6 Temmuz 2013 Cumartesi

2013-2014 Sezonunda ABC'nin Yeni Dizileri

abc-fall-2013-14-watch-trailers
Yakın zaman içinde Amerika’nın ulusal kanalları dediğimiz ABC, CBS, CW, FOX ve NBC kanalları, geçtiğimiz sezon izlediğimiz dizilerle ilgili iptal ve devam haberlerini çok büyük oranda bizlerle paylaşmıştı. Hatta Cem kabloluları da içine alarak bunları bir yazıda topladı bile. Bu zamandan sonra da biz geçtiğimiz haftayı yaşarken, yeni sezonda izleyeceğimiz dizileriyle ilgili haberleri, yayın programlarını ve fragmanları da dökülmeye başladılar.
Ben de alfabetik olarak ilk sırada olan ABC’nin dizilerini bir yazıda toplayayım dedim. Kanal yeni sezon için 5′i komedi, 7′si drama toplamda 12 yeni dizi için onay verdi. Bunlardan 8′ini bu sonbaharda yayınlayacak, 4′ü ise sezonun ortasına ya da daha sonrasına kalacak.

a) Sonbahar Dönemi

– Komediler

1) Back in the Game

773x557-600x432
Gençliğinde beyzbolda yetenekli olan ama sonrasında çoluk çocuğa ve bir aileye karıştığı için devam ettiremeyen Terry, boşanmış bekar anne pozisyonuna geçince huysuz ve tuhaf babasının yanına taşınır. Yeni yaşamıma alışayım derken de kendini, küçükler ligine girmek isteyen ama bu işten hiç anlamayan/beceremeyen oğlunun da içine bulduğu bir grubun beyzbol koçluğunu yaparken bulur. Yani yıllar sonra yeniden “oyuna döner”.
Yayın: Çarşamba 20:30, The Middle’ın arkasından.

2) Super Fun Night

Showsheet-Pilot_SUPER-FUN-NIGHT
Yıllarca her Cuma bir araya gelip evde eğlenmeyi tercih eden 3 bekar ve asosyal kadın, içlerinden birinin bir avukatla arkadaş olmasıyla birlikte, bu eğlencelerini dışarıya taşımanın zamanı geldiğine karar veriyorlar ve komedi de başlamış oluyor. Dizinin yapımcıları arasında ünlü şovmen Conan O’Brien da bulunmakta.
Yayın: Çarşamba 21:30, Modern Family’nin arkasından.

3) The Goldberg

DevTitles-C-Goldbergs
Dönem komedisi türünde olan The Goldbergs, 1980′lerde yaşayan anne, baba, 3 çocuk ve dededen oluşan bir ailenin, yaşadığı komik olaylar üzerine kurulu bir yapım. Dizinin merkezinde hikaye anlatıcı olarak en küçük oğlan olacak. Yapımcının adı ise Adam Goldberg.
Yayın: Salı 21:00, yeni dramalardan Agents of S.H.I.E.L.D’in arkasından.

4) Trophy Wife

773x5572-600x432
Eskinin parti kızlarından Kate,  sevdiği adamla yeni evlenmiş ve eski hayatını bir nevi geride bırakmış bir kadın. Ama ortada bir sorun var: Kocasının kendisinden önce evlendiği 2 eş ve onlara ait 3 çocuk. İlk eş başarılı bir doktor ve ikiz kızların annesi, 2. eş ise evlatlık bir erkek çocuğun annesi. İkisinin de Kate’ten zerre hoşlandığı söylenemez.
Yayın: Salı 21:30, yeni komedilerden The Goldbergs’ün arkasından.

– Dramalar

5) Agents of S.H.I.E.L.D

agents-of-shield-logo-600x337
Ünlü çizgi roman şirketi Marvel’in evreninde geçecek olan bir dizi. Adından da anlaşılacağı gibiS.H.I.E.L.D‘ın birkaç ajanının başından geçen maceralar üzerine kurulu olacak. Bu dizideki karakterler alışılagelenin aksine süper güçleri olmayan insanlar. Hatta dizinin sloganı da “Her kahraman süper değildir.
The Avengers filminin arkasındaki isim Joss Whedon bu dizinin de arkasında. Marvel filmleri Iron ManThorSpider-Man ve The Avengers‘ta izlediğimiz ve Clark Greg‘in canlandırdığı Phil Coulson karakteri burada da var.
Yayın: Salı 20.00

6) Betrayal

773x5573-600x432
Evli bir kadın ile evli bir adamın yaşadığı yasak aşk ve perde arkasında yaşananlar üzerine kurulu. Sarah fotoğrafçı, kocası Drew da başarılı bir savcı. Jack’se eşi Elaine’nin babasının patronu olduğu şirkette çalışan başarılı bir avukat. Patronunun kayınbiraderi öldürülünce kendi eşinin erkek kardeşi en büyük şüpheli haline gelir. Olay için de savcı Drew ile Jack karşı karşıya gelir. Sarah da arada  kalıverir. Sonrasıysa hepten karışır… 2011 yapımı Alman dizisi Overspel‘ten uyarlanma.
Yayın: Pazar 22:00, Revenge’ten sonra.

7) Lucky 7

773x5576-600x432
Queens’teki bir benzinlikte çalışan 7 kişi, yılın en yüksek miktarlı piyangosu için ortak bir bilet alırlar. Tabii ki kendilerine çıkacağını düşünmezler ve tabii ki piyango onlara vurur. Her biri farklı nedenlerden dolayı paraya ihtiyaç duyan ya da arzu eden kişilerin piyango ile birlikte değişen hayatlarını izleyeceğiz.Dizi, İngiliz dizisi The Syndicate‘ten uyarlama.
Yayın: Salı 22:00, yeni komedilerden Trophy Wife’ın arkasından.

8) Once Upon A Time In Wonderland

773x5577-600x432
Bir diğer ABC dizisi Once Upon A Time‘ın uzantısı (spin-off). Hikaye, eski diziyle aynı evrende ama ondan önceki bir zamanda işlenecek ve adından da anlaşıldığı üzere Alice Harika Diyarı üzerine olacak.
Dizide Alice, ilk kez 1800′lü yıllar Londra’sında karşımıza çıkacak ve bilinmeyen bir ülke hakkında tuhaf hikayeler anlatan bir kız olarak gösterilecek. Bu aşamada akıl hastanesini boylayacak durumdayken – ki kendisi de kendisine acı veren anılarını unutmak için buna gönüllü- masalın kahramanlarından Kupa Valesi ve Şapkacı tarafından kaçırılıp bildiğimiz yere, Harikalar Diyarı’na gidiyor. Sonra da macera başlıyor…
Yayın: Perşembe 20:00

b) Sezon Ortası

– Komediler

9) Mixology

Mixology-Season-1-Banner
Manhattan’daki Mix adlı barda 5′i erkek, 5′i kadın 10 kişinin yaşadıkları üzerine kurulu olacak bir komedi. Bu dizide sezon, bu kişilerin barda yaşadıkları bir gece üzerine kurulu olacak . 10′ludan 2 kişinin birbiriyle tanışması ve muhabbetin ilerlemesinden başlanacak ve sezon bittiğinde de gecenin sonuna gelmiş olacağız.
Yayın: Belli değil.

– Dramalar

10) Killer Women

x240-ZWx
Bu da Arjantin’in Mujeres Asesinas adı dizisinden uyarlama. Yeni boşanmış, eski güzellik kraliçesi, şerifin kızı ve orman bekçiliği yapan Molly Parker’ın, erkek egemen bir çevrede yaptığı işte yükselmesi ve yaşadıkları üzerine kurulu bir drama. Dizinin yapımcıları arasında Modern Family’nin Gloria’sı Sofia Vergara da var.
Yayın: Belli değil.

11) Mind Games

773x5575-600x432
Biri insan psikolojisinden iyi anlayan bir bipolar, diğeri karşısındakinin önce güvenini kazanıp sonra dolandırmaktan iyi anlayan eski bir sabıkalı olan iki kardeşin, insanların problemlerini çözmek için kurdukları firmada yaşananları ve aldıkları işleri izleyeceğiz. Dizinin yaratıcısı Kyle KillenLone Star ve Awake ile tanınıyor.
Yayın: Belli değil.

12) Resurrection

773x5574-600x432
Missouri‘nin Arcadia kentindeki sakinlerin, yıllar önce kaybettiği yakınları yeniden canlanmaktadır. Üstelik ölmelerinin üstüne ne kadar zaman geçerse geçsin, öldükleri zamanla birebir aynı görünüme ve özelliklere de sahiptirler. Böylesi alışılagelmedik bir olayın yaşanması üzerine, o kasabanın şerifi bu olayın perde arkasını araştırmaya başlar. Tabii ki hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve tabii ki ortalık daha da karışır… Dizinin yapımcılarından birisi de Brad Pitt.
Ek: Resurrection, Ağustos 2013′te piyasaya çıkacak The Returned isimli romandan uyarlama. Benzer bir konuya sahip olduğu Les Revenants ile karıştırılsa da o, aynı isimli 2004 yapımı bir filmden uyarlama bir dizi.
Yayın: Belli değil.
Not: Kanalların hangi diziyi hangi gün ve saatte yayınlayacağıyla ilgili toplu program için buradaki takvime de bakabilirsiniz.
Ulusal kanallardan ABC’nin yeni sezonda karşımıza getireceği yeni diziler bu şekilde. Geçtiğimiz sezon yayınladığı 9 yeni diziden (aslında 10 olacaktı ama Mistresses bu yaza kaldı) 2′sine (Nashville ve The Neighbors) onay verebilen ABC, bakalım bu sefer ne yapacak?
aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder