5 Mayıs 2013 Pazar

Kablolu Amerikan Kanallarının Yeni Yaz Dizileri

Top-TV-Shows-Power-Image-Jan09-600x293
Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın ulusal kanallarının yeni yaz dizileri ve programıyla ilgili şöyle bir yazı yazmıştım. Yaz aylarında ulusalların yeni dizi yayınlamasına pek alışık olmasak da bu konuda Amerika’nın kablolu kanallarının alışıldık bir ritülleri var. O yüzden  o yazının ardından kabloluların da bizlerle buluşturacağı yeni yaz dizilerini bir toparlayayım; 2 satır da olsa yeniler hakkında laf geçmiş olur dedim.
Konunun başlığının altına link olarak fragmanı yayınlanmış dizilerin fragmanınları da var.
1) Family Tree (HBO) – 12 Mayıs
BBC Two ile ortak proje bir komedi dizisi. Yapım, Tom Chadwick adında soyunu araştıran bir adam üzerine kurulu ve Life’s Too Short tarzında bir konuk oyuncu çokluğu da var. Sezonu 8 bölümlük.
2) The Fosters (ABC Family) – 3 Haziran 
Lezbiyen bir çift olan Stef ve Lena’nın çeşitli ırklardan evlat edindikleri ve kendi çocuklarıyla olan hikayesi üzerine kurulu bir drama. Şimdiden konusu itibarıyla tepki çekmeye başlayan dizinin yapımcısı ise oldukça tanıdık bir isim: Jennifer Lopez. Kesin olmamakla birlikte sezonun 10 bölüm sürmesi bekleniyor.
3) Graceland (USA Network) – 6 Haziran
Devletin farklı birimlerinde çalışan görevli kişilerin bir evde gizli görev gereği birlikte yaşamaları ve bu amaç üstüne yaşananlar üzerine kurulu bir dizi. Sezonu 12 bölüm. Kanal ilk bölümü tanıtım amaçlı 29 Nisan’da internette yayınladı.
4) King & Maxwell (TNT) – 10 Haziran
Polisiye dizilerden aldığı reytingten genel olarak memnun olan TNT’nin yeni polisiyesi. 2 eski, kendine has kişilikleri olan Gizli Servis ajanının özel dedektiflik yapması üzerine kurulu. İkiliden King’i The Closer ile tanınan Jon Tenney, Maxwell’i ise Ugly Betty ile bilinen  Rebecca Romijn canlandırıyor. Sezonun kaç bölüm olacağı şu an için açık değil.
5) Twisted (ABC Family) – 11 Haziran
Küçükken yanında kaldığı halasının gizemli ölümünden sorumlu tutulan Danny’nin aradan geçen 5 yılın ardından ıslahevinden çıkması ve eski hayatına, arkadaşlarına dönmesi üzerine kurulu bir dizi. Tabii işlenen başka bir cinayetin ardından işlerin daha da karışması cabası. İlk bölüm tanıtım amaçlı Pretty Little Liars‘ın sezon finalinin ardından yayınlandı ve netten ulaşılabilir. Sezonu 10 bölümlük.
6) Devious Maids (Lifetime) – 23 Haziran
Beverly Hills’te hizmetçilik yapan 4 Latin kadının hayatının üzerine kurulu bir dizi. Yapım, Desperate Housewives‘ın arkasındaki isim Marc Cherry‘nin dizi bittikten sonraki ilk dizisi ve dizinin dünyasından esinlenilerek hazırlanmış bir proje. Sezonu 13 bölümlük.
7) Ray Donovan (Showtime) – 30 Haziran
Los Angeles’ta zenginlerin işlerini bağlayan ve sorunlarını çözen Ray’in yaşamı, işi ve İrlandalı ailesi üzerine kurulu bir dizi. Yapım, kanalın ünlü dizisi Dexter‘ın arkasından aynı gün yayına girecek. Sezonu 12 bölümlük.
Diziyle ilgili daha önce Ayça’nın yazdığı şu yazı ya da Ali’nin yazdığı bu yazıya da bakabilirsiniz.
Diziyle ilgili yayınlanmış ve birdizihaber.com imzalı “Türkçe” altyazılı 2 video için de şuraya ya da burayabakabilirsiniz.
8) Marvel’s Avengers Assemble  (Disney XD) – 7 Temmuz
Adından da anlaşıldığı üzere Marvel’in Avengers takımı üzerine kurulu olacak animasyon tarzı bir dizi. İçeriğinde Black WidowHawkeyeIron ManThe FalconCaptain America,  The Hulk ve Thor olacak. İlk sezonun kesin olmasa da 26 bölüm olması bekleniyor. Dizinin ilk bölümü ön gösterim olarak 26 Mayıs’ta yayınlanacak.
Diziyle ilgili yayınlanmış bir fragman yok.
9) Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (Disney XD) – 11 Ağustos
Marvel evrenindeki HulkShe-HulkRed HulkA-Bombve Skaar karakterlerini bir araya getirecek animasyon tarzı bir dizi olacak. Ultimate Spider Man ve Avengers Assemble ile birlikte, kanalın Marvel’e ait yayınlayacağı 3. dizi olacak. Bölüm sayısı bunun da belli değil ama 26 olması bekleniyor.
Diziyle ilgili yayınlanmış bir fragman yok.
10) Low Winter Sun (AMC) – 11 Ağustos
Aynı isimli 2 bölümlük mini İngiliz dizisinin Amerika uyarlaması. Bir polisin öldürülmesi üzerine başlayan cinayet, aldatma, intikam ve yozlaşma ortamını anlatacak, merkezinde de bir detektifin olduğu bir dizi. Hikayenin merkezi Detroit olacak. Sezonu 10 bölümlük.
Ayrıca listeye özel 2 ekleme de yapmak istiyorum:
11) Orange is The New Black (Netflix) – 11 Temmuz
318780_10151396190888870_856249962_n
Netflix kablolu bir kanal değil ama onlar gibi insanların belli bir ücret ödediği bir servis. Son zamanlarda daHouse of Cards ve Hemlock Grove ile atağa kalkmış durumda. İşte, bu kanal Temmuz’da da bir dizi karşımıza getirecek. Piper Kerman‘ın aynı isimli kitabından uyarlanan dizi, bir arkadaşı nedeniyle uyuşturucu yüzünden hapse düşen ve 1 yıllık cezasını çekmeye başlayan bir kadının hapishane hayatı üzerine kurulu.
Dizinin başrolünde Taylor Schilling, onun nişanslısı rolünde de tanınmış oyuncu Jason Biggs var. Netflix’in klasik usulü gereği sezonun 13 bölümü de aynı gün yayınlanacak.
12) The Killing (AMC) – 2 Haziran
2. sezonunu tamamladıktan sonra dönmeyeceği düşünülse de kanalın sonrasında onay verdiği ve karşımıza getireceği The Killing, 2. sezon sonunda Rosie Larsen cinayetini bir sona erdirmişti. 3. sezonda ise yeni bir davayla yoluna devam edecek. Ana 2 karakter Linden ve Holder ile Linden’ın oğlu Jack karakterleri+oyuncuları diziye devam ediyorlar. Sezon 13 bölümlük ve dava bu sefer 1 sezonda çözüme ulaşacak.
Dizinin 3. sezonuna ait bir fragman
Eğer bir şeyleri atlamadıysam ve kanallar yeni kararlar almazlarsa kabloluların yeni yaz dizileri de bu şekilde. Eskileri ve diğer başlıktakileri de düşünürsek yaz ayı da şimdiden hareketli geçecek gibi. Şimdiden herkese iyi dizi izlemeler…
aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder