7 Temmuz 2014 Pazartesi

Haziran ayı yeni Amerikan dizileri


Mayıs ayını kapatmamızla birlikte geçtiğimiz sezonda izlediğimiz dizileri bitirdik ve dizi sezonunu nihayet kapattık. Hatta iptal ve devam olarak kaderleri de belli oldu. Artık Haziran ayıyla birlikte yaza mevsim olarak da –aslında ülkeye bakarsak bu biraz şüpheli- yeni bir dizi sezonu olarak da –bu kesin- girmiş bulunuyoruz. Hem de nasıl bir giriş…

Normalde “Neler var acaba?” denir, ya da diyen ben olurum ama bu ay resmen “Acaba ne yok ki?” tarzı bir ay. Elde 14 tane ‘yeni’ Amerikan dizisi olduğu yetmiyormuş gibi 20’den fazlası da geri dönüyor. Öyle de bir ay işte… Yenilere girmeden önce kısa bir neler dönüyor onlardan bahsedeyim:

2 Haziran: Mistresses (2. sezon) ve Longmire (3. sezon)
6 Haziran: Orange is the New Black (3. sezon – aynı günde bütün bölümler birden)
9 Haziran: Major Crimes (3. sezon)
10 Haziran: Pretty Little Liars (5. sezon) ve Royal Pains (6. sezon)
11 Haziran: Suits (4. sezon) ve Graceland (2. sezon)
16 Haziran: Switched at Birth (3. sezon) ve The Fosters (2. sezon)
17 Haziran: Rizzoli & Isles (5. sezon) ve Perception (3. sezon)
19 Haziran. Rectify (2. sezon) ve Defiance (2. sezon)
22 Haziran: True Blood (7. ama son sezon) ve Falling Skies (4. sezon)
23 Haziran: Teen Wolf (4. sezon)
24 Haziran: Covert Affairs (5. sezon)
25 Haziran: Wilfred (4. ama son sezon)
29 Haziran: Unforgettable (3. sezon)
30 Haziran: Under the Dome (2. sezon)


1) Halt and Catch Fire

Nisan ayında başlattığı Turn adlı dönem dizisiyle iyi geri dönüşler alan AMC kanalı Haziran ayında da bir başka dönem dizisiyle buluşturuyor. Halt and Catch Fire ilk bölümü önceden nete verilmiş olsa da Amerika’da 1 Haziran’da başladı. Sezonu 10 bölüm sürecek. Dizinin başrollerinde Pushing Daisies’e bulaşanların kesin hatırlayacağı Lee Pace, Scott McNairy ve Cameron Howe var.

Posterin fikir verdiği üzere de bilgisayarlar üzerine bir dizi. HBO’nun modern Silikon Vadisi üzerine kurulu ve ikinci sezon onayını almış Nisan ayı dizisi Silicon Valley de daha yeni bitti. Bu diziyse 80’ler zamanındaki kişisel bilgisayar devrimini ve şimdilerde hayatımızın dibine kadar girmiş bilgisayarlara geçişimizi, teknolojik değişikliklerin merkezindeki insan mücadelesini işleyecek.


2) Jennifer Falls

Hot in Cleveland izleyenlerin aşina olduğu bir kanal olan TVLand’in yeni yaz komedisi. 4 Haziran’da başladı.

Genç bir kızı olan bekâr anne Jennifer Doyle yüksek gelirli işini kaybettikten sonra annesi Maggie’nin yanına taşınmak durumunda kalıyor. Jennifer bundan sonra hayatını tekrardan –eski arkadaşlıklar dahil- toparlama işine girmek durumunda, ki bu da yılların boşlamasının ardından kolay iş gibi durmuyor. Dizide Jennifer’ı My Name is Earl izleyenlerin kendisini iyi tanıdığı Jaime Pressly, annesini ise Jessica Walter canlandırıyor. Dizi kanalın ilk kahkahasız komedi projesi olacak.


3) Power

Power kablolu kanallardan Starz’ın 7 Haziran’da başlatacağı bir dizi. Tam belli olmasa da sezonu yüksek ihtimal sekiz bölüm sürecek. Dizinin yapımcılığını da gerçek adı Curtis Jackson olan 50 Cent yapmakta. Afro-Amerikan/zenci/siyahi seç beğen kullan çeşidine ait insan topluluğunun temelinde olduğu bir yapım.

Dizi ‘Hayalet’ lakaplı gece kulübü sahibi James St. Patrick’in üzerine kurulu olacak. New York’taki bu gece kulübünü yöneten bu adam, yanında şehirdeki uyuşturucu işinin en büyük oyuncularından birisi. İşte kendisi yasal olmayan işlerini bir kenara bırakıp yasal olanlara ağırlık vermek istiyor. Ama izlediğimiz şey dizi olduğu için bu o kadar kolay olmuyor, çıkış kapısı sıkışmış durumda.

Başrol James St. Patrick’i Omari Hardwick canlandırıyor.


4) Murder In the First

Polisiye türünde Rizzoli&IslesMajor Crimes ve The Closer gibi başarılı işler çıkaran TNT bu yaz da karşımıza yeni bir polisiye getiriyor. İlk sezon 10 bölüm sürecek ve 9 Haziran’da başlayacak ve bir cinayet/bir sezon formülünü işleyen bir dizi olacak. Hill Street BluesLA Law ve NYPD Bluepolisiyelerinin Emmy ödüllü senaristi Steven Bochco dizinin yapımcısı.

Dizinin merkezindeyse The Killling misali iki detektif var ve merkez San Fransisco. Terry English (Taye Digg) ve Hildy Mulligan (Kathleen Robertson) birbirinden bağımsız görünen iki cinayeti araştırırlarken öğreniyorlar ki iki kurban da Silikon Vadisi dâhisi Eric Blunt ile bağlantılı çıkıyor. Peki, onu kim canlandırıyor dersiniz? Harry Potter izleyenlerin Draco Malfoy olarak iyi tanıdığı Tom Felton. Sonrası işin içine medya da giriyor ve… gerisini tahmin edersiniz.

Terry’nin hasta bir eşinin olduğu, Hildy’nin de bekâr bir anne olduğu ek olsun.


5) Chasing Life

Yeni gençlik dizilerini yaz vakti başlatmayı seven bir kanal olan ABC Family’nin bu sezonki ilk yenisiChasing Life. Bir kanser hikâyesi ve draması. Kanal, dizi onay aldığında verdiği 13 bölümlük sezon onayını dizi başlamadan önce 20 bölüme çıkarttı. Kendisi 10 Haziran Salı günü destek maksatlı daha önceki yeni dizilerde olduğu gibi Pretty Little Liars ile birlikte ekranlarda olacak.

Meksika dizisi Terminales’ten uyarlama olan yapımın ana karakteri April (Italia Ricci) geleceği parlak bir habercidir; iş arkadaşı Dominic ile sevgilidir; annesi, büyükannesi ve isyankar küçük kız kardeşi ile birlikte güzel bir hayatı vardır. Ama bir gün doktor dayısından ya da bir ihtimal amcasından kanser olduğunu öğrenir ve her şey tepetaklak olur. Çevresindekilere nasıl söyleyecektir? Söyleyebilecek midir? Ne yapacaktır?


6) Dominion

Baş melekler Cebrail ve Mikail’i bilir misiniz? Saçma bir soru oldu bu, kabul. Amerikan Syfy kanalı meleklere de el atmaya karar verdi ve 19 Haziran’da karşımıza sezonu 13 bölüm sürecek Dominion’ı getiriyor. Dizi bir çeşit doğaüstü kıyamet dizisi olacak. Ayrıca 2010 yapımı Legion filminin üstüne kurulmuş durumda. Dizide onun hikâyesinin 25 sene sonrası konu ediliyor.

Yıllar yıllar önce Cebrail, yani Gabriel (Carl Beukers) yanına düşük rütbeli diğer melekleri de alarak insanlığa karşı onlara üstünlük kurmak için bir savaş başlatır. Mikail, yani Michael (Tom Wisdom) ise türüne arkasını dönerek insanlığın yanında yer alır. Uzun ve yıkıcı savaşın ardından Michael’ın desteğiyle kazanan taraf insanlık olur. Geçen yılların ardındansa eskinin Las Vegas’ının külleri üstüne Vega şehri kurulmuştur ve hayatta kalanları korumak için yeni yönetimler, oluşumlar ortaya çıkmıştır.

İnsanlıktan oldukça nefret eden Gabriel’in ve peşindekilerin yeniden ortaya çıkmaya başlamasıyla özellikle iki meleğin arası olmak üzere ortalık yeniden karmaşık bir hal alıyor. İnsanlık da tekrardan bunun ortasında kalıyor. Dizinin kadrosunda Alan Dale (Vega’nın yöneticisi), Anthony Head (MerlinBuffy) ve Christopher Eagan gibi isimler de var.


7) Almost Royal

BBC America kanalının ilk orijinal komedi dizisi olacak bu proje 21 Haziran’da Orphan Black’in ikinci sezon finali üzerine yayınlanacak. Sezon ise yedi bölüm sürecek.

Georgie (Ed Gamble) ve Poppy Carlton (Amy Hoggart) İngiliz kraliyet ailesinin uzaktan akrabalardır ve büyük bir mirasin varisleridir. Haliyle yıllarca gayet rahat bir yaşamları olmuş, çalışmaları gerekmemiş, istediklerini sorunsuz elde etmişlerdir. İşte bu iki kardeş daha önce yollarının hiç düşmediği Amerika’ya, peşlerinde kameraların olduğu resmi olmayan bir gezi turuna çıkmaya karar veriyorlar.

Bir yandan rahmetli babalarını anmayı ihmal etmeyen bu iki kardeş, ayrıcalıksız bir hayata adım atarlar. Georgie’nin amacı babasının mirasıyla ilgili sorumlulukları konusunda daha ‘adam gibi’ biri olmak için geziye kullanmak isterken Poppy’nin amacı Amerika’da ünlü birisi olmaktır. Peki, bu istekleri bu kadar kolay gerçekleşecek midir? Tabii ki hayır.


Ne yaparsan yap nefes alma. – Son Gemi
8) The Last Ship

TNT kanalının bu sezonki bir diğer yeni ve Haziran ayı dramasıysa The Last ShipDominion misali kıyamet sonrası bir dizi olacak. 22 Haziran’da başlayacak olan sezonuysa 10 bölüm sürecek. Dizinin yapımcılığını ünlü yapımcı ve yönetmen Michael Bay yapmakta. Dizi de 1988’te piyasaya çıkan aynı isimli William Brinkley romanından uyarlandı.

Başı dertten kurtulmak bilmeyen insanlık bu sefer bulaşıcı bir hastalığa maruz kalmış, sonunda dünyanın %80’i yok olmuş ve halen de devam ediyoruz. İşte bu tamamen yok olmanın eşiğindeyken bir muhrip gemisinin içindeki bir grup askeri mürettebat, insanlığı bu durumdan kurtarmak ve hastalığa neden olan virüsü etkisiz hale getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Geminin başındaki Tom Chandler’ı Eric Dane, yardımcısını Adam Baldwin canlandırmakta. Gemideki kadroda ‘paleomikrobiyolojist’ denilen eski hastalıklar üzerinde uzmanlaşmış kişilerin yanı sıra kaptanın eşi Darien (Rhona Mitra) da var.
9) Tyrant

Yazın bir diğer yeni kablolu dizisi de FX’ten. 24 Haziran’da başlayacak ve sezonu 10 bölüm sürecek. Dizinin arkasındaki isimler halen Homeland’in senarist ve yapımcılığını yapan Gideon Raff ve Howard Gordon ikilisi ile Craig Wright. Dizi onun tarzında, siyasi gerilimli olacak bir yapım.

Baladi ülkesi neredeyse 20 yıl kadar önce girdiği savaştan zarar görmüş bir şekilde çıkmış ve ülkenin diktatörünün ikinci oğlu Bassam "Barry" Al Fayeed o zamanlar kendi seçimiyle ülkeden uzaklaşmaya karar vermiş. Şimdilerde Los Angeles’ta çocuk doktoru ve iki çocuklu bir ailesi var. Barry sürgününü arkasında bırakarak yeğeninin düğünü için ailesiyle birlikte anavatanına dönünce kendisini bırakıp gittiği şeylerin ortasında tekrardan isteksiz bir şekilde buluvermiş oluyor.

Dizinin başrolü Barry’yi Adam Raynar, eşini Jennifer Finnigan ve Baladi’nin Amerikan diplomatını Justin Kirk canlandırmakta.


10) Mystery Girls

ABC Family’nin Haziran ayı ve yaz mevsimi için sunduğu bir diğer dizi Mystery Girls. 25 Haziran’da karşımıza gelecek. Sezonu 10 bölüm sürecek olan dizinin başrolleriyle yapımcılarıysa aynı: Tori Spelling ve Jennie Garth.

90’lı yıllarda bir dedektif dizisiyle epey ünlü olan Charlie Contour (Garth) ve Holly Hamilton (Spelling) şimdilerde ün bakımından o günleri arar durumdalardır. Bu iki eski arkadaş dedektif şovundan kalma yeteneklerini kullanarak bir gerçek hayat gizemini çözmek için bir araya geliyorlar. Hayatlarının bu denli bir hale gelmesini sağlayan ise zamanında dizilerinin fanı olan Nick’in (Miguel Pinzon) bu yolda özellikle ikisine gelmiş olması.

Bu dizinin komedi tabanlı bir dizi olduğunu unutmadan not edelim. Sonra lazım falan olur. Ayrıca ikilinin Beverly Hills 90210’nun orijinalinin başrollerinde olduğunu hatırlatmakta da yarar var.


11) Young & Hungry

ABC Family’nin bu sezonki ve Mystery Girls’den sonraki bir diğer komedisi ise Young&Hungry. O da aynı şekilde 25 Haziran’da başlayacak ve sezonu 10 bölüm sürecek.

Gabi Diamond (Emily Osment) yemek yapmayı seven, insanların neyi sevdiğini bile tahmin edebilen, enerjik bir yemek bloggerıdır. Milyoner teknik girişimci Josh Kaminski (Jonathan Sadowski) tarafından kişisel aşçısı olarak işe alındığında hayatı değişmiş olur. Giderlerinden dolayı işini tutmayı çok isteyen Gabi yeteneklerini Josh’a ve onun ünlü bir şefi işe alması taraftarı olan yardımcısı Elliot’a (Rex Lee) kanıtlamak durumundadır.

İşe alındıktan sonraki ilk görevi de kız arkadaşına evlenmek teklif edecek olan patronunun bu özel gününde her şeyin mükemmel olmasını sağlamak olur. Dizi San Fransisco’da yemek bloggerlığı yapmış olan Gabi Moskowitz’in hayatına dayanmaktadır.

12) Taxi Brooklyn

Bir 25 Haziran dizisi de NBC kanalından. Bu da komedi dizisi, aslında aksiyon-komedi-polisiye karışımı bir dizi ve sezonu 12 bölüm sürecek. Luc Besson’un Taxi filminden uyarlanan bu yapım Amerikan-Fransız ortaklığında bir dizi ve Fransa’da daha önceden sezonu yayınlandığından dolayı dilerseniz bölümlere internet üzerinden ‘bir şekilde’ ulaşabilirsiniz.

Dedektif Caitlyn “Cat” Sullivan (Chyler Leigh) kurallara uymama ve dikkatsiz kullanımdan ehliyetini kaptırınca yolu becerikli Afrikalı Fransız taksi şoförü Leo Romba (Jacky Ido) ile kesişiyor. Leo ehliyeti olmayan dedektifin özel şoförü oluyor ve ikili davalarda birlikte çalışmaya başlıyor. Cat bir yandan da babasının katilini arıyor.


13) Reckless

Haziran ayının ulusal kanal draması ise CBS kanalından geldi. Çok sürpriz (?) bir durum olacak ama kendisi polisiye bir dizi. Kanal aslında bu diziyi geçen sezon için ayırmıştı ama yer olmayınca yaza sarkma durumu oldu. 29 Haziran’da başlayacak ve sezonu başına bir şey gelmezse 13 bölüm sürecek.

Konusu da şöyle: Yankee’li kendine güvenen ve işini bilen avukat Jamie Sawyer ile Güneyli ve işinde iyi bir diğer avukat Roy Rayder, bir davada karşı karşıya gelirler: Charleston bölgesindeki polis departmanını içine alan bir seks skandalı. İkili, aralarındaki çekimi bir kenara bırakıp bu davayı çözmek zorundadırlar.

Avukatlardan Jamie’yi Anna Wood, Roy’u ise Cam Gigandet canlandıracak. Dizinin kadrosunda CBS’in bitmiş dizilerinden CSI: Miami izleyenin kesin hatırlayacağı Adam Rodriguez de var.


14) The Leftovers

Ve Haziran ayının son dizisi HBO’dan. 29 Haziran’da başlayacak ve sezonu 10 bölüm sürecek. Dizi, yaratıcılardan biri olan Tom Perrotta’nın aynı isimli kitabından uyarlama ve yanında dizi dünyasının Lost, film dünyasının Star Trek veya World War Z ile tanıdığı Damon Lindelof var.

Bir süredir dizi dünyasında ‘geri dönen ölüler’ moda olmuş durumda. Les Revenants (The Returned) adlı Fransız dizisinin popüler olmasıyla başlayan akım, Amerikan kanalı A&E’nin onun uyarlamasını yapmasına karar vermesine neden oldu. ABC ilk sezonu sekiz bölüm süren Resurrection’ı yayınladı. BBC America da henüz başlangıç tarihi belli olmayan The Intrudersadında bu konuya dair bir dizi hazırlığında. The Leftovers ise tersini yapıp insanları yok ediyor.

Hristiyanlıkta ‘Rapture’ diye bir kavram var. Dünyadakilerin bir kısmının arkada kalırken kalanların ise Hz. İsa ile buluşmak için ayrılacağı ile ilgili bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan (nüfusun %2’si) silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış.

İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey (Justin Theroux), birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin (Amy Brenneman) onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum olur. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü (Christopher Eccleston), iki erkek ikiz kardeş gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

Zengin bir kadrosu olan dizide Liv Tyler dizide bu tarikatın hedefindeki birini, Teen Wolf ya daDesperate Housewives’ın ikizleri Max ve Charlie Carver bahsi geçen ikizleri, Chris Zylka ise Garvey’lerin üniversiteyi yeni bırakmış ve gizemli bir guru tarafından rehine alınmış oğullarını canlandırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder