10 Temmuz 2016 Pazar

68. Emmy Ödülleri’nde adaylık sürecinden haberler var!

18 Eylül’de Jimmy Kimmel‘in sunacağı ve ABC’nin yayınlayacağı törenle sahiplerini bulacak olan 68. Emmy Ödülleri’nde oy verme işleme nihayet başladı ve 27 Haziran’a kadar da devam edecek. Hatta bir süredir Günün Muhabbeti adı altında biz de sitede kendi adaylarımızı sıralıyoruz. İşte bu oy verme süreci devam ederken adaylıklarla ilgili son gelişmeler ve güncellemelerle ilgili Variety’ye ait bir haber medyada kendisine yer buldu. Bu haber madde madde toparlarsak diyor ki:
1. HBO’nun ağır topları Game of ThronesSilicon Valley ve Veep bu sene biraz karmaşık bir durumun içindeler. Çünkü:
Hepsinin sezon finalleri 26 Haziran’da yayınlanacak, yani oylama bitmesine neredeyse 24 saat kala. Silicon Valley sezon finali bölümünü senaryoya adaylık için göstermiş. Game of Thrones ve Veep ise sezon finallerini senaryo ve yönetmenlik için kullanmamışlar, ama 19 Haziran bölümlerini bunun için kullanmışlar. Bu da oylama başladıktan neredeyse bir hafta kadar sonrası ediyor.
HBO’nun herhangi bir sezon bölümünü Emmy’de oy verenlere önceden temin ettiğine dair bir doğrulama şu an için yokmuş. (Game of Thrones’un medya nedeniyle yaşadığı sızıntılardan sonra HBO buna cesaret eder mi şüpheli.)
2. BBC America’da yayınlanan Doctor Who bu sene ilk kez yarışa katılıyormuş. Buna neden olan da kanalın yapımcı pozisyonunda dizinin arkasında yer almaya başlamasıymış. Yalnız diziyi Drama Dizisi dalında aday göstermemişler. Peter Capaldi ve “Heaven Sent” bölümü (9×11) ile Steven Moffat ve Rachel Talalay senaryo ile yönetmenlik için aday gösterilmiş. Kostüm, Makyaj, Yapım Tasarımı ve Görsel Efektler de adaylıklara dahil.
3. Portlandia başrolleri Fred Armisen ve Carrie Brownstein yardımcı karakter kategorisinden yarışa katılırken ana karakter kategorisine kaymışlar. W/ Bob & David‘ten Bob Odenkirk veDavid Cross da ana karakterden giriyorlarmış.
Key & Peele‘den Keegan-Michael Key ve Jordan Peele yardımcı kategorisinde kalıyorlarmış,Amy Schumer da aynı şekilde ana karakterde kalıyormuş.
4. Fred Armisen’in bütün kategoriler dahil Emmy adaylığı için yarıştığı projeleri: Saturday Night LiveUnbreakable Kimmy SchmidtMan Seeking WomanDifficult People, Portlandia veDocumentary Now! Keegan-Michael Key de Key & Peele, Playing House ve The Hotwives of Las Vegas.
5. Sarah Hyland , 7. sezon için (10 yaşından küçük aktörler hariç) Modern Family’de aday gösterilmeyen tek ana karakter oyuncusu olmuş.
6. Tek sezonda kalan dizilerden Amazon’dan Mad Dogs, NBC’den Heroes: Reborn, ABC’denThe Astronaut Wives Club ve Starz’dan Flesh and Bone mini dizi / limitli dizi kategorisinden aday olmuşlar.
The X-FilesWayward Pines ve Containment ise dramadan girmişler.
7. WGN, Manhattan’ı hiç aday bile göstermemiş ikinci sezonu için. Onun yerine Undergroundve Outsiders’a yüklenmeyi tercih etmiş.
8. Hannibal’da Hugh Dancy muhtemel neden The Path için olan yolunun tıkanmaması açısından aday gösterilmemiş. Oyunculuk dalları için Mads Mikkelsen ve Richard Armitagegösterilmiş. Dizi drama ve yazarlıkta da yer alıyor ancak yönetmenlik ile sinematografi ve sanat yönetimi gibi teknik dallarda yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder