14 Haziran 2016 Salı

Amerikan Dizilerinde Sezonun İptal ve Devamları


Eylül ayında açtığımız dizi sezonunu hem ülkemizde hem de Amerika'da kapatmanın zamanı geldi artık. Mayıs ayına girmemizle birlikte bizde pek öyle işlemese de Amerikan kanalları yeni sezonla ilgili planlarını topluca duyurmaya başlıyorlar. Nihayet işte o çetrefilli dönemin zamanı geldi.

Bu planlara da sadece yeni sezondaki yeni diziler değil, aynı zamanda hali hazırda yayınlanan dizilerin kaderini tayin etmek de dahil. Aslında site yazarlarından Arman Güvenç, haftalık reyting yazılarında dizilerin durumundan ve geleceğinden bahsediyordu; kanallar bazı dizilerine çok beklemeden onay verdiğinde de Raninitv'de bu onay haberleri kendine yer buluyordu. İşte, ben de kapanış zamanıyla birlite bunların toparlamasını bir yapayım dedim.

Bu arada yazının başından beri bahsettiğim 'o' kanallar, Amerika'nın ulusal kanalları. Yani belli bir sisteme veya takvime göre çalışan ABC, CBS, FOX, NBC ve The CW beşlisinden bahsediyorum. HBO, Showtime, FX, AMC gibi kanallar Amerika'nın kablolu kanalları, yani aylık cüzi veya belli bir miktarda ücretle üye olunan kanallar olduğundan daha bağımsızlar, farklı onay veya iptal kıstasları var, dahası hepsinin kendi kafalarına göre bir takvimleri oluyor.

Yazının en son sayfasında da bu beş ulusal kanalın yaz sezonunda yayınlayacağı dizilerin biraz bahsi geçecek. Başlayalım bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder