5 Mayıs 2013 Pazar

Tanıtım: Hot in Cleveland


Amerika’nın pek tanınmadık kablolu kanallarından TvLand, kuruluşundan neredeyse 15 yıl kadar sonra,  ilk orijinal dizisini yapmaya göz dikti ve 2010 yılında karşımıza Hot in Cleveland‘ı getirdi. Ben de Cnbc-e’de yayınlanmaya başlayınca dikkatimi çeken, tavsiye üzerine izlemeye başladığım, hatta bir süredir vakit buldukça çevirisini de yaptığım bu diziyle ilgili bir tanıtım yazayım dedim. Nasıl bir dizidir bu yapım?

Hot in Cleveland bir sitcom. Bu bildiri yazıldığında da 4. sezonunun ortasına dayanıverdi. Sitcom yapısında bir dizi olduğu için de kahkahalı bir yapısı var. Zaten bir stüdyoda seyirciler önünde çekilerek kahkahaları kaydediliyor. Baştan söyleyeyim, kahkahalar düşünüldüğü kadar rahatsız edici bir boyutta değil. Hiç değilse benim için, zira 2.5 Adam‘ı kahkahalarına katlanamadığımdan bırakmış biriyim. 2 kez!

Dizi, yayınlanmaya başladıktan sonra kanalın ve takipçilerinin beklentisini aştı ve kendisini tanıtmayı başardı. Zaten kanalının yayına başladığından beridir en yüksek reytingi aldığından gerisi de geldi. Özellikle Betty White olmak üzere ödül alma kariyerinde güzel ilerliyor. Bu noktaya gelmişken konudan da bahsedeyim:
Birbiriyle yıllardır arkadaş olan ama birbirine de bir o kadar benzemeyen 3 orta yaşlı kadın… Los Angeles’ın yaşam kurallarına alışkın, dış görünüşlerine inanılmaz takıntılı, bakımlı olmayı seven bu kadınların Paris yolunda uçakları arıza yapınca acil inişle kendilerini Cleveland’ta buluyorlar. Mecburen geçici olarak kaldıkları bu şehirde standartları daha “düşük” Cleveland halkı tarafından bekledikleri ilginin fazlasını bulunca kendilerini özel hissetmeye, daha da önemlisi hayatlarını değiştirmeye karar veriyorlar. Şehirde kalmaya karar verecekleri türden hem de…

3′lü bir ev tutup yerleşiyorlar ve yaşamlarına devam etmeye başlıyorlar, sonra bir de 4′lüyorlar. Tuttukları evin yıllardır oturanı ve bir anlamda bakıcısı olan Elka da onlarla birlikte yaşamaya başlıyor. Sonrasında da hepsinin birden ayarı kayıyor. Dizi genel anlamda yeni bir şehirde yaşamaya başlayan bu bir grup kadın ve Elka’nın başından geçen komik olaylar üzerine kurulu. Peki nasıl kadın bunlar? Böylesi bir dizi için onlardan da kısaca bahsetmek lazım.
Victoria – Melanie – Joy – Elka
  • MelanieMesleği yazarlık ve özellikle yazdığı 1 kitapla ün kazanıp dikkat çekmiş. Üniversite döneminde 2 çocuğu var ve aldatıldığı için boşanmayı kaldırdığı pek söylenemez. Grupta Cleveland fikri en hoşuna giden ve ekibin de en mantık fışkıranı. Bir gün iyimserlikten ve iyi düşünmekten öleceğini düşünüyorum ya bakalım ne zaman…
  • JoyYıllar önce evlenmesine ramak kala terk edildiğinden beridir ilişkilerinde dikiş tutturamış ve dolayısıyla hiç evlenememiş. Bu durumu takıntı haline getirmiş bir kaş uzmanı. 15 yaşında hamile kalmaktan mütevellit doğurduğu oğlunu da evlatlık vermiş ve bu da 2. travması. Aslen İngiliz ve bayıldığım bir de İngiliz aksanı var.
  • VictoriaGrubun aktristi. 27 yıldır yer aldığı pembe dizi bitince boşluğa düşmüş ve kariyerinin devamı için endişeli durumda. Ünlü olmasından mütevellit kendini sevmekte ve bolca beğenmekte. 5 kere boşanmış, bu evliliklere 3 de çocuk sığdırmış: Emmy, Oscar, Tony. Böyle de biri yani… Tanınmış olmaya takıntılı ve dizinin de en sevdiğim insanı
  • ElkaPolonyalı, yaşı bol ama ruhu genç dediğimiz türden biri. Kızlarla yaşamaya biraz isteksiz girse de kısa sürede zevk almaya başlayan Elka, başta erkekler olmak üzere onlara ayak uydurmaktan geri duymayan, kızlara, özellikle de Joy’a takılmaktan çok hoşlanan biri.
Hot in Cleveland komedilerin kullandığı klişelere bazen yer verse de ilerledikçe/çok da geçmeden kendisini sevdiren bir dizi. Aslında dizi, işlediği konulardan çok karakterleri ve oyunculukları için de izleniyor desem doğru olur. Zaten popülarite kazanmasıyla Golden Girls‘ten sonra Betty White’a 2. baharını yaşatır hale geldi. Dizideki diğer ana karakter oyuncuları da One Day at a Time (Melanie), Frasier (Joy) ve Just Shoot Me! (Victoria) gibi uzun soluklu sitcomlarda yer alan oyuncular olduğundan işlerinin de ehliler.

Hatta ben çevirmesini izlemesinden daha çok seviyorum diyeyim, gerisini siz düşünün. Zira genelde tersi olur. Velhasıl, komedi arayışı içindeyseniz oturup da bir deneyin işte. İyi seyirler…
Kaynak: Birdizihaber.com - Yazı bana ait!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder