8 Temmuz 2013 Pazartesi

2013-2014 Sezonunda The CW’nun Yeni Dizileri

cw-2013-2014-tv-shows-550x258
2012-2013 dizi sezonunun artık sonuna yaklaştık ve diziler birer birer sezon finallerini yapıyorlar. Bu yüzden ulusal kanallar da yeni sezondaki dizileriyle ilgili haberleri göndermeye başladılar. Daha önceşu yazıda ABC kanalının, bu yazıda CBS’in yeni sezondaki dizilerini toparlamıştım.
Bu sefer de The CW’nun yeni dizilerini bir yazıda toplayayım dedim. Kanal yeni sezon için toplamda 5 yeni dizi için onay verdi. Bunlardan 3′ü bu sonbaharda yayınlayacak, 2′si ise sezonun ortasına ya da daha sonrasına kalacak. Kanalın yapısı gereği komedi türünde bir dizisi yok, o yüzden diziler drama etiketine sahip.

a) Sonbahar Dönemi

1) Reign

164995_543444475696932_492289383_n
Babası bebekken ölünce kraliçeliğe yükselen İskoçya Kraliçesi I. Mary, henüz 15 yaşlarında bir genç kızdır ve evlenmek üzeredir. Kendi isteğiyle değil, politik ve stratejik anlaşmalar, kararlar gereği Fransa Kralı’nin varisi Francis (soldaki) ile olan ayarlanmış nişanından sonra birkaç yakın arkadaşıyla Fransa’ya gelir. Francis de evlilik konusunu ciddiye almayan, aslında kafası karışık bir gençtir. Buna rağmen ikisinin arasında bir elektriklenme olur. Ama işte tam da bu noktada resme, Francis’in baba tarafından evlillik dışı doğmuş, çapkın üvey erkek kardeşi Bash (Sebastian – sağdaki) de girer.
Mary, kraliyet içi bir aşk üçgeninde kendini bulmak bir yandan, bir de Fransa Kraliçeliği’ne giden yolda karmaşık, entrikalı, evliliğini sabote etmek isteyen insanlarca sarılı bir saray hayatının içine dalmış olur.
Yayın: Perşembe 21:00, The Vampire Diairies’in arkasından.

2) The Originals

179101_405153766258652_606948392_nElijah – Haley – Marcel – Klaus – Rebekah
The Vampire Diaries‘in uzantısı (spin-off). Vampirlerin yaratıcısı diyebileceğimiz 3 Orijinal vampir kardeş, Klaus, Elijah ve Rebekah’ın New Orleans’taki bir Fransız kasabasında yaşadıkları üzerine kurulu olacak. Kasaba yıllar önce Klaus’un kurulmasına ön ayak ettiği bir yer ve on yıllar önce terk ettiğinden beri çok şey değişmiş. Yönetim eski “çırağı” Marcel ve kurduğu ailesinde. Hem de bütün insanların, kurtların, hatta cadıların bile kontrol altında tutulduğu bir yönetim.
Klaus ve 2 kardeşi de Mystic Falls’tan ayrılıp buraya yerleşiyorlar. Niye mi? Gücü yeniden ele geçirmek için, aileleri ve daha fazlası için… (…The Vampire Diaries’i geriden izleyenleri de düşünmek lazım.)
Not: The Originals, The Vampire Diaries’in 4. sezon 20. bölümünde, pilotvari bölümünü yayınlayarak spin-off özelliğini kazandı.
Not 2: Diziye The Vampire Diaries’de birkaç bölüm yer alan kurt kız Haley karakteri de katılmış durumda. Haley de yıllardır aradığı ailesini bulmak için o bölgede bulunan bir karakter ve tabii ki daha fazlası için de…
Yayın: Salı 20:00.
Uyarı: The Vampire Diaries izleyen biriyseniz ve 4×20′yi henüz izlemediyseniz aşağıdaki videoyu izlemeyin. Ya da en iyisi izleyin, neyi söylememek için uğraştığımı görmüş olursunuz. (:

3) The Tomorrow People

247462_499886973400123_1805880153_n
Aynı isimli İngiliz dizisinden uyarlama bir dizi. Genel konseptte telepati, telekinezi ve ışınlanma gibi çeşitli doğa üstü güçlere sahip bir grup genç üzerine kurulu olacak.
Stephen Jameson, günümüz dünyası ile gelecek arasında köprü görevi gören bir gençtir. 1 yıl öncesine kadar ne olduğundan haberi yokken sesler duymaya ve rüyaları karışmaya başlar. Sonunda dayanamaz ve kafasındaki sesleri dinleyerek diğerlerini (John, Cara ve Russell), yani “Yarının İnsanları’nı” bulur. Ama yalnız değillerdir. Ultra adındaki grup da bu tarz özel insanların peşindedir ama onların zararlı türler olduklarını düşünmektedirler.
Stephen’ın önünde 2 yol vardır: Ultra’ya yardım edip Yarının İnsanları’nın izole edilmesine yardım ederek çevresindekileri güvence altında tutmak ya da Yarının İnsanları’nın yanında yer alıp belirsiz, farklı bir hayata devam etmek. Ama onun asıl istediği geleceğe değil geçmişe doğru gidip babasının gizemli kayboluşunu çözmektir.
Not: Dizinin başrolü Robbie Amell, Arrow’un başrolü Stephen Amell‘in kuzeni. Dizinin yapımcılarından biri de The Vampire Diaries’in yaratıcısı Julie Plec.
Yayın: Çarşamba 21:00, Arrow’un arkasından.

b) Sezon Ortası

4) Star Crossed

STAR-CROSSED-TV-Series
Emery 6 yaşındayken yaşadığı kasabaya bir uzay aracı düşer ve Atrian denilen grup ne kadar barışçıl amaçlarla geldiklerini söyleseler de insanlıkla aralarında bir savaş başlar. Bu kargaşada 6 yaşındaki uzaylı çocuk Roman, Emery’nin evine sığınır. Emery ailesinden ve diğerlerinden gizli bir süre Roman’a yardım eder ve arkadaş olurlar. Ama Roman sonunda yakalanıp götürülür. Emery de o gece onu öldürdüklerini düşünür.
Aradan geçer 10 yıl… Uzaylılar bu sürede insanlıktan ayrı, Sektör denilen bir kampta tutulurlar. Ama uzaylı-insan entegrasyonu çerçevesinde Roman dahil toplamda 9 gencin ilk geldikleri kasabadaki liseye gönderilmesine karar verilir. Bu sayede iki genç de birbirini yeniden bulmuş olur. Ama engeller vardır: Başta ikisinin ailesi ve arkadaşları olmak üzere politik ve sosyal çevre. Dizi, 9 gencin okula gelmesi üzerine yaşananlar üzerine kurulu olacak.
Dizinin kadrosunda The CW’nin 90210‘undan Matt LanterThe Secret Sircle‘ından Grey Damon ve The Vampire Diairies‘inden Malese Jow da var. Kadro zaten gençlik dizisi oyuncularından toplanmış.
Yayın: Belli değil.

5) The Hundred

THE-100-TV-Series
Nükleer savaş medeniyeti yok edeli, Dünya’yı da yaşanmaz hale getireli 97 yıl geçmiş. Toplamda 400 kişilik 12 grup, yıllar önce Dünya’yı terk etmiş ve bunun üstüne de 3 kuşak geçmiş. Artık toplam sayı 4000 olmuş. İşte, bu gruplar bir araya gelerek bir karar veriyorlar: Dünya’da yaşamı yeniden kurmak. Bunu yapmak için de çeşitli nedenlerden dolayı suçlu 100 genci Dünya’ya götürüp deneme amaçlı bırakıyorlar.
Dizi, onlarca yıllardır yaşamın olmadığı bir yerdeki 100 gencin başından geçenler üzerine kurulu olacak.
Yayın: Belli değil.
Not: Kanalların hangi diziyi hangi gün ve saatte yayınlayacağıyla ilgili toplu program için buradaki takvime de bakabilirsiniz.
Ulusal kanallardan The CW’nun yeni sezonda karşımıza getireceği yeni diziler de bu şekilde. Geçtiğimiz sezon yayınladığı 5 yeni diziden 2′sine (The Carrie Diaries ve Arrow) onay verebilen The CW, bakalım bu sefer ne yapacak?
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder