2 Aralık 2015 Çarşamba

Billy & Billie — Tanıtım

billy-billie-audience-networkDirect TV, esasında uydu yayını sağlayan bir şirket olsa da diğer yandan bünyesindekiAudience Network üzerinden Netflix veya Amazon gibi yayıncılık işine de girişen bir kurum. Hatta 2013’te ilk drama dizisi Rogue‘u başlatmıştı. Onay vererek karşımıza getirdiği yapımların bir diğeri ise Billy & Billie oldu.
3 Mart’ta başlayan dizi, klasik Netflix-Amazon sisteminin aksine haftalık yayınlandı ve 10 bölümlük ilk sezonunu tamamladı. Tür olarak komedi-drama, bölümler de 25-30 dakika kadar sürüyor. Dizinin arkasındaki isim ise Audience’ın bir diğer dizisi Full Circle‘ın da arkasında olan isim Neil LaBute.

screen-shot-2015-02-04-at-4.20.06-pm-1_0Konu


“Üvey kardeşinizle birlikte olmaya başlarsanız neler olur?”
Dizi, en genel haliyle bu soru üzerine kurulu bir yapım. Ama öncelikle açıklığa kavuşturmak gereken bir nokta var: Türkçe’de ‘yarı kardeş’ denilen kavram pek yaygın olmadığından ‘üvey kardeş’ kavramı onu da karşılamaktadır. İngilizce’de ise ikisi için de ayrı kavramlar bulunmakta, yani sırasıyla ‘half siblings‘ ve ‘step siblings‘ denmekte.
Half sibling durumunda kardeşlerin ortak bir ebeveyni olurken, step sibling durumunda ortak ebeveyn olmuyor. Dizinin kahramanları Billy ve Billie de ‘step’ (üvey) kavramını yaşayan bir ikili. Yıllar önce Billy’nin babası ile Billie’nin annesi evlenmiş, hatta Carson isminde her birine göre ‘yarı’ (half) kardeş olan bir çocukları olmuş.
Billy (Adam Brody), satışları iyi giden bir dergide çalışan, bekar, yakışıklı ve kızlarla arası iyi bir erkek. Babasının sahibi olduğu dergiyi yürüten hafif saf patronu Keith ve biraz cıvık çalışma arkadaşı Tom ile yakın arkadaş. Ofisten Denise ile de arası yeterince ‘iyi’. Billie (Lisa Joyce) ise çizim yapmakla uğraşan, ekonomik anlamda tam olarak ayakları yere basmasa da bir şekilde idare eden bir kadın. Güzel, hayatını kafasına göre yaşıyor ve zaman zaman çocukluk arkadaşı ünlü oyuncu Drew ile takılarak günlerini geçiriyor.billybillie-2__twocolumncontentEbeveynlerinin evliliğiyle birbiriyle üvey kardeş olan bu ikili, yıllar boyu birbiriyle pek de iyi anlaşamamış. Zaten belli bir yaştan sonra evden ayrılınca sadece bazı milli veya dini bayramlarda aile evinde birbirlerini görür hale gelmişler. Ancak ta ki her şeyi değiştiren ‘o’ geceye kadar…
Bir gece birbirleriyle karşılaştıktan sonra zaman geçirmeye başlayan Billy ve Billie, alkolün de sponsorluğunda geceyi aynı yatakta bitirirler. Sabah olduğunda ikisi de olanlardan dolayı pişman değildir, tek gecelik kalması gerektiği düşüncesinde de hemfikirlerdir. Ancak içten içe olan biten ikisini de etkiler, dahası birbirlerine farklı gözle bakmaya başlarlar ve ikisi de diğerinin etrafında dolanır hale gelir. Sonuçta da kendilerini şu noktada bulurlar: “Biz şimdi ne olduk?”
Üstelik Billy ve Billie daha çok zaman geçirmeye başlamayla birbirlerinin daha önce ilgisini çekmeyen hayatlarının içine de dahil olmaya başlar. Tüm bu karmaşanın bir de ‘aile’ tarafı var elbette…Billy.and.Billie.S01E10.Smells.Like.Teen.Spirit.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-NTb.mkv_snapshot_26.03_[2015.07.04_16.27.45]Konusu bu şekilde işte.
Billy and Billie, bu konuyu işlerken günlük hayatın içinden devam eden ve fazla acele etmeden işleyen bir dizi.
Yaşanan üvey kardeş ve birliktelik karmaşası benim açımdan eğlenceliydi ve izlenirdi. Herhangi bir abartmaya gitmeseler bile yine de her ihtimale karşı bir doz açık fikirli olmanın faydası var elbet. Gerçek hayattaki olabilitesine girmeyeyim ama mesela böylesi bir durumun Türk televizyonları için de yabancı bir durum olmadığını söyleyebilirim. [Örnek: Küçük Sırlar, Çetin ve Ayşegül]
Kendi açımdan Billy tarafını daha eğlenceli ve ilgi çekici buldum. Kız tarafına ve hikayesine ise biraz daha sonra alıştım, diziye de özellikle sezonun ikinci yarısında kendimi kaptırdım. Oyunculuklarınsa yeterli olduğunu düşünüyorum, fazlasını vermemiş olsalar da nihayetinde gerekeni de yapmışlar.
Böyle yani. İyi seyirler efendim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder