5 Haziran 2014 Perşembe

Mayıs ayı yeni Amerikan dizileri


Geçtiğimiz aylardaki yeni Amerikan dizileri yazılarından sonra geldik Mayıs ayına. Yaz sezonunun öncesindeki bu giriş ayında karşımıza yedi tane – bu da nasıl bir giriş yapmaysa artık- yeni Amerikan dizisi gelecek. Geri dönenler bakımından LouieRogue ve Rookie Blue’dan ziyade elimizde pek bir şey yok, o yüzden yeniler açısından daha bereketliyiz; ama onların ‘çoğunluğu’ da ulusal kanallardan (NBC ve FOX) çıkma. Bakalım bu ayda elimizde neler var?

24: Bir Gün Daha Yaşa
1) 24: Live Another Day

Mayıs ayının ilk yeni dizisi karşımıza 5 Mayıs’ta çıkacak. 24’ün yeni bir dizi olmadığını elbet ben de biliyorum. FOX kanalının sevilen dizisi ve Jack Bauer, dizinin finalinden sonra geçen dört yılın ardından özel bir sezonla geri dönüş yapıyor. Buna göre, şimdilik göründüğü kadarıyla tek sezonluk olan bu dönüş 12 bölüm sürecek. Dizinin formatı ise yine aynı: Her bölüm bir saatlik süre zarfında geçecek ve sezonun tamamı bir günlük bir süreyi kaplamış olacak. Bu da demektir ki zaman zaman gün içerisinde saat atlamaları yapmış olacaklar.

Konusu: Dizi, verdiği araya uygun olarak Jack Bauer’i son günün üstüne geçen dört senenin ardından karşımıza çıkarıyor. Dünyanın kadrolu kurtarıcısı Jack Bauer bu sefer Londra’da ve kendisini küresel bir felaketin ortasında buluyor ve başlıyor koşturmaya. Bu yolda yakın arkadaşı Chloe O’Brian da kendisine eşlik ediyor.

Dizinin kadrosunda Kiefer Sutherland ve Mary Lynn Rajskub haliyle korunmuş durumda. Bunun yanında Başkan James Heller’ı canlandıran William Devane ve Audrey Rhines’ı canlandıran Kim Raver da diziye dönenler arasında. Onların yanına Michelle Fairley, Yvonne Strahovski ve Tate Donovan gibi birçok isim de katılmış durumda.

2) Penny Dreadful

Mayıs ayının tek yeni Amerikan kablolu dizisi Penny Dreadful. HBO’dan tabii ki aşağı kalmasın, sevilesi kanal Showtime’ın yeni dizisi. Kanalda 11 Mayıs’ta başlayacak ve sezonu sekiz bölüm sürecek. İngiliz kanalı Sky Atlantic ile eş yapımcılık ile hazırlanan bir dizi oldu.

Konusu: Dizi psikoseksüel korku-gerilim gibisinden bir türe dahil. Dönem dizisi olarak Victorian dönemi Londra’sını kendine yer olarak belirlemiş durumda ve Dr. Frankestein, Frankestein’ın Canavarı, Dorian Gray ve Kont Dracula gibi bilindik ikon karakterlere içeriğinde yer verecek.

Dizinin yapımcılığını Sam Mendes, yazarlığını da SkyfallHugo ve Gladiator gibi filmlerin arkasında bulunmuş John Logan yazmış. Kadroda güçlü, esrarengiz ve çevresi tarafından hesaba katılması gereken bir kadın olduğunu kanıtlayan Vanessa olarak Eva Green ile çekici, karmaşık, şiddetten korkmayan Ethan olarak Josh Harnett başrolü paylaşıyorlar. Harry Treadway Frankestein’ı, Rory Kinnear canavarını, Reeve Carney ise Dorian Gray’i canlandırıyor.

Dizi için 11 Mayıs’ta başlayacak dedim ama Showtime yeni dizilerinde uyguladığı yöntemi değiştirmedi ve dizinin ilk bölümünü erkenden internete servis etti. Uygun ortamlarda kendisini, hatta Türkçe altyazısını bile bulabilirsiniz.


3) Rosemary’s Baby

Rosemary’s Baby ise Mayıs ayının mini dizisi olarak karşımıza çıkan yapım. NBC kanalında yayınlanacak ve toplam dört bölüm sürecek. Ama kanal diziyi 11 Mayıs’ta iki bölüm, kalan iki bölümü de 15 Mayıs’ta yayınlayarak bitirecek. İsmi muhtemelen tanıdık gelmiştir, mini dizi aslında 1967 basımı aynı isimli Ira levin romanının modern bir uyarlaması. Kitabın ertesi yıl Roman Polanski imzalı (yönetmen ve senarist) bir filmi de çekilmiş ve Ruth Gordon’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını ve Altın Küre’sini kazandırmıştı.

Konusu: Guy Woodhouse aktörlük yapan ve mesleğinde yükselmeye çabalayan birisidir. Karısı Rosemary ile birlikte Paris’te bir apartman dairesine hakkında bazı dedikodular duysalar da onlara kulak tıkayarak taşınırlar. İkili yeni komşuları Castevet ailesiyle de kaynaşarak yavaş yavaş daha fazla vakit geçirmeye başlarlar, özellikle de Guy. Bu arada Rosemary sürpriz bir şekilde hamile olduğunu öğrenir ve Guy’ın da işleri beklenilenden daha çabuk bir şekilde açılmaya başlar.

Buraya kadar her şey yolunda gibi görünürken Rosemary bir süre sonra komşularının göründükleri gibi olmadığından ve bebeğiyle ilgili bazı kötü niyetlerinin olduğundan şüpheleniyor; dahası bu düşüncelerinin gerçek olup olmadığını ve bu yolda kocasına bile güvenip güvenemeyeceğini sorgulamaya başlıyor.

Dizinin başrollerinde Rosemary Woodhouse olarak çoğunluğun Avatar veya Star Trek ile tanıdığı Zoe Saldana, kocası Guy olaraksa Suits’in sevilen oyuncusu Patrick J. Adams var. Komşu çift Castevet ailesi olarak da ünlü oyuncu Jason Isaacs ve Carole Bouquet’yi izleyeceğiz. Kitabın aksine dizinin hikayesi New York’tan Paris’e taşınmış.

4) Gang Related

Bu ayın ilk tam teşekküllü gerçek dizisi FOX kanalından 22 Mayıs Perşembe günü gelecek. Sezonunun 12-13 bölüm sürmesi öngörülüyor. Dizi üçüncü filmden beridir Fast and Furious (Hızlı ve Öfkeli) serisinin arkasındaki isim olan Chris Morgan tarafından yaratıldı. Tür olaraksa polisiye bir dizi olacak.

Konusu: Merkezimiz Los Angeles ve LAPD. Dizinin adının da ipucu verdiği gibi dizide Gang Task Foce adındaki çetelerle mücadele içinde olan bir birliğin dizi içinde kendi aralarında, bireysel ilişkilerinde ve görevlerde yaşadıklarını izleyeceğiz. Ekip özellikle şehirdeki en tehlikeli üç çetenin peşine düşmüş durumda, merkezimizde de bir polisimiz var: Ryan Lopez.

Ryan Lopez, yıllar önce çete işlerinin doğrudan olmasa da içinde biriyken en yakın arkadaşını çete savaşlarına kurban verince, karşı bir tutum sergileyen birine dönüşüyor. Los Angeles Polis Teşkilatı’nın çetelerle ilgilenen kuvvetinde önemli biri oluyor ve yukarıda bahsi geçen çetelerden birinin içine gizli olarak giriş yapıyor. Kendi geçmişi, işi ve girdiği çetede olanlar derken Ryan kendini iki arada kalmış biri olarak buluyor.

Dizide Ryan karakterini Ramon Rodriguez, Ryan’ın dahil olduğu polis biriminin başını da daha çokLost ile bilinen, en son başarısız bir girişim olarak 666 Park Avenue‘de izlediğimiz Terry O’Quinn canlandırıyor. Dizide One Tree Hill’den bilinen Shantel VanSanten, rapçi RZA ve Jay Hernandez gibi oyuncular da bulunuyor.

5) The Night Shift

NBC kanalının yaz döneminden Mayıs’ta karşımıza getireceği ilk tam dizi The Night Shift. Posterin de fikir verdiği üzere medikal bir dizi olacak. Kendisi 27 Mayıs Salı günü başlayacak ve bir sorun yaşamazsa sezonu sekiz bölüm kadar sürecek.

Konusu: Gece biter ve bir hastanede savaş başlar… San Antonio Hastanesi’nin acilinde çalışan bir grup doktor, vardiyaları boyunca her gece insanların hayatlarını kurtarmak için canla başla savaşıyorlar ve sınırları geçmek veya gerektiğinde kuralları yıkmak da bu süreçte zaman zaman yaptıklarına dahil oluyor. Dizi, bu bir grup doktorun önlerine gelen hastaları kurtarmak için yaptıkları, hastane içi ilişkiler ve kişisel hayatlarına dayalı bir dizi.

Dizide T.C. Callahan (Eoin Macken) birlikte çalıştıklarıyla pek anlaşamayan ve ordudan yeni gelip gruba katılan bir doktor, Jordan Alexander (Robert Bailey Jr.) bir keresinde T.C. ile çıkmış gece vardiyasının yeni şefi, Michael Ragosa (Freddy Rodriguez) hastanenin aslında hep doktor olmak istemiş yöneticisi. Topher (Ken Leung) daha önceleri savaşta askerlere yardım etmiş bir acil servis doktoru, Krista (Jeanne Goossen) güzel bir hastane sakiniyken Paul da (Robert Bailey Jr.) genç ama hassas bir hasta olarak dizinin önemli karakterlerini oluşturuyorlar.


6) Undateable

NBC’nin yazın yayınlayacağı komedi dizisi de Undateable olmakta. Kahkahalı komedi olma özelliğini taşıyor ve Ellen Rakieten ile Anne Coyle’un aynı isimli kitabından uyarlama bir dizi. Tam belli olmamakla birlikte sezonunun 13 bölüm sürmesi öngörülüyor. Dizi 29 Mayıs Perşembe günü başlayacak.

Konusu: Justin günün birinde oda arkadaşı niyetine boş gezenin boş kalfası arkadaşı Danny’nin yanına taşınır. Bu sayede Danny de Justin’in arkadaş grubuyla tanışma fırsatı bulur ve bir şeyin farkına varır: Justin dahil olmak üzere gruptakilerin karşı cinsle iletişime geçebilme sorunu vardır. O da deneyimlerini kullanarak onlara yardım etmeye ve akıl hocalığı yapmaya başlar. Dizinin kendisi bir komedi dizisi olduğu için de bu durum saçma ve komik birçok olaya sebebiyet verir.

Dizide Danny karakterini en son Whitney dizisinde karşımıza çıkan Chris D’Elia canlandıracak. Justin Brent Morin’e, onun gruptaki eşcinsel arkadaşı Brett de David Fynn’e emanet. Dizinin yaratıcısıysa Scrubs’ın arkasındaki isim olan Bill Lawrence.

7) Crossbones

Ayın son ve dördüncü yeni NBC dizisiyse korsanlar üzerine kurulu olan Crossbones. Kendisi Colin Woodard’ın The Rebuplic of Pirates adlı kitabından uyarlama ve Luther’ın yaratıcısı olan Neil Cross projenin arkasında. Dizi 30 Mayıs Cuma günü başlayacak ve sezonu 10 bölüm sürecek. Aslında dizinin sezon ortasında yayınlanması planlanıyordu ama Cnbc-e’nin de yayınladığı Starz’ın korsan dizisi Black Sails ile karşılaştırılmamak için yaza ertelendi.

Konusu: Dizi tarihin ünlü korsanlarından Kara Sakal’ın (Edward Teach) hayatı ve yaptıkları üzerine kurulu bir dizi. Onun etkili olmaya başladığı dönem olan 1715 zamanı ve Bahama Adaları/New Providence civarından başlanacak. Tom Love adındaki gizli bir suikastçı da Kara Sakal’ı öldürmek için tutulmuş, dahası onun peşinde olan tek kişi o değil. Peki tüm bu korsanlık ve karmaşanın içine bir de aşk girerse ne olur? Tabii ki her şey olduğundan daha fazla karışıverir…

Dizide ünlü korsan Kara Sakal’ı John Malkovich canlandıracak. Tom Love rolünde izleyeceğimiz kişi ise Richard Coyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder