2 Ekim 2015 Cuma

Sezonun dizi menüsünde hangi yeni yabancı diziler var?

The Astronauts Wives Club.The Astronauts Wives Club.
Amerikada yayın yapan ulusal kanalların dizi sezonunu açmasına çok az bir süre kalmış durumda. Ancak sadece onlar değil, bizim ülkemizde yabancı dizi yayını yapan kanallar da yayınlayacakları yeni diziler konusunda gün saymaktalar. Peki, bizim kanallarımızda yakın zaman içinde karşımıza hangi yeni diziler çıkacak?
Öncelikle Digiturkten başlarsak
NBCnin yeni dizilerinden Blindspot 23 Eylülde Dizimax Vice ekranlarında başlıyor. New York Times Meydanı’nda çıplak, bütün vücudu dövmeli ve hiçbir şey hatırlamaz halde bulunan bir kadını merkezine alan bir dizi. Üstelik bu dövmelerin en belirgini de bir FBI ajanının adı… Dizideki ekip her bölüm bir dövmenin gizemini araştıracak.
Dizimax Drama ise sezona iki yeni dizisiyle giriş yapıyor: The Astronaut Wives Club (28 Eylül) ve The Royals (29 Eylül). Bunlardan ilki adından da belli olduğüzere Amerikanın iilk astronotlarının eşleri ve onların kocalarının görevi nedeniyle yaşadıkları üzerine. The Royalsta ise bu sefer Kraliyet ailesine konuk olacağız. Zira dizi, İngiliz Kraliyet Ailesinin skandallarla dolu hayatını gözler önüne süren pembe dizi tarzında bir yapım.
Ekrandaki bilimkurgu açığını kapama hizmeti veren Dizimax Sci-Fi ise Eylül ayı bitmeden iki yeni dizi karşımıza getirmiş olacak: Stitchers (25 Eylül) ve The Whispers (28 Eylül). Bunların ilki, yakın zamanda ölmüş insanların zihnine girerek cinayetleri çözmesi için gizli bir hükümet ajanı olarak işe alınan bir kadının başından geçenler üzerine. The Whispersta ise dünya bir kez daha uzaylı istilası riskinde ve bu sefer uzaylılar dünyayı ele geçirmek için ‘çocukları’ kullanıyorlar.
The Whispers.The Whispers.
Kanalda ‘önümüzdeki aylarda’ başlayacak diziler arasında da The FlashSupergirl ve Legends of Tomorrow bulunuyor. Bunlardan Supergirlünlü süper kahraman Supermanin kuzeni Karanın merkezinde olduğu bir yapım. Diziyle birlikte Kara, kuzeni gibi küçükken Kryptondan Dünyaya gelmek zorunda olan ve nihayetinde yıllar sonra güçlerini suçlularla savaşmak için kullanmaya başlayan birisi olarak karşımıza çıkacak.
The Flash, The CWnun sevilen dizisi Arrowun uzantısı ve dünyanın en hızlı adamı Barry Allen’ın maceralarını izleyeceğiz. Legends of Tomorrow ise Arrow ile The Flash ikilisinin uzantısı bir yapım. Bu iki dizide karşımıza çıkan karakterlerden oluşan bir topluluk, dünyanın sonunun gelmesini engellemek için ölümsüz görülen bir tehditle savaşmaya başlayacak.
Bu kadar dizi içinde hiç mi komedi’ yok? Var. O da elbet Dizimax Comedynin programında: Clipped. Kanalda 30 Eylülde izleyici karşısına çıkacak olan dizi, Bostonda aynı kuaförde birlikte çalışan ve bir zamanlar aynı liseye gitmiş bir grup insan üzerine.
Peki, başka neler var?
FX, yeni dizilerde kapıyı American Horror Story: Hotel ile açıyor. Teknik olarak yeni dizi sayılmasa da her sezon yeni bir konsept ve kadro değişiklikleriyle ekrana gelen American Horror Story, 11 Ekimde FXte başlamış olacak. Jessica Langein ayrılma kararı aldığı dizinin yeni sezon kadrosunda ünlü şarkıcı Lady Gaga, Matt Bomer, Evan Peters, Sarah Paulson, Max Greenfield ve Emma Roberts gibi isimler bulunuyor.
FOX Life Amerikada FOX kanalında başlayacak Scream Queensi bir gün sonra izleyenleriyle buluşturacak. Dizi, bir üniversite kampüsündeki kızlardan oluşan bir topluluğun üyelerinin teker teker öldürülmesi üzerine bir komedi drama. Diziyi hazırlayansa Glee ve American Horror Storynin de arkasında olan isim Ryan Murphy. 23 Eylülde ilk bölümü yayınlanacak.
FOX Crime ise bu yarışa farklı iki diziyle dâhil oluyor: Limitless ve Minority Report. Dizilerin isimleri bir yerlerden tanıdık geliyorsa yanılmıyorsunuz. İlki Bradley Cooper’ın başrolünde olduğu 2011 yapımı filmin, diğeri de Tom Cruiseun başrolünde olduğu 2002 yapımı filmin dizi uyarlaması olarak ekranlara gelecek yeni diziler.
Hatta ünlü aktör Bradley Cooper Limitlessta yapımcılık yapıyor olmasının yanı sıra, dizinin ilk bölümüne konuk olacak ve programı el verdiğince filmdeki karakteriyle dizide yer almaya devam edecek. İki dizinin de Ekim ayı içerisinde kanalda yayına girmesi bekleniyor.
Not: Bu konunun bir de Cnbc-e ayağı var elbet. Kanal yabancı dizi piyasasının yıllardıçok önemli bir ayağı ancak şimdilerde Discovery Communicationsa satılmak üzere olduğundan yeni sezonda nasıl bir yöçizeceği halen belli değil.
Yani ülkemizde yayına girecek yeni diziler şimdilik böyle… Yeni sezon anlaşılan yeni dizilerle epey dolu geçen bir sezon olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder