11 Temmuz 2013 Perşembe

Tanıtım: Graceland

320
SuitsWhite Collar ve Burn Notice gibi sevilen birçok diziye sahip USA Network, adeti olduğu üzere yazın gelmesiyle yeni veya eski dizilerini izleyecilerle buluşturmaya başladı. Bu yazın yenisi olarak da 6 Haziran’da yeni bir diziyi karşımıza getirdi: Graceland. Aslında bir ay kadar önceden 63 dakikalık pilotu tanıtım için internete de verdi de resmi olarak yeni başladı sayılır.
Ben de deneyip seven, hatta fazlasıyla münasebet kurmuş biri olarak üstüne bir şeyler yazayım dedim. Nasıl bir yapımdır Graceland?
Dizi, kanalın alışıldık tarzına hitaben polisiye temelli, hatta ajan dizisi. Hatta ve hatta da White Collar’ın yaratıcısı Jeff Eastin‘in elinden çıkma. Planlanmış sezonu da kanalın diğer dizilerinde olduğu gibi 12bölüm sürecek. Genel konseptte aynı evde yaşayan bir grup gizli ajanın yaşadıklarıyla ilgili bir yapım vegerçek yaşanmışlar üzerine kurulmuş durumda.  Ama en iyisi konuyu açık bir şekilde anlatmak:
GRACELAND
Güney Kaliforniya’da denize nazır çok katlı bir ev… Zamanında uyuşturucu nedeniyle devlet tarafından el koyulmuş ve ev, bir grup ajanın yaşaması için uygun bir yer haline getirilmiş. FBI, Uyuşturucu ve Sınır Koruma’daki ajanlar burada başka bir yaşantıları varmış gibi yaşıyorlar ama tabii ki gizli görevdeler. Bu ajanlardan Uyuşturucu’dan Donnie, iş üstündeyken çıkan bir sorundan dolayı vuruluyor ve dizi, onun yerine yeni birinin gelmesi ile başlıyor.
Mike Warren akademiden yeni mezun olmuş bir FBI ajanı. Akademiyi 1. olarak bitirmiş bir ajan olarak atamasını Başkent’e istiyor ama kendisini bu evde buluveriyor. Kısa sürede de dış dünyanın beklediğinden daha farklı olduğunu anlıyor. Bu yeni dünyada herkesin bir sırrı var ve görevleri nedeniyle yalanlar yaşam biçimi olmuş durumda…
Not: Dizinin adı Graceland, ajanların kaldığı eve verilen bir takma ad. Elvis Presley‘in son yıllarında yaşadığı, öldüğü ve mezarının bulunduğu ev ve arazinin adının bu olmasından geliyor. Yapısı gereği her bölüm ajanların üstlendiği farklı görevler üzerine ama arka planda bir ana hikayesi de var.
Graceland Sakinleri:
Graceland-665x385Johnny – Paige – Mike – Jakes – Briggs – Charlie
1) FBI: 
Graceland’in yöneticisi, Mike’ın idolü ve eğitmeni Paul Briggs, iş gereği iş kadınlığından uyuşturucu bağımlısına kadar kılıktan kılığa girmekte usta Catherine ‘Charlie’ DeMarco, evin neşesi, Briggs’in sağ kolu ve detaylardan iyi anlayan Joe “Johnny” Tuturro ve tabii ki yeni ev sakini çaylak Mike Warren.
2) Uyuşturucu
Peşinde olduğu adamı indirmek için sınır tanımayan ve ellerini kirletmekten korkmayan Paige Arkin.
Lauren ve ilk bölümde vurulan ortağı Donnie de iş için Rus mafyası üzerinde çalışan bir ikili, ama dizide yan kadro (ya da konuk) bir pozisyonları var.
3) Sınır Koruma:
Mizacı gelişmiş ama sertliği bırakmayan, tek başınaymış gibi olsa da gerektiğinde evdekilerden desteğini esirgemeyen, özellikle kuş kaçakçılığı üzerine çalışan Dale “DJ” Jakes.
graceland
Graceland’i en rahat özetleyebilecek “tipik bir USA Network dizisi” olur herhalde. Kanalın girişte de yazdığım bazı dizilerini bilen ya da seyreden biriyseniz muhtemelen ne demek istediğim anlaşılmıştır. Bilmeyenler için de kaliteli ve denemeyi hak eden bir dizi olduğu söylenebilir. Aynı yaratıcının elinden çıkan White Collar’ı sevenlerin de aynı şekilde, en azından denemesini tavsiye edebilirim.
Normal bir polisiyeden ve ajan dizilerinden farklı olduğu ilk bölümünde, özellikle de sonunda belli ediyor zaten. Bu arada bu tanıtım yayına girdiğinde yayınlanmış 3 bölümün hali hazırda çevirisi de hazır. Hatta çeviri olarak da başına bir şey gelmezse ya da gaz zehirlenmesi falan geçirmezse devam etmeye niyetli bir çevirmeni var.
Velhasıl, yaz vakti dizi boşluğundaysanız ve dizi bir yerinden ilginizi çektiyse, polisiye (ajan) dizileri seviyorsanız bir deneyiverin işte şu diziyi. İyi seyirler…
@AytacKara @BirDiziHaber aytac@birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder