2 Eylül 2014 Salı

Yeni Sezonda Cnbc-e

Amerika’nın ulusal kanalları yeni sezon hazırlıklarını yapıp yeni dizilerini hazırladılar ve yeni sezonu açmak üzereler. Aynı onlar gibi ülkemizin yabancı dizi yayınında önde gelen kanallarından Cnbc-e de yeni sezon için portföyünü aylık dergisinde açıkladı. Buna göre kanalın yeni sezon dizileri şu şekilde:

Not: Girişte Cnbc-e dedim ama bahsi geçen dizilerin kardeş kanal e2’de yayınlanma durumu da olabilir, hatta olacaktır. Haberiniz olsun.

a) Atlantis

Beş sezonluk Merlin serüvenine son veren BBC, ondan boşalan yeri doldurmak için harekete geçti ve yine Merlin’in arkasındaki isimleri kullanarak Atlantis’i karşımıza getirdi. İlk sezonu 13 bölüm süren dizinin ikinci sezon onayı da geldi.

Konu: Dizinin mekânı tabii ki ünlü kayıp kıta Atlantis. Günümüz dünyasında yaşayan Jason, babasının gemisinin battığı yeri görmek ve hatta kayboluşunu araştırmak için o noktaya bir dalış yapmak ister. Dalış gerçekleşir ama çıkan karışıklıkla kendisini bir anda Atlantis’te buluverir.

Geri dönüşü ararken soruşturmasına da devam eder ama anlar ki bu yerde kalakalmıştır. Üstüne çok geçmeden de tesadüf sonucu iki yeni kişiyle tanışır: Bildiğimiz Herkül ve ünlü matematikçi Pisagor. Ama bildiğimiz hallerinden biraz farklı. Bir kere Herkül güçlü olsa da şişman ve alkolik. Bu ikisi aynı zamanda iyi arkadaşlar. Jason da gelince üçlü oluyorlar.

Jason babasını aramaya devam ederken şehrinde içine giriyor ve bu sırada başkası kalmamış gibi kralın kızına aşık oluyor. Taht mücadelesi, üçlünün başını belaya sokmalar, diziye dahil edilen mitolojik karakterler, evil queen derken dizideki hikaye geçiyor.


b) Fargo

FX kanalının Nisan’da başlatıp 10 bölümlük sezon yayınladığı bir dizi. 1996 yapımı aynı isimli filmin TV’ye uyarlaması oldu. Ama büyük çoğunlukla farklı karakterler ve farklı bir yerleşim yeri söz konusu. Dizinin bir diğer özelliği ise ‘limited series’ özelliğini taşıması. Yani ilk sezon sonunda mantıklı bir sona ulaştı ve gelecek yeni sezonunda yeni bir kadro ve hikayeyle devam edecek.

Dizi, kanalda 7 Eylül’de başlayacak.

Konusu: Dizi Minnesota’daki gerçek bir yerleşim yeri olan Bemidji’de geçiyor. Başroldeki karakterlerden Molly Soverson (Allison Tolman) bir suç hikâyesini araştırıyor olacak. Ayrıca serserinin teki olan Lorne Malvo’yu (Bobby Bob Thornton) da hikayenin geçtiği kasabadaki insanları şiddet ve fesatlıkla etkisi altına almaya çalışan serserinin teki olarak izleyeceğiz, ki buna sigorta satıcısı Lester Nygaard (Martin Freeman) da dahil.

Dizinin kadrosunda Colin Hanks, Bob Odenkirk ve Kathe Walsh da var. Hatta dizi ilk sezonuyla 18 dalda Emmy adaylığı aldı ve ‘En İyi Mini Dizi’ olmak üzere üç tanesini kazandı.


c) Forever

ABC’nin bu sezon için yayınlayacağı yeni dizilerinden. 23 Eylül Salı başlayacak. Salı günleri yayınlanacak olsa da başladığı hafta, 22 Eylül Pazartesi ilk bölümünü yayınlayıp 23’ünde de yeni ikinci bir bölüm yayınlayacak. Polisiye bir dizi.

Not: Dizinin ilk bölümü internete verilmiş durumda. Biraz sağı solu karıştırsanız bulmanız işten bile değil.

Konu: Dr. Henry Morgan (Ioan Gruffudd), New York’ta yaşayan, işinde gayet başarılı bir adli tabip ve büyük bir sırrı var: Kendisi ölümsüz birisi, hatta 200 yaşında. Sadece kendisine gelen ölüm vakalarının gizemiyle uğraşmayan, kendisi neden böyle olmuş onu da bulmaya çalışan birisi. Yıllar içinde edindiği deneyimlerle yeni tanıştığı ortağı Dedektif Jo Martinez’i de (Alana De La Garza) etkilemeyi başarır.

İkili her hafta bir davayı çözmekle uğraşırken ilerleyen arkadaşlıkları ile birlikte Henry’nin uzun ve renkli geçmişi de ortaya çıkmaya başlar. Bu resmin içinde Henry’nin sırrını bilen tek ve sadık dostu Abe (Judd Hirsch) de var.



ç) Hit the Floor

MTV’nin kardeş kanalı VH1’in geçtiğimiz yaz başlattığı, yakın zaman içinde ikinci sezonunu bitiren, 10 bölümlük yeni sezon onayını da alan bir drama dizisi.

Yapım, kanalda 9 Eylül’de başlayacak.

Konu: Dizi, Ahsha Hayes (Taylour Paige) ve hayatı üzerine kurulu. NBA’de ponpon kız olmayı çok isteyen biri olan Ahsha’nın rüyası nihayet gerçekleşir ve Los Angeles Devil Girls’e girer. Tabii ki kısa sürede de hayatı karışır. Annesinin yıllar önce takımda yer aldığını kendisinden sakladığını öğrenmesi bir yana, babası takıma baş antrenör olur. Ayak kaydırmaya çalışanlar, erkek arkadaşını kıskananlar derken Ahsha hareketli bir hayatın içinde kendisini bulmuş olur.


d) Murder in the First

Polisiye türünde Rizzoli&IslesMajor Crimes ve The Closer gibi başarılı işler çıkaran TNT, bu yaz da karşımıza yeni bir polisiye getirdi. İlk sezon 10 bölüm sürdü ve 11 Ağustos’ta sezonu bitirdi. İki cinayet/bir sezon formülünü işleyen bir dizi oldu. Hill Street BluesLA Law ve NYPD Bluepolisiyelerinin Emmy ödüllü senaristi Steven Bochco dizinin yapımcısı.

Dizinin merkezindeyse The Killling misali iki dedektif var ve merkez San Fransisco. Terry English (Taye Digg) ve Hildy Mulligan (Kathleen Robertson) birbirinden bağımsız görünen iki cinayeti araştırırlarken öğreniyorlar ki iki kurban da Silikon Vadisi dâhisi Eric Blunt ile bağlantılı çıkıyor. Peki, onu kim canlandırıyor dersiniz? Harry Potter izleyenlerin Draco Malfoy olarak iyi tanıdığı Tom Felton. Sonrası işin içine medya da giriyor ve… gerisini tahmin edersiniz.

Terry’nin hasta bir eşinin olduğu, Hildy’nin de bekâr bir anne olduğu ek olsun.


e) Power

Power kablolu kanallardan Starz’ın 7 Haziran’da başlattığı ve sezonu sekiz bölüm süren dizi. 10 bölümlük ikinci sezon onayını da aldı. Dizinin yapımcılığını da gerçek adı Curtis Jackson olan 50 Cent yapmakta. Afro-Amerikan/zenci/siyahi seç beğen kullan çeşidine ait insan topluluğunun temelinde olduğu bir yapım.

Konu: Dizi ‘Hayalet’ lakaplı gece kulübü sahibi James St. Patrick’in üzerine kurulu. New York’taki bu gece kulübünü yöneten bu adam, yanında şehirdeki uyuşturucu işinin en büyük oyuncularından birisi. İşte kendisi yasal olmayan işlerini bir kenara bırakıp yasal olanlara ağırlık vermek istiyor. Ama izlediğimiz şey dizi olduğu için bu o kadar kolay olmuyor, çıkış kapısı sıkışmış durumda.

Başrol James St. Patrick’i Omari Hardwick canlandırıyor.


f) The Last Ship

TNT kanalının kıyamet sonrası dizisi. 22 Haziran’da başlayan 10 bölümlük sezonu 24 Ağustos’ta bitti. 13 bölümlük yeni sezon onayını da aldı. Dizinin yapımcılığını ünlü yapımcı ve yönetmen Michael Bay yapmakta. Dizi de 1988’te piyasaya çıkan aynı isimli William Brinkley romanından uyarlandı. 8 Eylül’de başlayacak.

Konu: Başı dertten kurtulmak bilmeyen insanlık bu sefer bulaşıcı bir hastalığa maruz kalmış, sonunda dünyanın %80’i yok olmuş ve halen de devam ediyoruz. İşte bu tamamen yok olmanın eşiğindeyken bir muhrip gemisinin içindeki bir grup askeri mürettebat, insanlığı bu durumdan kurtarmak ve hastalığa neden olan virüsü etkisiz hale getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Geminin başındaki Tom Chandler’ı Eric Dane, yardımcısını Adam Baldwin canlandırmakta. Gemideki kadroda ‘paleomikrobiyolojist’ denilen eski hastalıklar üzerinde uzmanlaşmış kişilerin yanı sıra kaptanın eşi Darien (Rhona Mitra) da var.


g) The Lottery

Bir kıyamet sonrası dizi de Lifetime’dan. 20 Temmuz’da sezonu 10 bölüm olarak başlayan dizi, 7 Eylül’de ilk sezonunu bitirecek.

Konu: Yıllardan 2025. Dünya bir süredir büyük bir krizin içinde, çünkü kadınlar artık çocuk doğuramaz hale gelmişler. Son çocuk doğalı uzun zaman geçmiş ve insanoğlu gittikçe tükeniyor. Bu konudaki araştırmalar devam ederken Dr. Alison Lennon (Marley Shelton) ve ekibi sayesinde başarılı şekilde 100 embriyonun döllenmesi sağlanır. Tam bu sırada uyanık devlet laboratuvarın kontrolünü ele alır ve başarıdan Başkan’ın da haberi olur.

Bunun üzerine düşünülüp kimin taşıyıcı olacağına dair ulusal çapta bir loto düzenlenmesine karar verilir ve bu kararla birlikte embriyolar üzerindeki kontrol savaşı da başlamış olur.


ğ) The Muskeeters

Alexandre Dumas’nın ünlü romanı Üç Silahşörler bir kez daha ve bu sefer BBC tarafından ekrana aktarılmış durumda. Ocak-Mart 2014 arası 10 bölümlük ilk sezonu yayınlanan dizi, ikinci sezon onayını da aldı. Kanalda 17 Eylül’de başlayacak.

Konu: 1630 yılı ve Paris. Bildiğiniz gibi başrollerde Athos (Tom Burke), Porthos (Howard Charles), Aramis (Santiago Cabrera) ve D’Artagnan (Luke Pasqualino) var ve onların maceraları dizide anlatılmakta. Bu eğitimli silahşörler hem Kral XIII. Louie’yi hem de şehri korumaya çalışıyorlar; bu yolda kendilerine verilen görevleri yerine getiriyorlar. Bu sırada da başlarına pek çok olay geliyor ve birçok defa belaya giriyor.


h) The White Queen

Philippa Gregory’nin Kuzenler Savaşı (The Cousins' War) adlı kitap serisinin üç kitabı, Beyaz KraliçeKızıl Kraliçe ve Kral Yapanın Kızı üzerine kurulu bir dizi. Kitaplardaki hikâye bütünlüğü 10 bölüme yayılmış ve mini dizi özelliği var. Dizi BBC-Starz ortaklığında geçtiğimiz yaz yayınlandı.

Konu: İngiltere tarihinin önemli isimlerinden Elizabeth Woodwille (Beyaz Kraliçe) başta olmak üzere, Margaret Beaufort (Kızıl Kraliçe) ve Anne Neville‘in (Kral Yapan’ın Kızı) hayatı üzerine kurulu. Daha doğrusu İngiltere’yi Tudor’lardan önce yöneten ve sürekli bir taht kavgası içinde olan York ve Lancester ailelerinin mücadelesinin gölgesinde yaşayan 3 kadının yaşadıkları anlatılıyor. Tarihsel açıdan 1464-1485 arası işleniyor.

Not: Bu dizi için kanala yeni geliyor dendiğine bakmayın. Daha doğrusu başkasını boş verin, siz Cnbc-e yeni diyorsa da inanmayın. Bu dizi, geçtiğimiz sezonun da programındaydı ama kanal geçen sezon boyunca turşusunu kurmayı tercih ederek yayınlamadı.

Kanalın yeni sezonda yayınlayacağı diziler bu şekilde. Ama bunların yanında eskiden gelme, portföyünde başka diziler de var. Kısaca onlara da bakarsak:

1) Bu yaz ikinci sezonu yayınlanan sevilen CBS komedisi 2 Broke Girls üçüncü sezonuyla,

2) Bu yaz ilk sezonu yayınlanan süper kahraman dizisi Arrow ikinci sezonuyla,

3) Bu yaz üçüncü sezonu yayınlanan Being Human dördüncü ve final sezonuyla,

4) Starz’ın korsan temalı ikinci sezon onayını almış dizisi Black Sails ikinci sezonuyla,

5) 2012 yapımı versiyonuyla yeniden ekrana dönen pespembe dizi Dallas üçüncü sezonuyla,

6) Dünyaca ünlü fenomen dizi Doctor Who yeni doktoru ve yeni sezonuyla,

7) Seth MacFarlene’in arkasında olduğu sevilen çizgi dizi Family Guy yeni sezonuyla,

8) Kim olduğu bilinen dizi Game of Thrones yeni sezonuyla,

9) Yamyam Hannibal Lecter ve yemekleriyle Hannibal ikinci sezonuyla,

10) Karısını kaybeden bir adamın intikam hikâyesi üzerine kurulu Hell on Wheels dördüncü sezonuyla,

11) Netflix’in vampir-kurtadam dizisi Hemlock Grove ikinci sezonuyla,

12) Cleveland’ta yaşayan beş kadının maceraları üzerine kurulu Hot in Cleveland beşinci sezonuyla,

13) Netflix’in Norveç ortaklı üçüncü sezon onayını almış dizisi Lilyhammer ikinci sezonuyla,

14) Final sezonu iki parçaya bölünmüş Mad Men yedinci sezonuyla,

15) The Closer’ın spin-off dizisi Major Crimes ikinci sezonuyla,

16) Bu yaz üçüncü sezonu devam eden Mike&Molly dördüncü sezonuyla,

17) Chuck Lorre’nin CBS’e dördüncü komedi olarak hazırladığı Mom ikinci sezonuyla,

18) CBS’in sevilen suç draması Person of Interest dördüncü sezonuyla,

19) Beşinci sezonu Amerika’da hala devam eden Rizzoli&Isles beşinci sezonuyla,

20) Geçtiğimiz günlerde ülkemize uyarlanmasına karar verilen Shameless beşinci sezonuyla,

21) Üç bölümlük sezonları ve uzun sezon aralarına sahip ünlü dedektif Sherlock yeni sezonuyla,

22) 18. sezonuna adım atacak olan South Park yeni sezonuyla,

23) Bu yaz ikinci sezonu yayınlanan ama ABC’nin iptal ettiği Suburgatory gelecek yaz üçüncü ve final sezonuyla,

24) Bu yaz ikinci sezonu yayınlanan Sullivan&Son üçüncü sezonuyla,

25) Yazın üçüncü sezonu yayınlanan kurtadam dizisi Teen Wolf dördüncü sezonuyla,

26) Üç sezonluk onay alan The Big Bang Theory yeni sezonuyla,

27) Bu yaz ilk sezonu yayınlanan ve FOX’tan üçüncü sezon onayını alan The Following ikinci sezonuyla,

28)
 HBO’nun habercilik dünyasını işleyen dizisi The Newsroom dördüncü ve final sezonuyla,

29) FOX’un koca çınar dizisi The Simpsons 25. sezonuyla,

30) Yaz vakti üçüncü sezonu yayınlanan The Vampire Diaries dördüncü sezonuyla,

31) Zombi kıyametine tutulmuş dünyayı ekranlara getiren The Walking Dead yeni sezonuyla,

32) 13. sezonuyla final yapma kararı alan Two and Half Men 12. sezonuyla,

33) Dördüncü sezon onayını alan HBO dizisi Veep ikinci sezonuyla şu sıralarda,

34) Sevilen tarihi dizi Vikings 10 bölümlük yeni sezonuyla,

35) Showtime’ın 4. sezon onayını almış Web Therapy’si ikinci sezonuyla,

kanalda kendisine yer bulacak.

Ayrıca:

İptal olan ya da ömrünü tamamlayan diziler BelieveBreaking BadCSI: NYDexterHow I Met Your MotherLeverageRevolutionSinbadThe Carrie DiariesWedding Band ve Yes, Prime Minister kanalın yayın programından çıktılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder