10 Temmuz 2013 Çarşamba

2013-2014 Sezonunda NBC’nin Yeni Dizileri

nbc20132014schedulearticlejpeg
Ulusal kanalların yeni sezon dizileri yazılarında ABCCBSCW ve FOX‘tan sonra sıra son kanal olarak geldi NBC’ye. Kanal, yeni sezonda geçenkinden (11) daha fazlasını yayınlamaya karar vererek 8′i drama, 6′sı komedi 14 diziye onay verdi. Bunlardan 6 tanesini sonbahar döneminde, 8′ini de sezon ortasında ya da sonrasında yayınlayarak karşımıza getirecek. Buna göre:

a) Sonbahar Dönemi

– Dramalar

1) Dracula

Dracula-NBC
1890′lı yılların Londra’sı… Alexander Grayson (Dracula) bir girişimci olarak ortaya çıkıyor ve şehre elektriği getirmeye çalışan biri olarak kendini tanıtıyor. Ama aslında bir amacı daha var: Kendisine ihanet edip de çok uzun yıllar önce onu ölümsüzlüğe mahkum eden, karısından ayıran yerden intikamını almak. Her şey yolunda giderken Dracula, eski eşinin reenkarnasyonuymuşçasına ona benzeyen bir kadınla karşılaşınca işler karışmaya başlıyor…
Dizi, Bram Stoker‘ın ünlü romanı temel alınarak hazırlanmış ve Amerikan-İngiliz ortak yapımı. Dizinin arkasındaki isimse HBO‘nun Carnivale dizisini de hazırlayan Dan Knauf.
Başrolde The Tudors‘un Golden Globe ödüllü ünlü yıldızı Jonathan Rhys Meyers var. Onun eşi rolünde en son Arrow‘da Helena/The Huntress karakteriyle yer alan Jessica De Gouw olacak. Ayrıca Merlin‘in Morgana’sı Katie McGrath başta olmak üzere birçok tanınmış oyuncuyu da kadrosunda bulunduruyor.
Yayın: Cuma günü 22:00, Grimm’in arkasından. Dizi pilotu bile çekilmeden onay aldı ve sezonu şu an 10 bölüm olarak planlanmış durumda. O bitince yerine yeni dramalardan Crossbones gelecek.

2) Ironside

IRONSIDE-TV-Series-600x337
Robert Ironside, 2 yıl önce bir kurşun yiyince tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Ama korkusuz ve sert bir kimliğe/karaktere sahip bu adam vazgeçmemiş, polisliği bırakmamıştır. Dizi, kötürüm olduktan sonra da dedektifliğe devam eden Ironside’ın ve onun ekibinin uğraştığı olaylar ve davalar üzerine kurulu olacak. Polisiyenin merkezi ise New York.
1967-1975 arasında yine NBC’de 8 sezon yayınlanmış aynı isimli polisiye diziden uyarlama bir yapım. Başroldeki Ironside rolünde Blair Underwood olacak.
Yayın: Çarşamba 22:00, Law & Oder: SVU’nun arkasından.

3) The Blacklist

The Blacklist
Eskinin devlete bağlı ajanı Raymond “Red” Reddington, yıllar içinde FBI’ın en aranılan suçlularından biri haline gelmiştir. İşte böylesi bir adam bir gün teslim olmaya karar veriyor, dahası uzun süredir ölü olduğu düşünülen terörist Ranko Zamani’nin yakalanması için yardım teklif ediyor. Ama 1 şartla: Sadece Elizabeth “Liz” Keen’e konuşursa.
Liz, FBI’dan yeni mezun bir profil uzmanı. İlk işi olarak karşısına Red geliyor ve böyle biri kendisini niye seçmiş zerre fikri yok. Dahası, kısa zaman içinde anlaşılıyor ki Zamani tek değil. Ortada Red’in bilinmeyen nedenlerden dolayı sunmaya gönüllü olduğu bir “Kara Liste” var ve işler herkes için daha da karışacak…
Yayın: Pazartesi 22:00, The Voice yarışmasının arkasından.

– Komediler

1) Sean Saves the World

Sean Saves the World
Sean boşanmış, eşcinsel, başarılı bir işe ama tuhaf iş arkadaşlarına sahip bir adamdır. Ayrıca hayatına sürekli burnunu sokan bir annesi ve kendisini haftasonları ziyarete gelen bir kızı da bulunmakta. Kızı Ellie’nin babasının yanına tam zamanlı olarak yerleşmesiyle Sean’ın hayatı da karışmaya başlıyor. Artık o mükemmel baba olmaya çalışan, annesini idare etmekle uğraşan, işindeki dengesini korumaya bakan biri… Tabii bütün bunların ortasında kalmak pek çok komik olaya da sebebiyet veriyor.
Bu dizinin adı da başrol oyuncusu Sean Hayes‘ten gelme. Kendisi de karakteri gibi eşcinsel biri.
Yayın: Perşembe 21:00, yeni komedilerden Welcome to the Family’nin arkasından.

2) The Michael J. Fox Show (MJF)

NBCs-The-Michael-J.-Fox-Show_gallery_primary
New York’un en sevilen haber sunucularından Mike Henry, kendisine Parkinson teşhisi koyulunca, sevdiği işine ara vermeye karar verir. Bunun üstüne de geçer 5 yıl…  Çocuklar büyümüş Mike da kendisini toparlamıştır. Ve artık işe geri dönmeye hazır olduğunu düşünmeye başlar. Dizi, Mike’ın geri dönmeye karar verişi ardından yaşanan komik olaylar üzerine kurulu olacak.
MJF dizinin pilotu bile çekilmeden 22 bölümlük onay alan bir dizi. Başrolünde de bir dönem Parkinson hastalığından muzdarip olan Michael J. Fox var tabii ki.
Yayın: Perşembe 21:30, yeni komedilerden Sean Saves the World’ün arkasından.

3) Welcome to the Family

Welcome to the Family
Molly ve Junior’ın lise mezuniyetleri için artık zaman gelmiştir. Her şey yolundaymışçasına yürürken bir anda anlaşılır ki Molly hamiledir. Bunun üstüne birbirini seven 2 genç evlenmeye karar verirler. Tabii birbirine hiç benzemeyen ve birbirileriyle de anlaşamayan aileleri bunu öğrenince kıyamet kopar. Ama gençlerin kararlı olduklarını görünce razı olmak zorunda kalırlar.
Dizi, birbirinden farklı bu iki ailenin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan komik olaylar üstüne kurulu olacak.
Yayın: Perşembe 20.30, Parks & Recreation’ın arkasından.

b) Sezon Ortası

– Dramalar

1) Believe

BELIEVE-TV-Series-600x337
Havaya yükselme, telekinezi veya doğayı kontrol gibi çeşitli güçlere sahip olan Bo, bunların 2 yaşından beri farkındadır ve kontrolüne sahip değildir. Onun nelere sahip olduğunu bilen “Gerçek İnananlar” adlı küçük bir grup tarafından büyütülür. Artık 10 yaşındadır ve onun peşindekiler yüzünden tehlike içindedir. Grup suçsuz yere idama mahkum olan Tate’i bir şekilde hapisten çıkarır ve Bo’yu onun korumasına verir.
Bo’nun neye sahip olduğunu kısa sürede anlayan Tate ve Bo, birlikte şehir şehir gezmeye, peşindekilerden kaçmaya başlarlar. Dizi, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı’nın yönetmeni Alfonso Cuaron‘ın arkasında olduğu, J.J. Abrams‘ın da yapımcısı olduğu bir dizi. Abrams bu sezon FOX için deAlmost Human‘ı hazırlıyor.
Ayrıca kanalın diziyi tanıtmak için 2014 Kış Olimpiyatları’nın açılış ya da kapanışıyla birlikte yayınlaması bekleniyor.
Yayın: Sezon ortasında Pazar günü 21:00′de, yeni reality American Dream Builders’ın arkasından.

2) Chicago PD

2013_0510_Chicagopd_Hero_Format_GY-e1369859955647-600x334
NBC’nin geçen sezonki yeni dizisi ChicagoFire‘ın uzantısı dizi. İtfaiye temalı diğer dizinin ardından, bu da isminden anlaşılacağı üzere Chicago Polis Departmanı’nın hikayesi üzerine kurulu. Cinayetler, uyuşturucu ve organize suç başta olmak üzere Chicago’daki suçlulara göz açtırmamaya çalışan bir ekip ve üzerine kurulu olacak ve formüllü polisiye denilen türde olduğundan bölümler içinde bir-iki dava işlenecek.
Yayın: Henüz açıklanmış bir yayın zamanı yok.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman da yok.

3) Crisis

crisis-nbc-new-tv-series-1-600x340
Sevdiğin birini korumak için ne kadar ileri gidebilirsin?
Washington’ın seçkin kişilerinin, yani işadamları, milletvekilleri, hatta başkanın oğlu dahil, çocuklarının okuduğu bir okulun öğrencileri, bir geziye çıkarlar. Ama otobüs pusuya düşürülür ve çocuklara el konur. Bundan sonra da ulusal çapta bir “kriz” çıkar. Çocukları kaçıranlar gerçekte ne istiyordur? Daha da önemlisi başkan dahil bu seçkin aileler çocuklarını kurtarmak için ne kadar ileri gidebileceklerdir?
Henüz işinin ilk gününde olan Ajan Marcus Finley de kendisini bu krizin tam ortasında buluveriyor. Olaya yeğeninin kaçırılanlar arasında olduğunu anlayan FBI ajanı Susie Dunn da dahil olunca araştırma başlıyor…
Dizide Lance Gross Marcus Finley’i, Rachel Taylor da Rosie Dunn’ı canlandıracak. Dizide X-Files ile bilinen Gillian Anderson ve One Tree Hill‘in Nathan’ı James Lafferty de var.
Ayrıca kanalın diziyi tanıtmak için 2014 Kış Olimpiyatları’nın açılış ya da kapanışıyla birlikte yayınlaması bekleniyor.
Yayın: Sezon ortası Pazar günü 22:00′de, Believe’in arkasından.

4) Crossbones

21005188_20130513022608344-600x338
Tarihin ünlü korsanlarından Kara Sakal’ın (açık adıyla Edward Teach) yaptıkları ve yaşamı üzerine kurulu olacak bir dizi.  1715′in Bahama Adaları ve civarından, yani Kara Sakal’ın ilk ortaya çıktığı zamanlardan başlanacak. Tom Lowe adlı gizli bir suikastçı da onu öldürmek için görevlendiriliyor. Üstelik denizlere ve ticarete korku salmaya başlayan bu korsanın peşinde olan bir tek o değil… İşte, bu noktada işin içine bir de aşk giriyor. Her şey de karışıp arap saçına dönüyor.
Colin Woodard’ın The Republic of Pirates kitabından uyarlama ve yaratıcısı da Luther‘ın da arkasında olan Neil Cross. Kara Sakal’ı ünlü oyuncu John Malkovich canlandıracak.
Yayın: Sezonu yüksek ihtimal 10 bölüm sürmesi planlanan Dracula’nın yerine Cuma 22.00′de, Grimm’in arkasından.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman yok.

5) The Night Shift

the-nightshift-keyart-xl-600x300
San Antonio Hastanesi’nde çalışan bir grup doktor, her gece vardiyaları boyunca insan hayatlarını kurtarmak için canla başla savaşmaktadırlar. Sınırları geçmek ve gerektiğinde kuralları yıkmak da bu süreçte zaman zaman yaptıklarına dahil olmaktadır. Dizi, bu bir grup doktorun yaşadıkları ve hayatları üzerine kurulu olacak, haliyle de tıp ağırlıklı da bir dizi.
Yayın: Henüz açıklanmış bir yayın zamanı yok.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman da yok.

– Komediler

1) About a Boy

AboutABoy_595_slogo2
Nick Hornby’nin aynı adlı kitabından uyarlama bir dizi ve 2002 yapımı aynı isimli uyarlama bir film de var. Filmde olduğu gibi dizideki isimler de bu yüzden aynı kalmış.
Will Freeman başarılı bir söz yazarı, paraya ihtiyacı olmadığı bir hayat yaşayan ve boş vakti bol biridir. Kendince rahat bir hayatı varken Fiona ve 11 yaşındaki oğlu Marcus yan dairesine taşınınca hayatı bir miktar değişir. Başta garipsemişken Marcus’un hayatına girmesiyle birlikte ona alışır ve ikili Fiona çalışırken birlikte daha çok zaman geçirmeye başlarlar.
 Filmde Hugh Grant Will’i, Nicholas Hoult Marcus’u, Toni Collette de Fiona’yı canlandırmıştı. Dizide ise David Walton Will’i, Minnie Driver Fiona’yı, Benjamin Stockham da Marcus’u canlandıracak.
Yayın: Henüz açıklanmış bir yayın zamanı yok.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman da yok.

2) Family Guide

The-Family-Guide-Season-1-Banner
Normal bir aileyi bir boşanma yakınlaştırmaz. Ama Fischer ailesinin normal olduğunu söyleyen de olmadı zaten. Mel ve Joyce yıllar sonra boşanırlar ve hayatlarını daha farklı yaşamaya başlarlar. Bu dönemde çocuklarıyla da daha fazla zaman geçirmeye başlarlar. Bunun getirisi de komik pek çok komik olay olur. Dizi, 11 yaşındaki en küçük çocuk Henry’nin ağzından anlatılacak.
Yayın: Henüz açıklanmış bir yayın zamanı yok.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman da yok.

3) Undateable

Undateable-key-art-600x338
Ellen Rakieten ve Anne Coyle’un aynı isimli kitabından uyarlama bir dizi.
Justin bir gün oda arkadaşı olarak boşgezenin boş kalfası arkadaşı Danny’nin yanına taşınır. Bu sayede Danny de Justin’in arkadaş grubuyla tanışma fırsatı olur ve bir şeyin farkına varır: Justin dahil grupta karşı cinsle iletişime geçebilme eksikliği vardır. O da kendi deneyimlerini kullanarak onlara yardım etmeye ve akıl vermeye başlar. Sonrası tabii ki komik pek çok olaya sebebiyet verir…
Danny’yi geçen sezona kadar Whitney‘de oynayan Chris D’Elia canlandıracak.
Yayın: Henüz açıklanmış bir yayın zamanı yok.
Dizi ile ilgili henüz yayınlanmış bir fragman da yok.
Not: Kanalların hangi diziyi hangi gün ve saatte yayınlayacağıyla ilgili toplu program için buradaki takvime de bakabilirsiniz.
Ulusal kanallardan NBC’nin yeni sezonda karşımıza getireceği yeni diziler de bu şekilde. Geçtiğimiz sezon yayınladığı 10 yeni diziden (aslında 11 olacaktı ama Save Me bu yaza kaldı) 3′üne (Revolution, Hannibal ve Chicago Fire) onay verebilen NBC, bakalım bu sefer ne yapacak?
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder