1 Ekim 2015 Perşembe

Bana Bir Kahraman Göster

Yeni dizi sezonunun ilk yabancı dizi tanesinin düşmesine yaklaşık bir ay kalmışken bir yabancı dizi haberleri yazısından daha merhabalar efendim. Geçtiğimiz hafta içinde olan biten şu şekilde:
* Ben başlamasına bir ay kadar var dedim ama dikkatinizi çekmiştir, daha önce Supergirl ve Crowded erkenden nete düşmüştü. Geçtiğimiz hafta da BlindspotMinority Report ve Lucifer de düşüverdi. Bunlardan Minority Report ve Lucifer FOX, Blindspot ise NBC dizisi. Dahası Lucifer sezon ortasında, diğer ikisi Sonbahar’da karşımıza çıkacak. Kısaca bahsedersek:
Blindspot: Times Square’de bir çantanın içinde çırılçıplak, bütün vücudu dövmelerle kaplı ve hiçbir şey hatırlamayan bir kadın bulunur. Dövmelerden birisi de bir FBI ajanıyla bağlantılı çıkar. Dizi, her bölüm bir dövmenin gizemine yönelik ilerleyecek.
Lucifer: Bildiğimiz melek olan Şeytan’ın, yani Lucifer’ın Cehennemi terk edip Los Angeles’ta bir bar açtığı dönemdeyiz. Lucifer bir cinayete tanık oluyor ve bir FBI dedektifine eşsiz yetenekleriyle yardm etmeye başlıyor.
Minorty Report: 2001’de Tom Cruise’un başrol oynadığı aynı isimli filmin dizi uyarlaması. Olaylar filmden 15 sene sonrasında, suç işleyecekleri işlenmeden önce tespit eden programın sona erdirildiği ve suçla başka şekillerde savaşıldığı bir dünyada geçecek.
Yeni bir şey deneme havasında olanlar için seç beğen al bir şey çıkmış ortaya yani. Tavsiye lazımsa yukarıdan aşağıya denenebilir. Yalnız Blindspot’ın The Blackist tarzında bir dizi olduğunu unutmayalım lütfen.
* Bunlar dışında geçtiğimiz Pazar yeni başlayan HBO minisi Show Me A Hero dizisi var. Daha önce şurada bahsedilmişti. Bir de Young and Hungry ikinci sezonunun kalan bölümleriyle yayınına devam edecek.

* Teen Choice Awards’un (Gençlerin Seçimi Ödülleri) kazananları Pazar akşamı yapılan törenle belli oldu. Kazananlar için şuradan.
* Stephen Amell (Arrow) geçtiğimiz hafta bir Amerikan güreş müsabakasında karışan ortalık sonucunda kendini bir anda ringe attı ve güreşçilerden Stardust ile kavgaya tutuştu. (Video) Elbette WWE’nin içinde oyunculuk da olduğundan gerçeklik payı göründüğü kadar yoktu ama bu kadar değil.
Kısa sürede ayrılan ikili, Stephen’ın kozları paylaşma isteği sonucu 23 Ağustos’ta tekrar karşı karşıya gelecekler. Site yazarlarından Mehmet Dinler, ikili daha karşı karşıya gelmeden önce durumdan şu yazısında bahsetmişti.
* Onay ve iptallerle devam edersek:
- Showtime sevilen dizisi Ray Donovan ve reytingleri pek iyi olmasa da arkasında durmayı seçtiği Masters of Sex’e yeni sezon onaylarını verdi.
- Ancak aynı Showtime Lisa Kudrow’un başrolünde olduğu Web Therapy’yi iptal etti. Zira reytingleri kötüydü.
- TNT, Last Ship’e üçüncü sezon onayı verdi.
- TVLand ise The Exes’i iptal etti; dizi, sezonunun bölümlerini tamamladıktan sonra ekrandan çekilecek.

* Yeni gelmesi plananlanan dizilerde daha çok uyarlama fikirleri zirvedeydi ve durum şöyle:
- Daha önce Küçük Kadınlar kitabını uyarlamayı düşündüğünü açıklayan The CW, düşüncelerine The Notebook ve 13. Cuma filmlerini, bir de her bölüm bir çiftin ilk buluşmasını anlatan İngiliz dizisi Dates’i kattı.
- CBS, Training Day’e gözünü dikti.
- NBC de geride kalmayıp Red film serisine talip oldu.
- FOX ise bu zincire 1980 tarihli film Urban Cowboy ile dahil oldu. Hatta projeye başrol olarak Sense 8’in Hernando’su Alfonso Herrera getirildi.
- Showtime başkanı ‘uygun şartlar oluşursa’ Dexter’ı geri döndürmeyi istediğini açıkladı.
- NBC demişken daha önce dönecek, yok uydurma derken NBC Zeyna’nın dönüşü için senarist aradığını açıkladı. Yeni dizisi Ash vs. Evil Dead başlayacak olan Lucy Lawless gelmeye pek istekli değil orası ayrı.
- Ayrıca Showtime, Patti Smiths’in ünlü kitabı Just Kids kitabının mini dizisini getireceğini de açıkladı. Detaylar
- HBO için de 2006’da iptal ettiği Deadwood’un filmini yapmayı planladığı haberleri çıktı.
- Bir tane de düşünmeyip yapan var: Spike, Jerry Bruckheimer’ın yapımcısı olduğu Harvest isimli diziye 10 bölümlük onay verdi.
Dizinin merkezinde gündüzlerini mezarlık bakımıyla, gecelerini ise hemşirelik okuluyla geçiren ve ergen bir kızı olan çalışkan bir baba olacak. Bu baba kendi babasının geçmişine ait kirli bir sırrı afişe etmekle tehdit etmesi üzerine vücut parçaları üzerinden kara borsa ticareti yapanlarla iş yapmak zorunda kalacak.
* Dexter’ın Debra’sı Jennifer Carpenter ile nişanlısı Sean Avett kız bebek sahibi oldular.
* Gelelim kadro haberlerine:
- NBC’nin ilk sezon sonunda iptal ettiği Constantine’in Constantine’i Matt Ryan, karakteriyle The CW dizisi Arrow’a konuk olacak. Başındaki bir beladan kurtulması için Oliver’a yardım edecekmiş.  Dahası The Flash ve Legends of Tomorrow konuk olma durumu da var.
- Aynı Arrow’a Oliver’ın geçmişteki sevgilisi olarak Elysia Rotaru da katıldı.
- Ünlü şarkıcı Britney Spears, Jane the Virgin’e konuk oyuncu olarak katılacak. Detaylar
- Ünlü şarkıcı Kylie Minogue da Galavant’ın ikinci sezonuna konuk olacak.
- Justice Leak (Powers), Hellgrammiter rolünde, Brit Morgan (Graceland) ise Livewire karakteriyle DC Comics dizisi Supergirl’de yer alacaklar.
- Bir diğer DC Comics dizisi Gotham’da Leo Fitzpatrick (The Wire), Joe Pike adında Pike Kardeşler olarak bilinen kundakçı çetenin liderini canlandıracak.
Empire’ın ünlü konukları arasına Al Sharpton ve Andre Leon Talley de katıldı.
Person of Interest’in Shaw’ı Sarah Shahi, dizide düzenli görünmek üzere geri dönüyor.
- CBS komedisi Mom’ın üçüncü sezonuna Ellen Burstyn, June Squibb ve Emily Osment dahil oldular. Ellen Burstyn Bonnie’nin annesini canlandıracak.
- Matt Cohen (Supernatural), birkaç bölüm işçi sınıfından gelme seksi Levi’yi canlandırmak üzere How to Get Away with Murder’a dahil oldu.
- Laurie Holden (The Walking Dead), Chicago Fire’ın uzantı dizisi olacak olan Chicago Med’te yer alacaktı ama ailevi sebeplerden diziden ayrıldı. Yerine Torrrey DeVitto (Pretty little Liars) geldi.
- Dünyanın uzaylı istilasına uğrayacağı başrolünde Josh Holloway’in olduğu Colony’ye Adrian Pasdar (Heroes) ve Kathryn Morris (Cold Case) dahil oldular. Dizi 14 Ocak’ta başlayacak. (Fragman)
- Geri dönüyor olan The X-Files’a eski karakterlerden Ajan Monica Reyes’i canlandıran Annabeth Gish de dönüyor.
Harry Potter serisinin Neville Longbottom’ı Matthew Lewis, dönem polisiyesi Ripper Street’in yeni sezonuna katıldı. Polisi canlandıracak.
Castle’ın gelecek sekizinci sezonuna Dedektif Ethan Slaughter karakteriyle Adam Baldwin geri dönüyor.
- Daha önce şurada bahsedilen Ashton Kutcher’ın başrolde olacağı Netflix dizisi The Ranch’e Sam Elliott (Justified) da katıldı.
Bu haftalık da böyle oldu işte. Haftaya tekrardan görüşmek dileğiyle efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder