1 Ekim 2015 Perşembe

Biraz Biraz Bitiriyoruz

 Yeni sezonu açmaya adım adım ilerlerken geçtiğimiz haftanın yabancı dizi haberleriyle bir kez daha merhabalar efendim. Bu hafta da şöyle şeyler oldu işte:
* Öncelikle yeni diziler. Yeni sezonu açmaya çok bir şey kalmadığından kesat bir dönem yaşıyoruz ama dağ gibi yığılmalarından önce böyle bir boşluk kesinlikle şikayet edilecek bir şey değil.
Geçtiğimiz hafta sadece bir yeni dizi başladı, Mr. Robinson. Müzikteki çıkışını yapmaya çalışan ama faturalarını da ödemesi gereken Craig’in bu nedenle bir okulda müzik öğretmeni olarak iş bulması üzerine. Kendisi, öğrencilerinin dersini çantada keklik olarak gördüğünü fark ettiğinde onlara ilham vermeye ve derste uyuklayanların uykularını açmaya karar veriyor; tabii bunun bir de okul yönetimi ve öğretmen tayfası var.
NBC komedisi. Reyting olarak da fena değil denilebilir. Ayrıca altı bölümlük sezonu ikişerden yayınlayıp üç haftada bitirecekler, kaldı geriye iki hafta. Playing House isimli USA Network komedisi de ikinci sezonuyla geri döndü.
* Otel konseptiyle yeni sezonda gelecek olan American Horror Story’de karakter detayları belli oldu. Hatta ben yazdım. Bu arada Machen Amick (Witches of East End) de diziye katıldı.
* Onay ve iptallerde son açıklamalara bakarsak:
- Netflix, 08.08.2015’te Sense8’in ikinci sezon onayı aldığını duyurdu.
- Bravo Odd Mom Out'a ikinci sezon onayı verdi.
- FX’in vampir temalı dizisi The Strain yeni sezon onayı aldı.
Ayrıca FX eli değmişken Man Seeking WomanArcher ve It’s Always Sunny in Philedelphia’yı kardeş kanalı FXX’e geçirdi.
* Televizyon Eleştirmenleri Derneği'nin bu yıl 31.'sini verdiği ödüllerde kazananlar belli oldu.
* Kadro haberlerine başlayalım bakalım:
- Daha önce Breaking Bad’in Jesse’si Aaron Paul'un da dahil olduğu yeni dizilerden The Way’e Hugh Dancy (Hannibal) da dahil oldu. Yeni artık Hannibal’ın geri döneceğine dair ümitlenmekten vazgeçmeyen varsa lütfen geçsin. Diziyle ilgili detaylar linkte.
Empire’ın ünlü konuklarına Pitbull ve Mariah Carey de katıldı. Pitbull dizide Jamal ile düet de yapacak.
Game of Thrones hikâyesinin önemli bir parçası olan Üç Gözlü Kuzgun’u ikişer Altın Küre ve Oscar adaylığı olan Max von Sydow canlandıracak.
- Geri dönen The X-Files'ta Sheila Larken, Scully’nin annesi Margaret olarak diziye tekrar dönüyor.
- Marisol Nichols (NCIS), Teen Wolf hikayesinin önemli parçalarından Desert Wolf’u canlandırmak için diziye dahil oldu.
Arrow ve The Flash’ın uzantı dizisi Legends of Tomorrow’un baş kötüsü Vandal Savage olarak Casper Crump yer alacak.
Arrow yeni sezonuna Parker Young ve Rutina Wesley'i dahil etti. Detaylar
The Flash ise çizgi romanlarda önemli bir yeri olan Wally West karakteri için kadrosuna Insurgent’ın Uriah’ı Keiynan Lonsdale’i kattı.
- Bir diğer süper kahraman ve çizgi roman uyarlaması Supergirl’e Lucy Lane rolü ile Jenna Dewan-Tatum (Witches of East End) dahil oldu.
iZombie, Blaine’in babası olarak Robert Knepper’ı (Prison Break) kadrosuna kattı.
- AnnaLynne McCord (90210), ikinci sezonda yeni bir kadro ve konuyla dönecek olan Secret and Lies’a dahil oldu. Dizi, babasının emeklilik kutlamasında eşi öldürülen Eric’in (Michael Ealy) hikâyesini anlatacak, McCord ise Eric’in kardeşinin eşini canlandıracak.
Ayrıca Kenny Johnson (Bates Motel) da cinayet şüphelisi olarak diziye dahil oldu. Daha önce babayı Terry O’Quinn’in, öldürülen eş Kate’i ise Jordana Brewster’ın canlandıracağı açıklanmıştı.
- Komedyen Bill Hader (Saturday Night Live), Brooklyn Nine-Nine’ın üçüncü sezonunda yer alacak ve Holt’un terfi alması nedeniyle boşalan ekip patronluğunu üstlenecek.
The Flash’ta General Eiling olarak izlediğimiz Clancy Brown, Chicago PD’ye dahil oldu. Ekip için muhbirlik yapan bir karakteri canlandıracak.
* Karşımıza gelecek yeni dizilere dair şunlar var:
- Daha önce ihtimali yüksek bir dedikodu olarak çıkan bir haberin doğruluğu kesinleşti: Prison Break’i de diriltiyorlar. 10 bölümlük sezonla karşımıza geri gelecek ve ‘iki’ kardeşi de içinde barındıracak.
- 2016’da Stephen King’in kitabı 11/22/63’ün mini dizi uyarlamasında başrolde yer alacak olan James Franco, HBO’da yayınlanması planlanan yeni bir dizinin kadrosuna dahil oldu: The Deuce.
The Wire dizisinin yaratıcısı David Simon’ın hazırladığı dizi, 70’lerin New York’unda yükselişe geçen porno sektörünü merkezine alacak.
- Bu sezon Humans’ta izlediğimiz Colin Morgan (Merlin) ve Charlotte Spencer’ın (GlueStonemouth) başrolde yer alacağı bir BBC One dizisi gelecek. Detaylar
- 2007 yapımı başrolünde Mark Wahlberg’ün olduğu Shooter filmini televizyona uyarlamak isteyenler var. USA Network’te yayınlanması için hazırlanan dizi karşımıza gelirse başrolü geçen sezon Secrets and Lies’ta izlediğimiz Ryan Philippe olacak.
- Ünlü komedyen Louis C.K.’in hazırladığı Better Things dizisi FX’ten onay aldı, karşımıza gelecek. Dizi, üç kızını tek başına yetiştirmeye çalışan, oyunculuk yapan ve bir yandan da kendi özel hayatına zaman ayırmaya çalışan Sam’in hayatını anlatacak.
24’ün karşımıza yeniden geleceği ama bu sefer içinde tamamen yeni karakterler olacağı ve Jack Bauer olmayacağı açıklandı.
- Daha önce David Fincher’dan çıkma İngiliz dizisi Utopia’nın HBO’da geleceği açıklanmıştı. Ama bütçe görüşmeleri tıkanınca diziden vazgeçildi ve haliyle öldü.

* Son olarak geçtiğimiz haftanın ekstra haberlerine de gelirsek:
The Leftovers’ın başrolü Justin Theroux ve nişanlısı ünlü aktris Jennifer Aniston nihayet evlendiler!
- Zooey Deschanel (The New Girl) de nişanlısı Jacob Pechenik ile evlendi, dahası bir kız bebek dünyaya getirdi.
- Hep gerçek hayattaki çiftler ayrılacak değil ya: Bu sezon yıllar sona dönecek olan The X Files’ta dizinin yokluğunda başrol karakterler Mulder ve Scully’nin ayrıldığı ve onları bu şekilde izleyeceğimiz açıklandı.
- Aynı şekilde The Muppets’ın kuklaları Miss Piggy ve Kermit de ayrılmışlar. Hatta site yazarlarından Defne Akman bunun üstüne bir yazı da yazdı.
Falling Skies’ın Lexi’si Scarlett Byrne, Playboy’un kurucusu Hugh Hefner’ın oğlu Cooper ile nişanlandı.
- Dreama Walker, erkek arkadaşı Christopher McMahon ile evlendi.
- See more at: http://ekranella.com/kose/biraz-biraz-bitiriyoruz/all#headtitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder