25 Mayıs 2013 Cumartesi

Ulusal Amerikan Kanallarının Yaz Dizileri

Amerika’nın ulusal kanalları dediğimiz ABCCBSCWFOX ve NBC kanallarının dizileri, normalde sonbahar dönemi yayına başlayıp Haziran ayına girmeden de sezon finalini ya da finalini yapan diziler olur. Böyle kanalların yaz programı diye bir şey yok gibidir. Yarışma, reality ya da dizi tekrarları vs. yayınlarlar. Ama bu sezon kafalarına bir şey mi düştü bilmiyorum, yeni ya da biraz eski dizilerden oluşma bir yaz programı da var ortada.
Bu yüzden ben de bir toparlama yapayım, yeni dizilerin de 2 satır da olsa lafı geçmiş olur dedim. Ayrıca link olarak fragmanı bulunan dizilerin fragmanlarını da ekledim. İçerikte, yayınlarının yarısından çoğu Haziran-Temmuz’a sarkacağı için kanalların, Mayıs içerisinde başlattıkları diziler de var:
1) The Family Tools (ABC) – 1 Mayıs – Yeni dizi
İngilizlerin White Van Man isimli komedilerinin Amerika’ya uyarlaması. Çok şanssız ve sakar bir adamın, hayallerini bir kenara bırakıp kalp krizi geçiren babasının işi nalburluğu devralmasıyla gelişen olaylar üzerine kurulu. Sezonu 10 bölümlük.
2) The Goodwin Games (FOX) – 20 Mayıs - Yeni dizi
Babalarının ölümünün ardından yıllar sonra eve dönen ve büyük bir servet ile beraberinde pek çok şeyle karşılaşan üç kardeşin hikayesi üzerine kurulu bir komedi. How I Met Your Mother yapımcılarının hazırladığı dizinin sezonu 7 bölümden oluşacak.
3) Save Me (NBC) – 23 Mayıs – Yeni dizi
Geçirdiği bir kazanın ardından, tanrıyla iletişim kurduğunu iddia etmeye başlayan bir kadın üzerine kurulu komedi. Başrolde Hung ile de tanınan Anne Heche var. Sezonu 13 bölümlük.
4) Rookie Blue (ABC) – 23 Mayıs – 4. sezon
Yeni mezun olmuş 5 polisin hayatları, aileleri ve yeni başladıkları işleri üzerine kurulu bir polisiye dizi. Ayrıca yayın hayatının başından beri ABC’nin yaz dizisi olarak devam ediyor.
5) Mistresses (ABC) – 3 Haziran – Yeni dizi
Aynı isimli 3 sezonluk İngiliz dizisinin Amerika’ya uyarlaması. Birbiriyle iyi arkadaş 4 kadının hayatları, yasadışı ve karmaşık ilişkileri üzerine bir drama. Sezonu 13 bölüm sürecek.
6) Crossing Lines (NBC) – 23 Haziran - Yeni dizi
Gözden düşmüş New York’lu bir polisin  savaş, insanlığa karşı işlenen ve soykırım gibi suçlara bakan Uluslarası Ceza Mahkemesi adına çalışmaya başlaması üzerine kurulu bir polisiye. Sezonu 10 bölümlük.
Dizinin henüz yayınlanmış bir fragmanı yok.
7) Under the Dome (CBS) – 24 Haziran – Yeni dizi
Stephen King’in aynı isimli kitabının (Kubbe’nin Altında) uyarlaması bir yapım. Dizi, Chester’s Mill adlı kasabanın çevresinin açıklanamaz bir şekilde, bir anda bir Kubbe ile çevrilmesi üzerine kurulu. Dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya iletişim yok ve içeride kapana kısılmış insanların yaşadıklarını izleyeceğiz. Sezonu 13 bölümlük.
Diziyle ilgili daha önce Ayça’nın yazdığı şu yazıya da bakabilirsiniz. Ayrıca burada dizinin 3 fragmanının birdizihaber.com imzalı “Türkçe” altyazılı fragmanları da var.
8) Camp (NBC) – 13 Temmuz – Yeni dizi
 Bir göl kenarına yaz kampına giden bir grup insan ve rehberlerinin başından geçenler üzerine kurulu, komedi/drama türünde hazırlanan bir dizi. 10 bölümlük sezonu var.
Dizinin henüz yayınlanmış bir fragmanı yok.
9) Unforgettable (CBS) – 28 Temmuz – 2. Sezon
Hipertimezi (Unutmama) hastalığı bulunan eski bir polisin bir olay sonucu yeniden polisliğe dönmesi ve kız kardeşinin cinayetini de araştırmaya devam etmesi üzerine kurulu bir polisiye. Diziye yazdığım tanıtım için buraya bakabilirsiniz.
Eğer bir şeyleri atlamadıysam ve kanallar sürpriz kararlar almazsa ulusallarda yazın izleyeceğimiz diziler bu şekilde. Bakalım bu dizilerin yaz aylarına ve izleyiciye getirisi nasıl olacak?
aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder