10 Temmuz 2016 Pazar

Yeni bir Agatha Christie dizisi geliyor!


Agatha Christie'nin eserlerinin televizyon hakkını aldıktan sonra harekete geçen BBC, ilk olarak her ne kadar istediğini alabildiğini pek söyleyemesek de Tommy ve Tuppence çiftine ait iki kitabın işlendiği altı bölümlük Partners in Crime dizisini geçtiğimiz sene izleyici karşısına getirmişti.

Ardından da bu sefer polisiye kraliçesinin en çok satan ve en sevilen kitabı On Küçük Zenci'nin üç bölümlük mini dizi uyarlaması And Then There Were None yeni yıla az bir zaman kala yayınlanmıştı ve kanalı oldukça memnun etmişti. İşte, BBC kısa süre önce yazara ait üçüncü mini dizi projesini hayata geçirme kararı verdiğini açıkladı. Bu sefer de Christie'nin 1925'te yazdığı kısa hikaye The Witness for the Prosecution dizileştiriliyor.

Zamanında tiyatro oyunu olarak da sergilenmiş olan hikaye, 1957'de film olarak çekilmiş, ülkemizde Beklenmeyen Şahit olarak vizyona girmiş, 6 dalda Oscar adayı olmuş ve Elsa Lanchester'e Altın Küre kazandırmıştı. BBC'de iki bölüm halinde yayınlanacak diziyi hazırlayan kişi ise yine kanala bir diğer Agatha Christie eseri olan And Then There Were None'ı hazirlayan isim Sarah Phelps.

Konusu ise genel olarak cinayetle suçlanan bir adamın duruşması üzerine. Sör Wilfrid Roberts sağlık problemleri yüzünden mesleğine ara vermiş bir avukat olsa da daha önceden tanıştığı ve hatta avukatlığını yaptığı Leonard Vole cinayetle suçlanmaya başlayınca mesleğine geri dönüyor. Vole zengin ve dul Emily French’i öldürmekle suçlanıyor ve Leonard’a çok aşık olan French'in ölmeden mirasındaki en önemli varis olarak Leonard’ı ataması yüzünden tüm gözler onun üzerinde. Üstelik tüm deliller de tutarlı bir şekilde Leonard'ı gösteriyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder