4 Şubat 2015 Çarşamba

Bana Baksana Sen!

image

Birkaç gün önce Twitter’da #banabak hastagiyle ilgili bir grup tweet kalabalığına rastlamış ama detayını sorgulamamıştım. Kısa süre öncesindeyse bir nedenden olayın detayına girmiş bulundum. Meğerse çıkan şu video nedeniyle insanlar Teen Wolf’un ülkemize uyarlanacağını, üstelik ciddi bir şekilde düşünmüşler. Aslında boş yere değil, videodaki jenerik Teen Wolf’unkinin neredeyse aynısının içinde Türk oyuncuların olduğu hali. Hatta söylenene göre ‘dizi gelecek’ şeklinde bir lanse edilme durumu da olmuş. Kanal D diyeni bile gördüm…

Sonrasında şu ikinci video ile konunun aslında diş sağlığıyla ilgili bir reklam olduğu ortaya çıkmış. Haliyle millet fena halde bozulmuş. Açıkçası bu kadar şeyin farkına varmak bende şaşkınlık yaratmadı değil. Malumunuz bizim ülkede bilim kurgu çekmekten bahsediyoruz… Ayrıca yabancıların içine Türk girmiş olacak ama bizim medyada Özge Özpirinççi ile Buğra Gülsoy’un başlayacak yeni bir dizide partner olacağı yazıldıydı. Bir de o videodakilerden Teen Wolfçıkarmak? Neyse boşverelim biz bu işi.
image İki ay kadar önce Utanmaz adıyla uyarlanması planlanan Shameless dizisinin başrolünde Ferhan Şensoy’un yer alacağı bizim medyaya yansımıştı. Hatta ben bundan ve uyarlanma durumundan 14 Ekim’deki Salı yazısında bahsetmiştim. Geçtiğimiz hafta içinde Cengiz Semercioğlu köşesinde başrolün bir aksilik çıkmazsa ‘Haluk Bilginer’ olacağını yazdı. Dizi Şubat ayı içinde yayına Kanal D’de girecekmiş. ‘Merak’ içinde bekliyorum…

image 11 Ocak’ta yayınlanacak olan Altın Küre Ödülleri’nin adayları açıklandı efendim. Sürprizlerle dolu ve acayip bir şey çıkmış. Adaylıklar için şuraya bakabilirsiniz. Ayrıca sevgili Aras Bayram ödülleri değerlendirdiği  bir serbest  çağrışım yazısı yazdı.

Altın Küre ile birlikte Sinema Oyuncuları Derneği’nin verdiği SAG Awards’un da ödül adaylıkları da açıklanmış durumda. Onlar için de dilerseniz şuraya bakabilirsiniz.

image
imageOnay-iptallere bakarsak:

- Sezonunu bitireli dört ay geçen Continuum, dördüncü ve altı bölümlük son sezon onayını Showcase’ten aldı. Pek sevindim valla.

- TNT, reytingi pek güzel olan Rizzoli&Isles’a altıncı sezon onayı verdi. Bu da başka güzel bir haber.

- FX, The League için yedinci ve son sezon onayını verdi.

- USA Network, sezonunu altı ay önce bitiren Playing House’a (lütfedip) yeni sezon onayını verdi.

- BBC One, üç orta yaşı geçmiş çiftin hayatındaki iniş ve çıkışlar üzerine bir komedi olanBoomers’a ikinci sezon, Citizen Kahn için dördüncü sezon onayını verdi. Belki lazım olur.

image Geçtiğimiz haftada başlayan yeni diziler içinde öncelikle 12 Aralık’ta daha önce de bahsetmişliğim olan Marco Polo var. (Ben beğendim, Uzakdoğu’ya alerjiniz yoksa bir deneyin.) Ayrıca Syfy’da 15 Aralık’ta Ascencion adlı aynı isimli uzay aracıyla 100 yıl sürecek bir yolculuğa çıkan bir grubun yeni bir dünya yaratıp insanlığın devamını sağlamaya çalışacağına dair altı bölümlük mini bir dizi başladı. 15-16-17 Aralık’ta ikişer bölüm halinde yayınlanacak. Yine 15 Aralık’ta Hart of Dixie’nin dördüncü sezonu başladı ve bugün de sevgili Black Mirror’un Noel özel bölümü var… Dizi tavsiyedir.

image
image Gelelim uyarlama haberlerine. Sektörün maşallahı var, iki yazıda bir tahtaya vuruyorum.

- Sevgili Harry Potter’un yazarı sevgili J.K. Rowling teyzem, 2013’te Robert Galbraith takma adıyla The Cuckoo’s Calling (Guguk Kuşu) adlı bir suç romanı yazdıydı. Hatta Haziran’da ikincisini de çıkardı; ki Pegasus Yayınevi de ilk kitabı çıkardı.

İşte BBC bunu TV’ye uyarlıyor, açıkladı. Ayrıca teyzemin HP’den sonraki kitabı The Casual Vacancy (Boş Koltuk) de yine BBC’de bu yılın sonu, diğerinin başında falan bir ara üç bölümlük mini dizi olarak karşımıza gelecek.

- 4 Kasım’daki Salı yazısında Superman’in doğduğu gezegenin anlatılacağı Krypton adlı bir dizi hazırlandığından bahsetmiştim. Syfy diziye onay verdiğini açıkladı; o da gelecek.

- CBS, NCIS  ve CSI’dan sonra Criminal Minds için de spin-off dizi hazırlğına girişti. 10. sezon 19. bölümde uyarlamaya dair bir bölüm dizinin içinde yayınlanacak ve spin-offun temeli oluşturulacak… Onay da alırsa gelecek sezona ikinci bir CM dizisi karşımızda olur.

- ITV, Beowulf destanından uyarlanacak aksiyon drama dizisine 13 bölümlük onay verdi.

- Az süper kahraman dizisi varmış gibi Teen Titans’ı da uyarlamak için önümüzdeki yıl bir pilot çekme denemesine gireceklermiş. Bu furyanın etkisi ne zaman azalacak diyeceğim de The Flash’tan sonra da zor gibi…

- Susanne Clarke’ın Jonathan Strange and Mr. Norrell adlı kitabından uyarlama dizi de 2015’te BBC’ye gelecek.

- Ken Follett’in The Century üçlemesini de ABC’ye dizi yapma düşüncesinde olan kişiler var…

image
image Azıcık da magazin ve ekstra zamanı:

- Cnbc-e’in de yayınladığı Hit the Floor’un oyuncusu Stephanie Moseley, rapçi kocası tarafından öldürüldü. Aldatıldığını düşündüğü için karısıyla kavga eden ve silahla vuran Earl Hayes, ardından intihar etmiş. İyi halt etmiş…

-  Sons of Anarchy'den Dimitri Diatchenko, eski sevgilisinin tavşanını öldürüp yemiş, “Sana da aynısını yapacağım,” diye eski sevgiliye gözdağı vermiş; bu yüzden de tutuklanmış. Henüz kanıtlanan bir şey yok ve menajeri yalanlamış.

The Originals’ta Camille karakterini canlandıran Leah Pipes, kendisi gibi oyuncu A.J. Trauth ile evlendi.

- Doğum şenlikleri başlamış efendim:

1) Nashville’in yıldızı Hayden Panettiere ve nişanlısı bir kız çocuğu sahibi oldular.

2) Grey’s Anatomy’nin April Kepner’i Sarah Drew ikinci çocuğunu doğurmuş.

3) Yakın zamanda iptal olan Franklin and Bash’in başrollerinden Mark-Paul Gosselaar dördüncü kez baba olacakmış.

4) The Good Wife’la özellikle tanınan Josh Charles ve eşi Sophie Flack’in bir oğulları olmuş.

5) Zoe Saldana da nihayet doğurdu. Hem de ikiz!

- Geçtiğimiz yılın Facebook’ta en çok bahsedilen dizisi açıklandı. Cevap inanılmaz şaşırtıcı gerçekten: Game of Thrones.

- Daha önce Captain America: The Winter Soldier ve Thor: The Dark World ile teğet geçenAgents of S.H.I.E.L.D., bu sefer Avengers: Age of Ultron filmine bir noktada bağlanacakmış. Hayırlısı tabii. Diziyi bilmem de filmi beklerken yaşlanıyoruz…

Sanıyorum bu haftalık da bu kadar oldu. Gelecek yazıda bir sorun çıkmazsa bu sefer dizilerdeki yeni ve/veya önemli bazı kadro haberlerinden bir toparlama yapma planım var. Mesela Örümcek Adam’ın Mary Jane’i Kirsten Dunst, Fargo’nun ikinci sezon kadrosuna girdi. İkinci mesela,Scream (Çığlık) film serisinden uyarlanacak dizide Drew Barrymore’un oynadığı karakterin Bella Thorne’a yar olması. Üçüncü mesela da Ryan Murphy’nin AHS’deki Sarah Paulson’ı American Crime Story’ye, Emma Roberts’ı da Scream Queens’e kaydırması.

Bunlar fazla bayatlamadan araya girsin dedim ama detaylardan bir sonrakinde bahsedeceğim. Coming Soon efendim, görüşmek üzere o zaman. Öptüm, bye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder