2 Ekim 2015 Cuma

Gerçek Ev Kadınları, Türk ekranlarına geliyor!

Amerika'daki Bravo kanalında neredeyse 10 yıl önce başlayan The Real Housewives, yani çevirisiyle Gerçek Ev Kadınları, isimli bir reality şov serisi var. Seri diyorum, çünkü ilk olarak Orange County kadınlarını merkezine alıp popüler olduktan sonra birçok şehre yayılan bir şov haline geldi. İşte bu reality şov, bugün İzzet Çapa'nın Hürriyet'teki köşesinde yazdığına bakarsak ülkemiz televizyonlarına geliyor.
Nasıl bir şov?
Zengin ve/veya sosyetik bir grup kadın merkezimizde. Başlığın da dediği gibi, ev hanımı pozisyonu içindeler. Gerçi şovun bazı versiyonlarında bu kuralın esnediği de görülmemiş durum değil. Bu arada evli olmak şart değil, eşini kaybetmiş veya boşanmış kadınlar da şovun bir parçası olabiliyorlar.
Bu noktada şöyle bir şeyin üstünden geçmek istiyorum: İzzet Çapa yazısında 'egoları tavan sosyetik kadınlarımızı bir arada getirmek imkansız olduğu için kendi evlerinde görüntülenecekler' diye yazmış ama eğer böyle bir şey yapacaklarsa resmen formatla 'oynayacaklar' demektir. Ben şimdiye kadar içlerinden The Real Housewives of New York'u izlemiş birisi olarak onun üzerinden devam edeyim.
Sana olmasa da parama bakarım
Elimizdeki bir grup kadının hepsi birbirini tanıyor olmasa da bazıları cemiyetten veya öyle ya da böyle bir şekilde tanışık olan kişiler oluyor. Programda da birini tanıyan diğeri derken hepsi bir şekilde tanışıyor ve 'arkadaş' oluyor. Gerçekten olanı da var, şov ve aldığı para için bir şekilde birbirine katlanan da. Ama şovun asıl teması zaten bu kadınların bir şekilde ikişer, üçer veya hep birlikte bir araya gelerek zaman geçirmesi üzerine kurulu.
Birisi yeni bir işe atılmaya karar verdiğinde, bir hayır kurumuna destek olduğunda diğer kadınları da peşine takıyor mesela ve şovu amacına ve tabii ki kendine destek için kullanıyor. Elbet kendi hayatlarını, eşleri veya sevgilileriyle arasındaki ilişkiye de tanık oluyoruz. Birbirlerinin arkasınan dedikodu yapan desen var, kameralar önünde laf sokup kavga eden de var.
Sarmaşık gibiler, yayılıyorlar
Genel format bu şekilde yani. Şov Amerika'da Orange County ile başlayıp tutulunca New York, Beverly Hills, New Jersey, Atlanta, Washington ve Miami'ye de sıçradı. Hatta ardından yurt dışına açılıp İngiltere, Fransa, Avustralya, Kanada, Yunanistan ve İsrail'e de uyarlandı. Dahası şovdaki kadınların yer aldığı uzantı başka şovlar da çıktı. Baya bir dallanma olduğunu anlayacağınız.
Bizim kadınlarımız kimler olur, izlenirler mi bilmiyorum ama daha neler göreceğiz biz bu Türk televizyonlarında bakın onu cidden merak ediyorum.
- See more at: http://ekranella.com/haber/gercek-ev-kadinlari-turk-ekranlarina-geliyor#sthash.PYTnoya9.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder