 2011 yapımı aynı isimli İngiliz dizisinin Amerika’ya uyarlaması.



3) Saint George

Bu seferki dizi de yine bir komedi; FX kanalında 6 Mart’ta başlayacak ama Sirens’tan farklı olarak kahkaha efekti olacak. Kanal yapım için Charlie Sheen’in başrolünde olduğu Anger Management’ta yaptığı gibi yayınlanacak 10 bölümlük ilk sezonunun beğenilmesi halinde 90 bölümlük bir onay vermeyi planlıyor.

Başrolde de yukarıda resmi görülen komedyen George Lopez var.

Konusu: Başarılı bir girişimci olan yeni boşanmış George’un artık hayatını yeni bir düzene sokması gerekmektedir. Ama bu da kolay olacak gibi değildir. Çünkü başında/çevresinde talepkar eski eşi, 11 yaşındaki oğlu, annesi, dayısı, kuzeni de vardır. Ayrıca kendisi haftada bir kez akşam okulunda Tarih dersleri de veriyor.


4) Resurrection

ABC kanalının yeni draması ve 9 Mart Pazar günü başlayacak. Sekiz bölümlük bir ilk sezon planlanmış durumda. Kendisi Ağustos 2013’te piyasaya çıkmış Jason Mott imzalı The Returnedisimli romandan uyarlama. Dizinin yapımcılarından birisi de Brad Pitt.

Konusu: Missouri‘nin Arcadia kentindeki sakinlerin, yıllar önce kaybettiği yakınları yeniden canlanmaktadır. Üstelik ölmelerinin üstüne ne kadar zaman geçerse geçsin, öldükleri zamanla birebir aynı görünüme ve özelliklere de sahiptirler. Bunlardan birisi de 32 yıl önce ölmüş olan ve bir anda Çin’de ortaya çıkan sekiz yaşındaki Jacob’tır.

Böylesi alışılagelmedik bir olayın yaşanması üzerine, karısı zamanında Jacob’ı kurtarmaya çalışırken ölen o kasabanın şerifi de bu olayın perde arkasını araştırmaya başlar. Tabii ki hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve tabii ki ortalık daha da karışır…

Not: Resurrection benzer bir konuya/temaya sahip olduğu Fransız dizisi Les Revenants (The Returned) ile karşılaştırılsa da o dizi aynı isimli 2004 yapımı bir filmden uyarlama bir dizi.

5) Believe

NBC kanalının yeni draması. İlk bölümü özel gösterimle 10 Mart Pazartesi yayınlanacak ama normalde Pazar günleri yayınlanan bir dizi ve 16 Mart’ta normal yayın gününe dönmüş olacak. Tam belli olmamakla birlikte reytinginde sorun çıkmazsa 13 bölümlük bir sezonu olacak. Dizi posterde de görüldüğü üzere J.J. Abrams’ın yapımcı, Alfonso Cuaron’un da yaratıcı olarak arkasında olduğu bir dizi. Ülkemizde CNBC-e yayınlayacak.

Konusu: Havaya yükselme, telekinezi veya doğayı kontrol gibi çeşitli güçlere sahip olan Bo, bu güçlerinin iki yaşından beri farkındadır ve kontrolüne sahip değildir. Onun nelere sahip olduğunu bilen ‘Gerçek İnananlar’ adlı küçük bir grup tarafından büyütülür. Artık 10 yaşındadır ve onun peşindekiler yüzünden tehlike içindedir.

Grup, suçsuz yere idama mahkum olan Tate’i bir şekilde hapisten çıkarır ve Bo’yu onun korumasına verir. Bo’nun neye sahip olduğunu kısa sürede anlayan Tate ve Bo, birlikte şehir şehir gezmeye ve peşlerindekilerden kaçmaya başlarlar.

6) From Dusk Till Dawn

Amerika’nın Latinlere yönelik kanalı El Rey’de 11 Mart Salı yayınlanacak olan bir dizi. Kanalın ismi tanıdık değilse gayet normaldir, Aralık 2013’te kuruldu. Bu da bir nevi kanalın tanıtım projesi gibi bir işi. Dizi 1996 yapımı aynı isimli filmin TV’ye uyarlaması olacak. Bu kanalın sahibi de filmin yönetmeni Robert Rodriguez. Sezonu 10 bölüm sürecek.

Konusu: Öncelikle filmde olduğu gibi dizi de vampirler üzerine. Gecko kardeşler kanlı bir banka soygunundan sonra Meksika’ya kaçmaya çalışırlarken karşılarına Jacob Fuller ve ailesi çıkıyor. Onlar da aileyi sınırı geçene kadar rehin olarak kullanmaya karar veriyor. Olmaz ya, grup yol üzerindeyken uğradıkları yer vampirlerin yerleşik olduğu bir striptiz kulübü çıkıyor. Bunun üzerine grup şafak vaktine kadar mecburi bir ölüm kalım savaşına giriyor.

10 bölümlük ilk sezonu bittiğinde bir gün bitmiş olacak. Dizide Seth ve Riche Gecko kardeşleri sırasıyla D.J. Cotrona ve Zane Holtz canlandırıyor. Filmde de sırasıyla George Clooney ve Quentin Tarantino canlandırmıştı. Eski bir papaz olan Jacob Fuller’ı da dizide Robert Patrick canlandırıyor. Filmde bu rol Harvey Keitel’e aitti.

NBC’nin Believe gibi bir diğer sezon ortası draması. 16 Mart Pazar başlayacak. Sezonu da bir sorun çıkmazsa 13 bölüm sürecek.

7) Crisis

NBC’nin Believe gibi bir diğer sezon ortası draması. 16 Mart Pazar başlayacak. Sezonu da bir sorun çıkmazsa 13 bölüm sürecek.

Konusu: Washington'ın seçkin kişilerinin, yani işadamları, milletvekilleri, hatta başkanın çocuklarının okuduğu bir okulun öğrencileri, bir geziye çıkar. Ama otobüs pusuya düşürülür ve çocuklara el konur. Bundan sonra da ulusal çapta bir ‘kriz’ çıkar. Çocukları kaçıranlar gerçekte ne istiyordur? Daha da önemlisi başkan dahil bu seçkin aileler çocuklarını kurtarmak için ne kadar ileri gidebileceklerdir?

Henüz işinin ilk gününde olan Ajan Marcus Finley de kendisini bu krizin tam ortasında buluveriyor. Olaya yeğeninin kaçırılanlar arasında olduğunu anlayan FBI ajanı Susie Dunn da dahil olunca araştırma başlıyor…

Dizide Lance Gross Marcus Finley'i, Rachel Taylor da Susie Dunn'ı canlandıracak. Dizide X-Files ile bilinen Gillian Anderson ve One Tree Hill'in Nathan'ı James Lafferty de var.

Not: Believe erken gösterimle ilk kez 10 Mart, Crisis 16 Mart’ta yayınlanacak olsa da NBC kanalı birkaç gün önce reklam amaçlı erkenden internete verdi bölümleri. Hatta ben bu yazıyı yazarken Crisis’in ‘İngilizce’ kaynak altyazısı da düştü. Believe’in de elinin kulağında olduğunu düşünüyorum.

8) The Hundred (The 100)

The 100 de Şubat’ta Star-Crossed’u başlatan The CW’nun yeni dizisi. Normal bir sezon ortası dizisi gibi 13 bölümlük bir sezonu olacak ve 19 Mart Çarşamba başlayacak.

Konusu: Post-apokaliptik bir bilimkurgu dizisi. Nükleer savaş medeniyeti yok edeli, Dünya’yı da yaşanmaz hale getireli 97 yıl geçmiş. Toplamda 400 kişilik 12 grup, yıllar önce Dünya’yı terk etmiş ve bunun üstüne de üç kuşak geçmiş. Artık toplam sayı 4000 olmuş. İşte, bu gruplar bir araya gelerek bir karar veriyorlar: Dünya’da yaşamı yeniden kurmak. Bunu yapmak için de çeşitli nedenlerden dolayı suçlu 100 genci Dünya’ya götürüp deneme amaçlı bırakıyorlar.

Dizi, onlarca yıllardır yaşamın olmadığı bir yerdeki 100 gencin başından geçenler üzerine kurulu olacak. Kendisi Kass Morgan’ın The Hundred isimli kitap serisinden uyarlama. Dizinin ÇarşambaArrow’un arkasından başlamasıyla The Tomorrow People da Pazartesi gününe kaydırılacak.

9) Surviving Jack

Bu dizi de FOX kanalının sezon ortası komedisi. İlk sezonu 27 Mart’ta karşımıza çıkacak ve sekiz bölüm sürecek. Normalde 13 bölüm olarak planlanmıştı ama kanal yayın programını ayarlama çalışması nedeniyle sekize düşürdüğünü açıkladı. Dizi Justin Halpern’in otobiyografik kitabı I Suck at Girls‘ten uyarlama, Halpern’in kendisi $#*! My Dad Says dizisinin de arkasındaki isimdi.

Konusu: Eski asker ve onkolog Jack Dunlevy, yıllarca evden erken çıkıp geç dönmüş, çocuklarının büyümesiyle fazla ilgilenmesi gerekmemiş bir babadır. Eşi hukuk okumaya geri dönmeye karar verince ona da evde, lise çağındaki iki çocuğuna tam zamanlı ebeveynlik yapmak düşer. Özellikle de liseye yeni başlayan oğluna, çevresiyle ve kızlarla olan ilişkisinde…

Dizi bir adam babalığı, bir çocuk da adamlığı öğrenirken yaşanan komik olaylar üzerine kurulu olacak ve 90′larda geçecek. Hatta tanıtımı yapılırken “Ebeveynliğin Google’lanamadığı bir zaman dilimi” olarak yapılıyor. Dizide babayı Christopher Meloni, oğlanı ise oyunculukta yeni denilebilecek bir isim olan Connor Buckley canlandıracak.

10) Friends with Better Lives

Mart ayının son yeni Amerikan dizisi de ayın son günü, yani 31 Mart’ta CBS tarafından yayınlanacak. Hem de How I Met Your Mother dizisinin final bölümünün ardından. Dizinin kendisi bir komedi ve kahkaha efekti var.

Konusu: Evli, boşanmış, nişanlı ya da bekâr toplamda altı kişinin birbirinden farklı hayatları vardır ve bu kişiler, dışarıdan mutlu olarak görünseler ya da kendilerince mutlu olsalar da gizliden gizliye kimin hayatının daha iyi olduğunu sorgulamaya ve bulmaya çalışıyorlar. Bu da komik birçok şeye sebebiyet veriyor…

Dizide James Van Der Beek eşinden yeni boşanmış, bekârlığın tadını çıkarmak istese de aklının bir tarafı eşinde kalan Will’i, Kevin Connolly ise evli ve daha gençken daha az sorumluluk taşıyan hayatının eğlenceli olup olmadığı üzerine kafa yormaya başlayan Bobby’yi canlandıracak.

Bobby’nin eşi Andi rolü de Majandra Delfino’ya ait. Ayrıca birileriyle randevuya çıkma konusunda iyi olmayan Kate (Zoe Lister Jones) ile yeni nişanlılar Jules (Brooklyn Decker) ve Lowell (Rick Donald) da dizinin diğer karakterleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder