22 Ağustos 2014 Cuma

Ağustos Ayı Yeni ABD Dizileri




Geçtiğimiz Haziran ayında 14, Temmuz ayında 13 yeni Amerikan dizisi başladı ve iki düzine kadarı da yeni sezonlarıyla geri döndüler. Bu sırada bir Dünya Kupası, hatta Cumhurbaşkanlığı seçimi de atlatmış bulunduk ve geldik Ağustos ayına. Bu ay önceye oranla daha az, toplamda yedi Amerikan dizisi başlayacak. Ama bunların hepsinden önce:

*** Ayın yeni dizilerine geçmeden önce geri dönenlerin de kısaca bahsi geçsin:
Altı bölümlük son sezonu bütün bölümleriyle aynı gün geri dönen The Killing 1 Ağustos’ta,
AMC’nin Hell on Wheels dizisi 13 bölümlük dördüncü sezonuyla 2 Ağustos’ta,
İkinci sezonuyla Amerika’da 8 Ağustos, İngiltere’de 12 Ağustos’ta başlayan Please Like Me,
Ülkemizde Cnbc-e’nin de yayınladığı TVLand komedisi The Exes dördüncü sezonuyla 13 Ağustos’ta,
Üçüncü sezonunun ikinci yarısıyla geri dönecek olan Dallas 18 Ağustos’ta,
USA Network’un başarılı dizilerinden Franklin & Bash dördüncü sezonuyla 20 Ağustos’ta,
Dünyaca ünlü bir fenomen olan Doctor Who sekizinci sezonuyla 23 Ağustos’ta,
Disney Channel’ın yayınladığı Ultimate Spider-Man ise üçüncü sezonuyla 31 Ağustosta
izleyicilerin karşısına çıktı ya da çıkmış olacak. Artık gelelim yeni sezon dizilerine…



1) Partners

FX kanalına ait bir yapım. Dizi 4 Ağustos’ta başladı ve sezonu 10 bölüm sürecek; ayrıca ikişer bölümden beş haftalık bir süreçte yayınlanmış olacak. Başrollerinde Kelsey Gramer ve Martin Lawrence olan dizi, bir komedi.

Konu: Hayatlarının en kötü gününde iki adam. Allen Braddock (Grammer) babasının şirketinden kovulmuş bir avukat, Marcus Jackson (Lawrence) ise başından bir boşanma geçen toplum aktivisti. İkili, bu günde beklenmedik bir şekilde mahkemede tanışıyorlar ve aralarında bir ortaklık oluşuyor.

Dizinin 10 bölümlük ilk sezonu, Charlie Sheen’in dizisi Anger Management’ta olduğu gibi iyi bir reyting alması durumunda 90 bölümlük bir yeni sezon onayına sebep olacak.



2) Sequestered

Netflix’in diziler konusundaki başarısından sonra onun gibi bu işin içinde olanlar da dizi işine daha çok eğilmeye başladılar. İşte Crackle da bu yoldan giderek 5 Ağustos’ta sezonu 12 bölüm sürecek olan Sequestered’i sundu.

Dizinin ilk altı bölümü hali hazırda nette ve kalan altı da 14 Ekim’te nete sunulacak. Bölümler ise 22 dakika kadar sürmekte.

Konu: Malcolm Miller, valinin küçük oğlunu öldürmekle suçlanmaktadır ve hakkındaki dava süreci başlamıştır. Dava için bir jüri oluşturulur ve dava boyu kalmaları için bir otel ayarlanır. Miller’ın avukatı Danny Firmin (Jesse Bradford) de suçsuzluğuna inandığı müvekkili için harekete geçer. Tabii yalnız da değildir. Jüri içinden Miller’ın masumiyetine inanan Anna (Summer Glau) başta olmak üzere jüri üzerinde etki savaşı da başlar.



3) Garfunkel & Oates

AMC’ye bağlı kanallardan IFC kanalına ait bir komedi. Sezonu sekiz bölüm sürecek ve kahkaha efektsiz olacak. Sezon 7 Ağustos’ta başladı. Dizinin yaratıcıları ve başrolleri aynı ikili.

Konu: Riki ‘Garfunkel’ Lindhome (Riki Lindhome) ve Kate ‘Oates’ Micucci (Kate Micucci) adlı tanışıp da kısa sürede arkadaş olan iki kişinin profesyonel ve kişisel hayatları üzerine. İkili iş birliği yapıyorlar ve birlikte hazırladıkları satirik şarkıyla çıkışlarını yapmaya, Hollywood içinde de tanınmaya çalışıyorlar. Müzikal komedi yapısında olacak.



4) The Knick

HBO’nun yan kanalı Cinemax’ın yayınladığı ve 8 Ağustos’ta başlayan bir dizi. Sezonu 10 bölüm sürecek ve yine 10 bölüm sürecek olan yeni sezon onayını da aldı. Bir dönem ve tıp dizisi. Dizinin yapımcı ve yönetmeni ise Steven Soderbergh.  Hatta ilk bölümü sizin için Los Angeles’da izledik. .

Konu: Yıllardan 1900, şehirlerden New York. Modern tıp henüz dünyaya uğramadı gibi bir şey. Dizide Knickerbocker Hastanesi üzerinden bu dönem işleniyor. Cerrahından hemşiresine, rahibesinden diğer sağlık görevlilerine kadar kimse olması gerektiği gibi değil. Ayrımcılık, işgüzarlık ve ırkçılık da cabası. Dr. John Thackery (Clive Owen) de bunların arasında işini hırsla yapan, aynı zamanda kokain bağımlılığı olan bir doktor. Hastanenin başına geçmesiyle hikaye de başlamış oluyor.

Not: Kan tutuyorsa veya midenize güvenmiyorsanız ama diziyi izlemek istiyorsanız kendinizi ona göre hazırlayın da girin. Sonradan uyarmadın dememiş olursunuz.



5) Outlander

Starz kanalında 9 Ağustos’ta başlayan ve sezonu 16 bölüm sürecek bir dizi. Dahası Diana Gabaldon’ın aynı isimli sekiz kitaptan oluşan ve ilkinden adını alan roman serisinden uyarlama. Dizinin yaratıcısıysa Star Trek dizileri, Battlestar Galactica ve Carnivale’nin arkasındaki isim Ronald D. Moore.

Konu: Yıllardan 1945. Savaş daha yeni bitmiş ve Claire Randall (Caitriona Balfe) savaş boyu ayrı kaldığı kocası Frank Randall (Tobias Menzies) ile kavuşmuştur. Hatta birlikte İskoçya’ya tatile ve kocasının atalarını arama gezisine de çıkarlar. İşte bir gün oradayken beklenmedik bir olay olur ve Claire kendisini 1743’te buluverir. Yetmez, neredeyse dakika geçmeden başını belaya sokar.

Bu sırada da cesur ve romantik savaşçı Jamie Fraser (Sam Heughan) ile tanışır. Bir de kocasıyla birebir aynı tipe sahip ama karakteri tam tersi olan Jonathan Randall ile. İskoçya’da sivil savaşın devam ettiği bu dönemde Claire de bambaşka bir hayatın içine düşer.



6) Legends

TNT kanalının sezonu 10 bölüm sürecek bir suç dizisi. Dizi Robert Littell’ın Legends: A Novel of Dissimulation adlı kitabından uyarlama. 13 Ağustos’ta ilk bölümüyle arz-ı endam etti. Dizinin arkasındaki isimlerse Homeland ve 24’ün arkasında da çalışmış kişiler.

Konu: Martin Odum (Sean Bean) FBI’da çalışan bir gizli ajan ve kendisini her farklı dava için farklı bir kişiliğe büründüren birisi. Günün birinde ‘gizemli bir yabancı’ onun kendi akıl sağlığını sorgulamasına neden oluyor. Dizide eski karısı, çocuğu, çalışma arkadaşları ve davalarıyla Martin’in yaşamına inilecek.



7) Intruders

Ayın son yeni Amerikan dizisi ise 23 Ağustos’ta başlayacak bir BBC America dizisi. Dizinin yaratıcısı Amerikan uyarlaması Those Who Kill ve X-Files’ın yapımında çalışmış Glen Morgan. Ayrıca kendisi bu ay bir kez daha karşılaştığımız üzere, kitap uyarlaması, Michael Marshall Smith’in The Intrudersadlı kitabından uyarlanmış. İlk sezonu sekiz bölüm sürecek.

Konu: Jack Whelan (John Simm), eski bir Los Angeles polis memurudur. Kendisinden birkaç garip olayı araştırması istenir ve o devam ettikçe karşısına sürekli bir duvar çıkar. Bu araştırmaları devam ederken kendisini gizli bir topluluğa konsantre olmuş bulur. Amaçları başka insanların bedenini kullanarak ölümsüzlüğe ulaşmak isteyen bir topluluğa…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder