4 Şubat 2015 Çarşamba

Bu Savaş Bitmez!

Geçtiğimiz Salı günkü yazıda yeni başlayan Empire dizisinden bahsetmiş, People’s Choice ve Altın Küre ödüllerini irdelemiş ve yeni başlayacak veya geri dönecek dizilere girmiştim. Bunlar yüzünden de yazı yeterince uzayınca normal haberlere yer kalmamıştı ve bugün için kat çıkma kararı alıverdiydim.

Hala devam eden ve 20’sinde bitecek olan Televizyon Eleştirmenleri Derneği panelleri yüzünden ortalık haber kaynamaya devam ettiğinden daha fazla uzatmadan konuya gireyim:

Not: Geçen yazımın üstüne attığı tweet için FOX Life Türkiye’ye teşekkür etmeden olmaz ama ;)

Geçtiğimiz 10 günlük süreçte eğer kaçırmadıysam şu zamana kadar ‘24’ dizinin geleceğine dair iyi ya da kötü haberler geldi:
1) The CW, dün dördüncü sezon yayınına devam etmeye başlayan Hart of Dixie dışındaki yayında olan bütün dizilerine ‘onay’ verdi. Yani ArrowJane the VirginReignSupernaturalThe 100The FlashThe Originals ve The Vampire Diaries onay aldılar.

Resmi olmasa ve kanal patronu kabul etmese de gelen tüyolara bakarsak HoD için de hikayesini finale erdirecek bir kapanış planlanıyormuş.

2) CBS bu sezonki yenileri ScorpionMadam Secretary ve NCIS: New Orleans’a yeni sezon onayı verdi. Stalker’a o reytinglerle şimdiden bir şey vermemesi tabii ki sürpriz olmadı…

3) ABC, Revenge’in sezonunu bir bölüm daha uzatarak 23’e çıkarttı. Klip şov tarzı özel bir bölüm yayını olacakmış.

4) Netflix, Marco Polo’ya 10 bölümlük ikinci sezon onayı verdi; pek de güzel oldu.

5) HBO, bir kez daha başlamadan önce Girls’e yeni sezon onayı verdi. Beşinci sezon cepte.

6) FOX, animasyon dizisi Bob’s Burgers için altıncı sezon onayı verdi.

7) NBC, reytingleri pek parlak gitmeyen About Boy’un sezondaki bölüm sayısını 22’den 20’ye düşürdü.

8) Sevgili Showtime, sevgili Shameless’a beşinci sezon ilk bölümden sonra yeni sezon onayı verdi.

9) E!, 15 Mart’ta başlayacak şimdiye kadarki ilk dizisi The Royals için başlamadan ikinci sezon onayı verdi. Konusu: Günümüz İngiliz monarşisinde herkesin gözü önündeki Kraliyet ailesinin yaşadığı o hayat. Elbette kurgusal ve skandallarla dolu bir ailemiz var. Kraliçe’yi Elizabeth Hurley canlandırıyor. Fragman sayesinde pembe dizi ve skandal seven damarlarım kabardı yine.

10) ABC Family, sevilen gençlik dizisi The Fosters’a üçüncü sezon onayı verdi.

11) USA Network, beşinci sezon sonunda reytingleri pek parlak olmayan Covert Affairs’i ‘iptal’ ettiğini duyurdu. Yetmedi, ilk sezonu sonunda Benched adlı komedisini de iptal etti.

12) İngiliz BBC 2 kanalı, zombi dizisi In the Flesh’i ikinci sezon sonunda iptal ettiğini duyurdu.

13) MTV, reytingleri pek parlak olmayan Happyland’i ‘iptal’ ettiğini duyurdu; yani şaşırtıcı olmadı.

14) Comedy Central, Broad City için üçüncü sezon onayını vermiş, belki birinize lazım olur…

Normalde bu yazıda önemli bazı kadro haberlerine de girecektim ama onu toparlamasını önümüzdeki Salı’ya bırakıp başka bir konuya gireyim:

Bildiğimiz Woody Allen, en son Altın Küre’de Transparent’in aldığı ödüllerle dikkati çeken Amazon’a dizi çekecek. Şimdiden 10 bölümlük sezon onayı aldı ve gelecek sene içinde yayında olacak. Dahası bu, Allen’ın ilk dizisi olacak. Konusu daha belli değilmiş. Ayrıca kendisinin “Niye kabul ettim ben de bilmiyorum,” diye bir açıklaması var.

Bitirmeden biraz da magazinden bahsedelim, onsuz olmaz:

- Az üstte yüzlerini gördüğümüz Ian Somerhalder (36) ve sevgilisi Nikki Reid (26) nişanlandılar. Bu durumu Nina Dobrev’i katarak Amerika’da bizdeki Engin Altan Düzyatan-Neslihan Alkoçlar-Özge Özpirinççi olayına çevirmeye çalışanlar mevcut ama ortada Nina’nın evliliğe hazır olmadığından dolayı ayrılmaları ve üç yıllık ilişkinin bitmesi gibi bir durum var.

İşte bunlar hep Nina ve Nikki’nin eskiden arkadaş olması ve Nikki’nin eski sevgilisiyle Ian ve Nina hala sevgiliyken birlikte dışarı çıkmalarından dolayı…Ian ile Nina’nın The Vampire Diaries’te bir türlü kopamayan bir çifti canlandırıyor olması da cabası tabii.

- 7 Ekim’deki Salı yazısında hamile olduğunu yazdığım Blake Lively ve Ryan Reynolds çifti –aman nazar değmesin- bir kız çocuğu (Violet) sahibi oldu. Pek de güzel oldu.

- 4 Kasım Salı yazısında sevgili olduklarını yazdığım Stalker başrolleri Dylan McDermott ve Maggie Q da nişanlanmışlar.

- Şimdilerde Episodes’un, eskinin Friends yıldızı Matt LeBlanc, sekiz yıllık ilişkiden sonra sevgilisi Andrea Anders ile ayrılmış.

- Halen Criminal Minds’ta oynayan ve The Client List’teki rol arkadaşı Brian Hallisay’den Kasım 2013’te bir kız çocuğu dünyaya getiren Jennfer Love Hewitt, ikinci çocuğuna hamileymiş.

- Nişanlandığını eski usul gazete ilanıyla duyuran Benedict Cumberbatch, aka Sherlock, ve nişanlısı Sophie Hunter bebek bekliyorlarmış.

White Collar izleyenlerin Elizabeth Burke olarak tanıdığı Tiffani Thiessen (40), ikinci çocuğuna hamileymiş.

- Zooey Deschanel (New Girl) ve erkek arkadaşı Jacob Pechenik de bir çocuk beklediklerini açıkladılar. Ne çok doğuran var ya.

- Ünlü komedyen ve aktör Stephen Fry (57), 27 yaşındaki sevgilisi Elliott Spencer ile evlenmeye karar vermiş.

TCA’nın da katkılarıyla böyle bir şeyler oldu yani efendim. Salı günü tekrardan görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder